Prepaid voor Senioren

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid voor Senioren

seniorenJe herkent uit je eigen omgeving waarschijnlijk wel het feit dat ouderen vaak onbekend zijn met smartphones, tablets en dus ook met de kosten van telefonie. Voor veel senioren is prepaid daarom de beste oplossing. Ze zullen nooit voor verrassingen komen te staan en kunnen zo leren om te gaan met de kosten van een mobiele telefoon. Wat zijn nog meer redenen om voor ouderen en senioren uit jouw omgeving een prepaid sim aan te schaffen t.o.v. een telefoon abonnement.

Provider

BellenSMSPer MBStarttarief 
Simyo
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,10€0,10€0,031e minBESTEL NU
KPN
(3-in-1 simkaart: standaard / micro/ nano)
€0,30€0,16€0,021e minBESTEL NU
Bliep
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,05
€0,05
€0,025Geen (€0,00)BESTEL NU

Voordelen van prepaid voor senioren

1) Doordat ouderen vaak onbekend zijn met mobiele telefonie en dus ook niet weten om te gaan met het verbruik en de kosten is een prepaid geschikt voor senioren. Door de beperking van verbruik zullen ze nooit teveel betalen dan vooraf vastgesteld.

2) Over het algemeen hebben senioren vaak geen of weinig contacten waar ze via mobiele telefonie contact mee hebben. In de meeste gevallen wordt een prepaid voor senioren enkel aangeschaft voor het bellen naar kinderen, klein kinderen en misschien een paar kennissen of andere familieleden. Zij zullen niet actief bezig zijn met de GSM, dit maakt prepaid een voordeel voor ouderen. Zouden zij een abonnement nemen dan zouden zij onnodig veel betalen voor dit abonnement.

Veel voorkomende reden van aanschaf van prepaid voor senioren is om contact te houden als ze in een verzorgingstehuis zitten of voor in noodsituaties.

3) Zoals in punt 1 benoemd zijn ouderen vaak onbekend met de werking van kosten van mobiele telefonie. Hierdoor zullen ze in eerste instanties vaak hun tegoed sneller op gemaakt hebben dan gepland. Dit betekend niet dat als het tegoed op is dat ze onbereikbaar zijn. Zodra prepaid tegoed op is is het nog wel mogelijk om gebeld te worden. Dit is natuurlijk ook een voordeel van prepaid als jij als kleinkind of kind altijd de beller bent richting senioren. Zo kost het hun niets, hebben ze inprincipe geen tegoed nodig en zijn ze altijd bereikbaar.

Consumentenbond:“een prepaid kaart is interessanter dan een abonnement zodra je minder dan 1 minuut per dag belt. Daarnaast kun je met een prepaid kaart onverwachte kosten voorkomen.”

In veel gevallen geldt deze situatie voor senioren. Ze bellen vaak minder dan 1 minuut per dag en ze kunnen zo nooit voor verrassingen komen te staan.

Aandachtspunt voor prepaid voor senioren is wel dat je minimaal één keer per 6 maanden je telefoon moet gebruiken(bellen, opwaarderen etc.) In veel gevallen worden er namelijk prepaid kaarten aangeschaft voor senioren die vervolgens niet meer gebruikt worden. Als je dus 6 maanden niet actief bent zul je afgesloten worden van het netwerk en zul je jouw (eventueel resterende) beltegoed verliezen. Als je daarna weer een prepaid simkaart wilt kopen zul je opnieuw aansluitkosten moeten betalen.


Gerelateerde berichten m.b.t. Senioren:
Seniorentelefoon

2 Reacties
 1. wil januari 15, 2015om 5:54 pm

  Mijn moeder 81 heeft een prepaid voor noodgevallen. Vorig jaar belde ze mijn dat ze op straat was gevallen. Vandaag wordt haar prepaid afgesloten omdat ze niet opwaardeert. Ze heeft nog € 18,91 van haar € 20,- beltegoed open staan en wil dus terecht niet opwaarderen. Welke provider heeft mijn moeder nu nodig want Aldi-talk komt er niet meer in . Wat adviseert u?

  • admin januari 15, 2015om 7:33 pm

   Beste Wil,

   Bedankt voor je bericht. Wat een vervelende situatie. Bij sommige providers hoef je niet speciaal een opwaardering te doen om de simkaart actief te houden. Met Simyo bel je het goedkoopst in Nederland en daarbij blijft de simkaart actief zolang je binnen 6 maanden gebruik maakt één van de diensten. Dit betekent dat 1 SMS bericht na 5 maanden en 3 weken voldoende is om de simkaart actief te houden.

   Aangezien ouderen vaak weinig bellen en ook minder geld te besteden hebben raden wij ook in deze Simyo aan. Simyo is een dochteronderneming van KPN en doet het gewoonweg erg goed met prima bereik.

   Kijk hier voor eventueel meer informatie over Simyo.

   Mocht je nog vragen hebben, horen wij het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

achttien − zeventien =