GPS tracking met Prepaid Simkaart

Home » Nieuws » Algemeen » GPS tracking met Prepaid Simkaart

GPS Simkaart Tracker LogoWe hebben de afgelopen tijd veel vragen ontvangen rondom de mogelijkheden van prepaid simkaarten i.c.m. GPS tracking. Het team van PrepaidSimkaart.net heeft daarom onderzoek gedaan naar de werking en de mogelijkheden van GPS tracking via een prepaid kaart. In dit bericht zullen wij de resultaten van dit onderzoek uitgebreid uitleggen.

Wat is GPS tracking?

GPS staat voor Global Positioning System, de naam zegt het al, door middel van GPS kun je de locatie van personen of voorwerpen (exact) bepalen. GPS wordt tegenwoordig door veel mensen gebruikt, het is natuurlijk altijd handig om te weten waar dierbaren of belangrijke producten op dit moment zijn. In een GPS Tracker zit een GPS en een GSM-module. De GPS module ontvangt signalen van de satelliet, deze worden vervolgens omgezet in coördinaten en dan zorgt de GSM-module ervoor dat deze verstuurd worden via het mobiele netwerk. Op deze manier kan de exacte locatie gevonden worden.

Op zoek naar een data simkaart voor je GPS tracker?

Voordat we verder de diepte in gaan over GPS trackers hebben veel bezoekers van deze pagina interesse in een simkaart voor hun GPS apparaat dus bespreken wij deze type kaarten even kort. Sinds enige tijd bieden wij een eigen data simkaart aan voor o.a. GPS trackers. Wij hanteren momenteel twee geoptimaliseerde varianten: Data simkaart Europa & Data simkaart Wereldwijd.

✓ Goedkoopste (internationaal) mobiel internet!
✓ Perfect geschikt voor GPS / GPRS trackers
✓ 4G internet (300 Mbps download)
✓ Simkaart is onbeperkt geldig / houdbaar (Uniek: simkaart wordt NOOIT afgesloten)
✓ Alle Data & dus Databundels zijn 365 geldig!
Tijdelijke Actie: nu gratis met 1GB data bij zowel de EU als Wereld simkaart!

Klik onderstaand op de gewenste simkaart voor meer informatie over de simkaart en de data bundels:

Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Wat zijn de mogelijkheden met GPS als ik kies voor een prepaid kaart?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die op dit moment mogelijk zijn met een prepaid simkaart als je GPS wilt gebruiken. Uit ons onderzoek kwamen de volgende resultaten:

“De GPS trackers i.c.m. een prepaid simkaart worden voornamelijk gebruikt voor het bepalen van locaties van o.a.: dieren, kinderen, ouderen & senioren, waardevolle producten.”

Locaties opvragen

Een locatie opvragen kan op twee manieren met een GPS tracker.

1) via SMS GPS trackers: Je kunt dan een SMS versturen naar de Tracker, automatisch zal je een SMS terug krijgen waarin de coördinaten staan en bijvoorbeeld een link naar Google Maps zodat je op je telefoon de locatie kunt bekijken.

2) via GPRS Trackers: Via deze methode wordt de locatie altijd doorgezonden via een mobiel netwerk naar een server waar de gegevens worden opgeslagen. Via deze server kunnen alle gegevens worden opgehaald. De betreffende servers hebben inmiddels ook apps voor zowel iOS als Android, op deze manier wordt het heel gemakkelijk om locatiegegevens op te halen. Zodra je meer locaties van verschillende GPS trackers tegelijk wilt zien, is deze methode gemakkelijker.

Dieren & Kinderen

Het is natuurlijk altijd handig als u als ouder op elk moment de locatie van uw huisdier of kind kunt achterhalen. Zo kunt u er altijd voor zorgen dat u weet of alles in orde is.

Ouderen & Senioren

Voor ouderen en senioren bestaat er een handig alarmsysteem via GPS tracking en simkaarten. Stel dat u bijvoorbeeld een patiënt bent en plots een aanval krijgt en het niet meer red om op tijd alarm te slaan? Doordat er een ingebouwde bewegingsdetector in de meeste GPS trackers zit zal er automatisch een alarmoproep gedaan worden zodra er een te lange tijd geen beweging is geconstateerd. Het is natuurlijk niet zo dat als u even een tijd stil ligt op bed o.i.d. dat er dan meteen een alarmoproep geplaatst wordt. Het systeem zorgt ervoor dat er eerst een melding gedaan wordt voor dat het alarmsysteem ingeschakeld wordt. Je kunt het toestel gewoon heen en weer bewegen om aan te geven dat het niet nodig is en de alarmoproep zal niet geplaatst worden.

Waardevolle producten

Naast het volgen en tracen van huisdieren & kinderen is het natuurlijk ook handig om te weten waar belangrijke en waardevolle producten / eigendommen zich bevinden. Stel dat je bijvoorbeeld een keer een dag je boot uitleent, kun je de heledag in de gaten houden waar jouw boot zich bevindt. Natuurlijk kan dit ook met andere producten!

Diefstalpreventie

Het in de gaten houden van producten is natuurlijk vrijwillig en hoeft niet noodzakelijk te zijn. Maar stel je nou voor dat jouw boot of auto gestolen wordt? Dan is het natuurlijk ideaal als je je GPS tracker erbij kunt houden en kunt bekijken waar de boot of auto zich nu bevindt. Op deze manier hebben al meerdere arrestaties plaatsgevonden, het is natuurlijk wel zaak dat de GPS tracker niet verwijderd wordt van het toestel.

Aanbevolen Simkaart i.c.m. GPS door het team van PrepaidSimkaart.net (wanneer je ook wilt kunnen SMS’en & Bellen)
PrepaidSimkaart.net raadt de simkaart van Simyo aan om te gebruiken bij een GPS tracker gezien de prijzen en de dekking op het KPN netwerk. Simyo is namelijk een dochter provider van het grootste netwerk van Nederland: KPN. Hoef je niet te kunnen bellen of SMS berichten te kunnen versturen? Dan raden wij onze eigen data simkaart aan. Deze is dan goedkoper en beter geschikt voor GPS tracker.

Bestel hier!

Let wel op dat wanneer je via GPRS wilt tracken, bij een simkaart een databundel koopt, zodra je een prepaid kaart in een GPRS tracker plaatst zul je namelijk data gaan verbruiken. Afhankelijk van hoeveel je de GPRS tracker gaat gebruiken zul je de bundel hierop aan moeten passen. Wij raden je aan om eerder een iets grotere bundel te kiezen dan “buiten de bundel” data te gaan verbruiken, deze kosten kunnen erg hoog oplopen!

Coördinaten opvragen via een SMS gaat via GPS, dit is gratis. Let in deze goed op de houdbaarheid van beltegoed!

Global Trace G260 GPS tracker met simkaart

Voorbeeld van een veelgebruikte GPS Tracker

Een voorbeeld van een veel gebruikte GPS tracker met een prepaid simkaart is de Global Trace G260. Deze tracker kost ongeveer €100,-.

Missen er volgens jou opties waar je ook gebruik van kunt maken met GPS tracking en prepaid? Reageer dan onder dit bericht en we zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden en na goedkeuring van ons team toevoegen aan dit bericht.

156 Reacties
 1. Jana mei 9, 2019om 12:12 pm

  Voor een GPS tracker voor mijn hond moet ik een Nano simkaart hebben die geschikt is voor 2G GPRS.

  Ik zie alleen maar Sim kaarten die geschikt zijn voor 3G/4G, maar niet voor 2G.

  Kunt u me adviseren welke ik nodig heb? (Liefs met een direct bestel-linkje erbij, zodat ik niet alsnog de verkeerde te pakken heb).

  Bij voorbaat hartelijk dank!

  • Mo Maghsoudi mei 10, 2019om 2:58 pm

   Beste Jana,

   Onze data sim is zowel geschikt voor 4G als voor 3G en 2G, dus is dit een mogelijkheid voor de GPS tracker van een hond.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. Franky maart 9, 2019om 7:17 pm

  Kan u mij de juiste APN instellingen bezorgen voor een Orange (Belgie) herlaadkaart? Orange zelf kent deze niet voor gebruik in een gps/gprs tracker (TK20SE Tracker)
  Bijgevolg krijg ik mijn Tracker niet aan de praat.

  • Mo Maghsoudi maart 11, 2019om 9:57 am

   Beste Franky,

   Wij zijn hier helaas niet bekend mee.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 3. Rens augustus 6, 2018om 7:48 pm

  GPS tracker “vreet’ beltegoed ook al staat hij gewoon standby en stuurt geen sms jes.
  (binnen een half uur is er 5 euro door heen gejaagd ).wat zou er aan de hand zijn ?
  iemand vertlde dat mogelijk de GPRS moes aan staat ; heb ik nooit aangezet, maar toch :hoe zou die uit moeten ?
  Graag reactie

  • Cindy augustus 13, 2018om 4:08 pm

   Beste Rens,

   Tsja alsss GPRS aanstaat dan is er een continue internet verbinding en wordt je locatie continu verstuurd. Dit kan inderdaad de boosdoener zijn. Hoe je dit uitzet kan ik niet zeggen omdat ik niet weet om welk apparaat het gaat en wij ook niet alle apparaten kennen. Je kunt het beste even de handleiding erbij pakken. Dit betreft namelijk niet de simkaart maar puur het apparaatje (GPS tracker) die je gebruikt.

 4. Dorette augustus 6, 2018om 10:40 am

  Vraagje ik heb een gps voor mijn kat gekocht en via app kan ik hem volgen. Of kijken waar hij geweest is. Welke prepaid simkaart is hier goed voor?

  • Cindy augustus 13, 2018om 4:07 pm

   Beste Dorette,

   Hiervoor kun je het beste de data simkaart Europa gebruiken. Zie hier het overzicht: Data simkaarten

 5. Marielle juli 27, 2018om 7:53 pm

  Dus ik kan de prepaid vodafone kaart met internet niet gebruiken in de gprs horloge van mijn dochter?

  • Cindy juli 30, 2018om 11:23 pm

   Beste Marielle,

   Dat moet als het goed is gewoon kunnen, alleen een betere optie is onze Data simkaart. Deze is hier speciaal voor ontwikkeld. Deze simkaart verloopt namelijk nooit! Een normale simkaart verloopt na ongeveer 6 maanden bij geen gebruik gemaakt te hebben van een dienst. Zie hier onze data simkaart: https://www.prepaidsimkaart.net/data-simkaart

 6. Fleur april 2, 2018om 8:52 pm

  Hallo,

  Dank voor alle waardevolle informatie. Ik vraag mij of wat ik het beste kan doen in ons geval, om de GPS tracker te laten werken voor een week vakantie in Turkije, waarbij we geregeld zullen moeten kijken. De sms optie lijkt mij vrij duur, als ik het goed lees bij Simyo 78 cent per sms. Via GPRS/data nog lastiger, prepaid data buitenland schijnt niet te werken. Nu kan het wel met een goedkoop (maandelijks opzegbaar) abonnement, echter buiten zone 1 zijn de kosten data altijd €5/MB. Hoe duur gaat dit geintje op deze manier worden of hebben jullie een andere tip of advies welke sim-kaart voor dit doel aan te schaffen?

  Bij voorbaat dank!

  • Merel april 11, 2018om 10:27 am

   Beste Fleur,

   In Turkije zijn de tarieven wanneer je een Nederlandse simkaart gebruikt inderdaad vrij hoog.
   Je kunt het beste voor een lokale Turkse simkaart kopen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 7. Martin februari 25, 2018om 7:55 pm

  Hallo, ik heb een Globaltrace G950 Heavy duty tracker en gebruik een Simyo pre-paid kaart. De SMS functie werkt wel, maar live tracking werkt dus niet. De kaart is geactiveerd, er staat een internet bundel op maar helaas. Simyo heeft zelf ook geen oplossing, maar het werkt dus niet. Heb een T-Mobile kaart van mijn vrouw geprobeerd en toen werkte alles wel.
  Dus Simyo werkt niet altijd

 8. Roland januari 11, 2018om 6:23 pm

  Geachte,

  Ik ben in het bezit van een gps tracker met een kpn prepaid kaart.
  als ik het nummer bel geeft hij wel coördinaten door via sms, alleen niet de recente.
  moet ik iets aan de gps instelling doen van de prepaid kaart of kan dat niet?

  • Merel januari 15, 2018om 9:05 pm

   Beste Roland,

   Dit kan te maken hebben met de frequentie waarin de GPS tracker de coordinaten ophaalt via het internet.
   Vaak kun je de frequentie waarvan bijvoorbeeld een app informatie ophaalt instellen, dit gaat via de telefoon.
   Via een simkaart kun je dit in principe niet instellen. Die krijgt de opdrachten van het apparaat waar hij in zit.

   Ik vermoed dus dat je iets zou moeten doen aan de instellingen van het GPS apparaat, maar ik weet niet of dat mogelijk is met jou apparaat.

   Als dit niet lukt kun je het beste even contact opnemen met de winkel waar de GPS vandaan komt, of de fabrikant.
   Wellicht kunnen zij je verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 9. ingrid december 27, 2017om 9:47 pm

  goededag
  hou het aub simpel voor me hihi,ik heb voor me zoon van 8 een gps horloge gekocht en heb er nou een simkaart voor nodig wat hij moet kunnen is bellen wanneer nodig,whatsappe of sms,dus wel op internet kunnen..wil niet te duur uit zijn.wat is handig een abbo of prepaid, en welke???

  • Merel december 28, 2017om 10:17 am

   Hoi Ingrid,

   Lebara is hiervoor wel een goede optie. Zij hanteren altijd lage tarieven, ook zonder maandbundels.
   Door voor het Lebara One tarief te kiezen, betaal je 9 cent per minuut (starttarief 12 cent), 1 cent per MB en 9 cent per SMS. Je leest er hier meer over.

   Gebruikt je zoon dagelijks deze simkaart, dan kan het wel voordeliger zijn om voor prepaid bundels te kiezen van bijvoorbeeld Simyo.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 10. Marloes oktober 1, 2017om 5:39 pm

  Beste,

  Jullie raden Simyo aan voor in een tracker… Simyo zelf raadt dit af… dus wat moet ik nu?

  • Merel oktober 1, 2017om 9:05 pm

   Hoi Marloes,

   Het klopt dat Simyo haar diensten niet voor GPS trackers optimaliseert. Dit doet eigenlijk geen enkele provider.
   Providers focussen zich namelijk op simkaarten voor mobiele telefoons.

   Echter kunnen ze vaak wel gebruikt worden in GPS trackers, omdat de verbinding met het netwerk door heel Nederland zeer goed is.
   Providers kunnen en willen dit alleen niet garanderen, omdat ze er dus niet op focussen.

   Je vraag is wat je nu moet: Wij raden nog steeds Simyo aan, omdat wij meerdere keren hebben vernomen dat dit prima werkt.
   Anders zou je ook een andere provider kunnen kiezen. Het is ’t voordeligst om dan voor een provider te gaan die goedkope MB’s en SMS aanbiedt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 11. Sanne september 16, 2017om 8:44 am

  Ik heb een gps horloge in huis en daar moet een kaartje in geschikt voor gprs.
  Ik zou graag willen weten welke prepaid providers geschikt zijn en of deze ook in het buitenland (op vakantie) bruikbaar zijn.

  Ook wil ik graag weten welke prividers echt afsluiten en bij welke je in de min kan. Ik las dat er bij bepaalde providers aan het einde van je beltegoed niet afgesloten word maar in de min komt. Dit wil ik niet. Op is op en ik wil juist op deze manier goed inzicht krijgen in wat de tracker verbruikt.

  Groetjes,
  Sanne

  • Merel september 26, 2017om 8:55 am

   Hoi Sanne,

   Prepaid providers richten hun diensten niet specifiek in voor gebruik in een GPS apparaat.
   Echter doen simkaarten het vaak wel in deze apparaten, zo ook in horloges.

   Goede prepaid providers die je kunt gebruiken in het buitenland, zijn AH Mobiel of Vodafone.
   Deze bieden namelijk goedkope databundels aan die je ook kunt gebruiken in de hele EU.
   Voor hoever ik weet, gaan deze providers ook niet in de min. Op = op, maar voor de zekerheid kun je het bij de providers even navragen.
   Met Simyo kun je niet in het buitenland internetten via de prepaid tarieven, dus die valt af.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 12. Klaas augustus 6, 2017om 6:18 pm

  Hoeveel MB gebruikt een GPS tracker als ik GPRS gebruik?

  • Merel augustus 10, 2017om 8:47 pm

   Beste Klaas,

   Een GPS tracker gebruikt niet veel data. Dit is afhankelijk van het apparaat, maar denk aan zo’n 1 tot 5 KB per keer dat er een locatie verzonden wordt. Wij hebben hier zelf geen ervaring mee, maar dit is wat wij vernomen hebben.

   Afhankelijk van hoe vaak je een locatie opvraagt, is de hoeveelheid MB dat de tracker gebruikt.

   Omdat een GPS tracker per keer weinig data verbruikt, kun je het beste kiezen voor een provider die internetdata afrondt per 1KB. Anders wordt het gebruik namelijk constant naar boven afgerond (sommige providers ronden af naar 100 KB of zelfs 1 MB).

   Simyo is een provider die afrondt per KB.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 13. Laura augustus 5, 2017om 9:46 pm

  Ik heb een gps tracker voor mijn dochter aangeschaft. Daarbij een sim kaart van Lebara besteld. Deze geactiveerd en opgewaardeerd met beltegoed. Moet ik er dan ook een internet data bundel opzetten of is dat niet nodig?

  • Merel augustus 10, 2017om 8:43 pm

   Beste Laura,

   Er hoeft niet perse een databundel geactiveerd te worden, want MB’s kunnen ook betaald worden uit het normale beltegoed. De vraag is wat voordeliger is. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid data die de GPS tracker gebruikt. Als je real-time je GPS locatie gaat opvragen, verzend de tracker meestal iedere minuut een locatie. Ookal gebruikt een GPS tracker niet veel data, als het iedere minuut wordt opgevraagd kan het oplopen.
   Lebara rekent af per 100 KB, vaak kost een locatie versturen slechts een paar KB, maar dit wordt dus iedere keer naar 100KB afgerond.

   De kleinste internetbundel van Lebara is 500 MB voor €5,-

   Met deze informatie kun je waarschijnlijk zelf wel even een afweging maken, voor wat er in jullie situatie het goedkoopst uitpakt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 14. Denise juli 19, 2017om 9:12 pm

  Goedendag, voor mijn zoontje heb ik in het buitenland een telefoontje gekocht waarbij is vermeld “Band (2G): GSM 850/900/1800/1900” Ik heb al twee verschillende simkaarten geprobeerd (van Lebara en Vodafone), maar die pakken niet in het toestel. Ik blijf de mlding krijgen “insert sim”. Welke simkaart zou wel kunnen pakken? Ik begreep dat dit 2g moet zijn of zo? Ik hoop dat jullie een advies hebben hierover.

  • Merel juli 21, 2017om 9:13 pm

   Beste Denise,

   De informatie die bij het telefoontje vermeld staat, betekent dat er een simkaart in moet die via het 2G netwerk draait op de frequenties 850, 900, 1800 of 1900. Voor zover wij weten ondersteund het netwerk van T-Mobile geen 2G netwerken meer. Vodafone en KPN ondersteunen dit nog wel.

   Waarom de simkaart van Vodafone het dan niet doet, is ons dan ook niet duidelijk.
   Je zou even contact met Vodafone op kunnen nemen om hier duidelijkheid over te krijgen.

   Succes.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 15. Lynn juli 14, 2017om 8:14 pm

  Hej,

  Wil binnenkort een GPS tracker kopen, dus zeer prettig artikel. Ik vraag mij echter wel af hoe het nou precies zit de met de geldigheid van de simkaart. Ik kon dit helaas niet helemaal uit het artikel opmaken.

  Een simkaart wordt gedeactiveerd zodra je hem een bepaald aantal maanden niet gebruikt voor een betaald bericht/telefoontje(afhankelijk van provider). Voor het opvragen van locatie is het vesturen en ontvangen van een smsje nodig, is dit voldoende om te voorkomen dat de simkaart wordt gedeactiveerd of komt het erop neer dat er elke keer een nieuwe simkaart moet worden opgevraagd zodra deze door inactivatie is gedeactiveerd?

  • Merel juli 18, 2017om 10:27 pm

   Beste Lynn,

   Vaak is het ontvangen van een smsje niet voldoende. Versturen zou dit wel zijn.
   De houdbaarheid van je beltegoed is afhankelijk van de provider. Meer daarover kun je hier lezen.

   Als je bijvoorbeeld aanhoudt om eens in het half jaar de simkaart uit je GPS tracker te halen en hiermee via je telefoon een belletje pleegt, sms stuurt of opwaardeert, dan zou je simkaart niet kunnen verlopen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

   • Lynn juli 22, 2017om 11:07 am

    Bedankt voor het antwoord. Het is mij ook bekend dat een aantal simkaarten op afstand kunnen worden opgewaardeerd. Zou dit ook voldoende kunnen zijn?

    • Merel juli 24, 2017om 10:46 pm

     Beste Lynn,

     Je kunt je simkaart inderdaad bij sommige providers online opwaarderen.
     Dit zou genoeg moeten zijn inderdaad.
     Voor de zekerheid kun je dit de eerste keer even checken, om alles uit te sluiten.

     Met vriendelijke groet,

     Team PrepaidSimkaart.net

 16. ron juni 9, 2017om 10:36 pm

  hallo
  ik hb al meerdere malen een gps tracker gekocht en krijg deze niet aan de praat.
  ik heb een lebara telefoon kaart voor tristan gps tracker. er wordt geen sms terug gestuurd
  wat zou hier aan de hand zijn.?

  • Merel juni 12, 2017om 9:20 pm

   Hoi Ron,

   Heb je de simkaart wel geactiveerd? Dit kun je doen door naar het nummer ‘1244’ te bellen via je mobiele telefoon.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 17. Rene april 27, 2017om 6:59 pm

  Zou een prepaid sim van Simyo in een gps-tracker werken op Bonaire?

  • Merel mei 1, 2017om 10:07 pm

   Hoi Rene,

   Zoals wij regelmatig van klanten hebben vernomen, werkt een Simyo simkaart prima voor GPS.
   Of deze ook goed werkt in Bonaire weten wij niet en kunnen we je dus niet garanderen.
   Prepaid providers optimaliseren hun diensten niet voor GPS, omdat zij zich richten op mobiele telefonie.
   Daarom zou het kunnen dat een GPS tracker op sommige locaties niet goed werkt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 18. M.vdWal april 14, 2017om 7:44 pm

  Hallo,

  Ik heb 2 horloges met GPS EN GPRS functie voor de kinderen.
  Welke simkaart kan ik dan het beste kopen? Oerwoud aan kaartjes met probleem dat het maandkosten zijn.

  • Merel april 20, 2017om 8:49 pm

   Beste M.vdWal,

   GPRS gebruikt niet veel netwerk. Je kunt dan het beste kiezen voor een prepaid simkaart met een goedkoop internet standaard tarief. Dat is het geval bij Simyo, namelijk 15 cent per MB.
   Daarnaast staat een Simyo simkaart erom bekend dat hij meestal werkt in dit soort GPRS apparaten.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 19. Cor van Kruchten april 3, 2017om 10:22 am

  Hallo,
  Ik heb in mijn GPS-tracker een KPN-prepaid sim gedaan. KPN omdat er op de KPN-site staat dat deze ook gewoon in het buitenland werkt, inEU-zones zelfs voor normale tarief. Echter als de tracker over de (Belgische) grens komt stopt hij er mee. Stuurt ook geen SMS meer terug.
  Hoe komt dit en wat zou de oplossing kunnen zijn?

  • Merel april 3, 2017om 11:23 pm

   Beste Cor,
   Heel vervelend dat het niet werkt. In principe werken KPN simkaarten namelijk gewoon in het buitenland.
   Het zou wel kunnen dat je simkaart automatisch is geblokkeerd voor het buitenlandse netwerk
   en dat je dit zelf moet toestaan.
   Je kunt het beste even contact opnemen met KPN, zij weten hier meer van.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 20. Geert maart 19, 2017om 4:17 pm

  Hallo

  Ik lees steeds over de kosten van sms en zo. Maar als ik een sms stuur naar de tracker, welke sim maakt dan kosten voor het sturen van de coordinaten?

  • Merel maart 20, 2017om 9:23 pm

   Beste Geert,

   In principe maakt de simkaart waarmee je het sms’je verstuurd de kosten.
   Stuur je een sms naar de GPS-tracker en krijg je vervolgens een sms’je terug,
   dan kun je er vanuit gaan dat je met beide simkaarten kosten maakt.

   Echter hebben wij dit niet getest, dus misschien dat een bezoeker met een GPS-tracker je hier meer informatie over kan geven.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 21. Kurt maart 19, 2017om 11:15 am

  Beste,

  Wanneer ik naar mijn gps tracker bel dan krijge ik een sms terug met de Lat…. Long….. speed….
  datum…… uur….. Bat…. signal…. Imei….
  Maar er staat geen link om naar google maps te gaan en de loctatie op te halen??????
  Mijn GSM is een I-phone 5S en ook bij die van mijn vrouw Samsung S6 hetzelfde probleem.
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 22. Wim maart 7, 2017om 1:06 pm

  Onlangs heb ik in Indonesie gebruik gemaakt van een Eyon Portable GPS tracker in combi met een simyo prepaid kaart. Ondanks dat ik buitenlanddekking heb ingeschakeld kreeg ik bij diverse testjes steeds de melding dat het bericht niet afgeleverd kon worden. Ik kreeg dus geen lokatiemelding terug.Eenmaal terug in nederland werkte alles wel weer zoals het hoortIs dit probleem bekend?

  • Merel maart 14, 2017om 8:15 am

   Beste Wim,

   Wat vervelend. Dit probleem is niet bij ons bekend.
   Het zou kunnen dat je op die bepaalde locatie in Indonesië geen bereik hebt gehad.
   Ik wil je adviseren om hierover even contact op te nemen met Simyo,
   zij kunnen je waarschijnlijk meer vertellen over hun bereik in het buitenland.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 23. Ronald februari 28, 2017om 5:14 pm

  Hallo,
  Ik gebruik mijn GPS tracker veel in het buitenland. Heeft Simyo goede dekking in Europa? Welke provider voor prepaid internet adviseren jullie als je veel in het buitenland bent?

  Mijn GPS tracker zend iedere 30 sec zijn positie. Hebben jullie een idee hoeveel data ik dan verbruik p/dag?

  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  //Ronald

  • Merel februari 28, 2017om 10:37 pm

   Beste Ronald,

   Simyo maakt, net als andere providers, in het buitenland gebruik van het netwerk van het desbetreffende land.
   Of dit een goede dekking is, is dit afhankelijk van je locatie, maar binnen Europa mag je verwachten dat de dekking prima is.
   Een GPS tracker verbruikt voor het zenden van de locatie enkele KB’s per keer. Dit is heel weinig, aangezien er 1000KB in 1 MB gaan.
   Bij Simyo wordt internetgebruik afgerond per 1 KB (bij andere providers ook weleens op 10 KB of 100 KB), dus dit is erg gunstig.
   Dit hebben wij echter vernomen van een gebruiker, dus het zou iets af kunnen wijken.
   Wanneer dus iedere 30 seconde een signaal wordt verzonden, is 120 keer per uur.
   Hoeveel data dit per dag is, is afhankelijk van hoelang de GPS tracker aan staat, maar wij schatten in dat het verbruik dus tussen de 0 en 5 MB per dag is. Exact kunnen wij dit niet zeggen, dat zou je zelf even moeten testen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 24. Sofie januari 26, 2017om 12:19 pm

  Kan ik de kaart ook vanuit België bestellen? Het is heel moeilijk zulke kaart te pakken te krijgen bij een Belgische provider.

  • Merel januari 26, 2017om 7:45 pm

   Beste Sofie,

   Welke simkaart bedoel je precies?
   Wanneer je in Nederland een simkaart koopt, zal deze automatisch via het Nederlandse netwerk lopen.
   Als je deze in België wilt gebruiken, ga je het ‘buitenlandtarief’ betalen. Voornamelijk het tarief voor internetten is dan vrij prijzig.
   Overweeg even of je dat ervoor over hebt. Anders raden wij je toch aan een simkaart in België te kopen.
   Over het algemeen kun je een gewone simkaart gebruiken in een GPS tracker.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 25. Frans Cools januari 11, 2017om 11:04 pm

  Beste mensen
  Zag op deze site aan de rechterzijde bij, ons advies staan, Beste prepaid, Simyo kaart.
  Heb deze gekocht en inmiddels thuis, bij activeren zag ik op de site van, Simyo staan onderstaand bericht,

  Is de Simyo simkaart geschikt voor een GPS tracker?
  Simyo is bekend met het feit dat de Simyo simkaart kan functioneren in een GPS tracker. Wij ondersteunen het echter niet en raden het zelfs af, omdat onze service niet ingericht is om deze dienst te leveren.
  De Simyo simkaart is ontworpen en gemaakt om netwerkverbindingen te maken via mobiele telefoons. Met de netwerkverbinding kun je bellen, sms-berichten versturen en gebruik maken van internet op je mobiele telefoon.

  Wat is hierop jullie antwoord, ik ben razend benieuwd.

  • Merel januari 12, 2017om 5:53 pm

   Beste Frans,

   Het klopt inderdaad dat wij een Simyo simkaart adviseren. Dit is aan de rechterkant van de website gezien.
   Dit gaat echter niet specifiek over een simkaart voor een GPS tracker. Deze afbeelding (het advies) is namelijk zichtbaar op iedere pagina en wordt gebaseerd op de goedkope tarieven die Simyo biedt.

   Een provider zou nooit aanmoedigen om een simkaart te gebruiken in een GPS tracker, omdat hun focus daar niet op ligt. (Het levert voor een provider weinig geld op)
   De focus van providers ligt namelijk op het verkopen van prepaid simkaarten voor telefoons.
   Daarentegen zijn Simyo simkaarten wel bruikbaar in de meeste GPS trackers.
   Ik hoop dat je het nu begrijpt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

   • Anne oktober 3, 2018om 1:43 pm

    Hallo,

    Ik heb recentelijk een gps halsband besteld voor onze kat. Alleen daar moet een 2G GSM Card (Nano Size) met GPRS data service in. Ik wil dus alleen een simkaart kopen zonder dat ik extra betaal voor beltegoed of iets dergelijks want dat heb ik allemaal niet nodig. Kunnen jullie me hieraan helpen?

    • Cindy oktober 3, 2018om 4:19 pm

     Beste Anne,

     Je kunt gezien jouw uitleg gewoon onze data simkaart kopen aangezien hier gratis 1GB data bij zit. Je hoeft dus niet op te waarderen. Deze data sim blijft ook altijd actief, hij vervalt nooit. Dat is een belangrijk voordeel van onze sim 🙂
     Zie hier onze data simkaarten: http://www.prepaidsimkaart.net/data-simkaart.

 26. Ruud januari 7, 2017om 1:11 am

  Hallo
  Ik wil een tracker in mijn auto gaan plaatsen .
  Als ik daar een prepayed kaartje bij koop , hoe weet ik dan wanneer ik deze kaart weer moet opladen ?
  met vriendelijke groet
  Ruud

  • Merel januari 9, 2017om 1:28 pm

   Beste Ruud,

   Bij (bijna) alle providers kun je een eigen account aanmaken via de website of de app van de provider.
   Via je eigen account kun je het beltegoedsaldo dan in de gaten houden en ook via deze manier opwaarderen, als dat nodig is.
   Providers waarbij dat kan zijn onder andere: Vodafone, KPN en Simyo.
   Ook kun je bij een aantal providers ‘automatisch opwaarderen’ activeren. Dan wordt er automatisch een door jou gekozen bedrag aan beltegoed opgewaardeerd wanneer het saldo onder de €2,- komt. Dit kan bijvoorbeeld bij Simyo.
   Ik hoop dat je zo geholpen bent!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 27. frans hanegraaf december 20, 2016om 3:33 pm

  ik heb een tracker GT02A en een pripay van libara.
  ik stuur een sms met begin 123456 maar geen reactie. ook niet met reset 123456 of 666666. doe ik de simkaart in de gsm werkt hij gewoon , geen code geen voice bericht. in de gpa nada. ik kan hem dus niet activeren. en ik zou zo graag willen dat het werkt. kan iemand mij behulpzaam zijn. want iets snap ik niet, de moderne tijd gaat iets tehard denk ik. hahahaah
  groeten frans

  • Merel januari 2, 2017om 9:48 am

   Beste Frans,

   Het is mogelijk dat een Lebara simkaart niet werkt in een GPS-tracker.
   Simkaarten worden namelijk gemaakt om signalen te kunnen verzenden vanuit mobiele telefoons en niet perse vanuit GPS-tracker.
   Toch doen veel simkaarten het wel in GPS-trackers. Van Simyo is het bekend dat hun prepaid simkaart het doet in een GPS-tracker.
   Je zou je simkaart kunnen activeren in een mobiele telefoon en hem vervolgens in de GPS-tracker kunnen doen.
   Wellicht werkt dit, anders zou je het even kunnen navragen in de winkel waar je de tracker gekocht hebt.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 28. Ben december 13, 2016om 2:54 pm

  Hallo,
  Ik ben van plan een gps tracker aan te schaffen, in de specificatie staat vermeld:
  GSM network: 850 / 900 / 1800 / 1900MHz, work with all GSM network.

  vraag: werkt deze ook met een T-mobile abonnement?

  • Merel december 29, 2016om 4:21 pm

   Beste Ben,

   T-Mobile beschikt over een netwerk op o.a de frequenties 900 en 1800.
   De GPS tracker zou dus op het T-Mobile netwerk moeten werken.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 29. Eric december 10, 2016om 6:22 pm

  Heb een track&trace in mijn auto met kpn prepaid SIMkaart.
  *Waarom werkt deze niet in buitenland?
  *Kan dat wel ingesteld worden door KPN?

  (gestolen auto’s gaan meestal naar buitenland, jammer als ik dan niet kan terugvinden….)

  Alvast bedankt,

  Eric

  • Merel december 29, 2016om 4:14 pm

   Beste Eric,

   Wanneer je auto gestolen wordt, zou het inderdaad fijn zijn om deze terug te kunnen vinden. Het zou kunnen dat je mobiele data van de simkaart automatisch uitgeschakeld wordt wanneer je het buitenland inrijdt, om hoge kosten te voorkomen. Ik adviseer je om contact op te nemen met KPN. Zij kunnen je wellicht verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 30. P. van Beek december 2, 2016om 12:07 am

  Beste mensen, allereerst heel veel dank voor jullie fantastische site!

  Een vraag, die ik maar niet beantwoord lijkt te zien. Vele sites waarschuwen dat je een 2G/GPRS SIM moet hebben en dat 3G/4G SIMs niet werken. Hoe weet ik of de SIM die ik koop geschikt is voor GPRS?

  dank!

  • Merel december 29, 2016om 3:44 pm

   Beste P. van Beek,

   Bedankt voor je leuke reactie.
   Wij weten dat een Simyo simkaart goed functioneert in een GPS-tracker.
   Simyo werkt via het 3G en 4G netwerk van KPN, wat dus geen problemen geeft bij het tracken van GPS-signaal.
   Over het algemeen maken providers geen reclame over de mate waarin hun simkaart werkt in een GPS-tracker, daarom is dit moeilijk te achterhalen.
   Ik adviseer je een simkaart van Simyo te proberen, omdat bekend is dat deze werkt.
   Daarnaast is Simyo een goedkope provider, wat een leuke bijkomstigheid is.
   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 31. kathleen november 22, 2016om 7:10 pm

  kan ik hem ook in suriname gebruiken?

  • Petra november 24, 2016om 10:35 am

   Beste Kathleen,

   Een gps tracker zou je ook in het buitenland kunnen gebruiken, waarschijnlijk kun je dan wel beter gebruik maken van een lokale prepaid simkaart.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 32. Peter november 11, 2016om 4:30 pm

  Een vraag:Kan je een met prepaidsimkaart in de gpstracker
  niet in buitenland gebruiken (bericht admin 7maart)
  Daarmee bedoel ik ,mocht de tracker zich in het buitenland bevinden kun je de locatie ervan dan niet opvragen?

  • Peter november 11, 2016om 4:33 pm

   Ik ben n.l op zoek naar een simkaart die ook in het buitenland te traceren is.

  • Petra november 24, 2016om 10:22 am

   Beste Peter,

   Wanneer de simkaart internet in het buitenland ondersteunt moet het mogelijk zijn om de tracker ook in het buitenland te gebruiken.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 33. Patricia oktober 4, 2016om 3:00 pm

  Ik wil graag weten of ik een multisimkaart kan gebruiken in het GPS horloge van m’n zoon.
  Alvast bedankt!

  • Petra oktober 7, 2016om 12:29 pm

   Beste Patricia,

   Ja, je kunt de meeste prepaid simkaarten ook gebruiken voor GPS tracking. Welk formaat er in de simkaart gaat is afhankelijk van het horloge.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 34. Johan oktober 1, 2016om 2:05 pm

  Hallo,

  Ik gebruik een simyo prepaid kaart voor een gps tracker.
  Werkt dmv een sms en dan zie ik de locatie.
  Gekke is wel dat ik al meerdere meldingen heb gehad van dat ik internet verbruik zonder bundel. Wat ik heel vreemd vind. Het gaat dan maar om 0.01 of 0.02 cent aan kosten, maar ik blijf dit vreemd vinden. Jullie enig idee hoe dit kan?

  • Petra oktober 7, 2016om 12:41 pm

   Beste Johan,

   Misschien kun je A-GPS uitschakelen? Lees hier meer over in dit bericht.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 35. I. de hoogen september 7, 2016om 9:09 am

  Mijn gps tracker reageert normaal op de sms etc, maar blijft continue de coordinaten 0.0 geven. Kan dit aan de simkaart liggen (type,leverancier)?

  • Petra september 8, 2016om 11:27 pm

   Beste de Hoogen,

   Misschien kun je de simkaart even checken in een telefoon, of via je online account bij de provider. Als de simkaart het eerst wel deed, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat het aan de simkaart ligt. Wij horen graag of het gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 36. Anne augustus 30, 2016om 8:29 pm

  Beste team,

  Klopt het dat op een later tijdstip de locatie van een simkaart/telefoon te achterhalen is? Zo ja, gaat het dan om de laatste locatie of om alle locaties van een bepaalde periode? En wordt dan de precieze locatie bepaald (bijvoorbeeld een woning/adres) of van een gebied binnen een bepaalde straal?

  Groet,
  Anne

  • Petra september 8, 2016om 10:11 pm

   Beste Anne,

   Wij hebben helaas niet zoveel kennis over de GPS tracker, wij zijn gespecialiseerd in prepaid simkaarten. Misschien kun je contact opnemen met een verkooppunt of de fabrikant van de tracker? Succes! En mocht je er achter zijn gekomen dan horen wij het graag. Er komen op dit bericht veel vragen over het tracking systeem. Andere bezoekers zullen hier zeer blij mee zijn!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 37. Danny kinneging augustus 23, 2016om 1:54 am

  Nou lees ik bij verschillende trackers dat deze alleen geschikt zijn voor 2 g simkaarten en niet voor 3en 4g. Tegenwoordig zijn toch alle simkaarten 3 of 4g. Zelf wil ik de multisim van mijn abonnement van Vodafone gaan gebruiken. Zou dat werken?

  • Petra augustus 24, 2016om 1:58 pm

   Beste Danny,

   Nieuwe simkaarten zijn inderdaad geschikt voor 3G en/of 4G. Of jouw simkaart werkt in de tracker zou je moeten checken bij het verkooppunt of de fabrikant van de tracker. In principe zou het volgens ons wel gewoon moeten werken.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 38. Jasper augustus 21, 2016om 3:09 pm

  Beste Team,

  We zijn inmiddels een paar weken verder, en ik moet zeggen dat de Simyo prepaid kaart perfect werkt in verschillende trackers van mij. Zelfs in mijn berging onderin de flat van 4 verdiepingen heeft de tracker nog bereik. Perfect en blij toe dat ik deze webpagina heb gevonden. Nu met een gerust hart op vakantie waar ik hier en daar een tracker zal verstoppen aan mijn waardevolle spullen 🙂

  Gr Jasper

 39. Hein augustus 11, 2016om 2:13 pm

  Hallo Team PrepaidSimkaart.net
  Allereerst wil ik jullie een compliment geven omdat jullie steeds opnieuw uitleg geven en zo geduldig zijn met al die vragen.

  Mijn vraag: Ik heb een tracker (GT02 inmiddels een oud model) die steeds steeds GPRS opvraagt ook als ik dat niet wil. Daarmee loopt iedere belbundel achter elkaar leeg.
  SMS is prima.
  Ik heb er een kaartje in gedaan waarbij ik eerst bij de provider (Hollandsnieuwe) het internet had uitgezet, maar dat helpt niet.
  Ik las ergens dat de provider verplicht is om internet echt onmogelijk te maken met bij een kaartje, maar bij Hollandsnieuwe lukt dat in ieder geval niet.
  Nu ben ik op zoek naar een (prepaid)kaartje waarbij van de kant van de provider internet is uitgeschakeld, zodat mijn Tracker er niet mee aan de haal kan gaan.

  PS Ik heb er geen enkel probleem mee als het tegoed na een jaar verloopt, het feit dat het functioneert is me wel wat waard, zolang het maar geen abonnement is.

  • admin augustus 26, 2016om 12:56 am

   Beste Hein,

   Bedankt voor de complimenten! Wij doen ook enorm ons best met ons team om iedereen van zoveel nuttige informatie te voorzien! Leuk om ook een keer de complimenten te horen 🙂

   Wat betreft jouw vraag dan zou ik in jouw specifieke geval Telfort of AH mobiel proberen. Zowel met AH Mobiel prepaid (Albert Heijn) als met Telfort is het namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van prepaid internet zonder een internet bundel. Ik neem dus aan dat de provider standaard het internet heeft afgesloten bij prepaid simkaarten zonder prepaid internet bundel.

   Wij verkopen exclusief als ENIGE webwinkel in Nederland buiten Ahold om de AH simkaarten sinds deze week. Zie hier: https://www.prepaidsimkaart.net/product/ah-mobiel-prepaid

   Heel veel succes en laat ons even weten wat je van één van deze providers vindt voor jouw GPS tracker!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 40. Fleur augustus 4, 2016om 2:41 pm

  De sim past niet in mijn telefoon, wat nu?

  Gr Fleur

  • Petra augustus 10, 2016om 11:59 am

   Beste Fleur,

   Er zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider, of je kunt de simkaart knippen. Dit kun je handmatig doen of met een speciale simkaartknipper die wij ook verkopen in onze webshop!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 41. Jasper augustus 3, 2016om 4:55 pm

  Beste Admin, als ik de door jullie aangeraden website van Simyo prepaid sim bekijk, staat daar dat het prepaid beltegoed onbeperkt houdbaar blijft, als er maar elke half jaar een keer mee gesmst word. (Hetzelfde wordt gezegd bij Telfort prepaid)

  Nu krijg ik binnenkort en TK102 gps tracker die werkt per sms en GPS en dat zou dus betekenen dat ik niet op hoef te waarderen. Zolang ik maar 1 keer per half jaar de gps locatie op vraag per sms.

  Maar tegelijk zie ik dus ook hetzelfde probleem als Paul (hierboven) … ik lees ook oude berichten op internet dat mensen zeggen dat ze elk half jaar verplicht moeten opwaarderen om hun nummer niet te laten blokkeren. Waardoor het beltegoed van de gps tracker zich per 10 euro opstapelt… Dat wil ik natuurlijk voorkomen.

  Is Simyo prepaid in dit geval en vandaag de dag nog steeds de beste keuze? Als ik de belofte van ‘onbeperkt houdbaar’ mag geloven Kan ik de Simyo prepaid gebruiken tot het op is, als ik de sim maar actief blijf gebruiken.. Denken jullie dat we ze op hun woord kunnen geloven? Of zouden ze toch kleine lettertjes hebben en mij verplichten om elk half jaar op te waarderen?

  Ik zie uit naar je reactie, mvg Jasper

  • Petra augustus 4, 2016om 8:25 am

   Beste Jasper,

   Vroeger was het zo dat je verplicht moest opwaarderen, maar tegenwoordig is dit niet meer altijd nodig. Ook niet bij Simyo, het klopt dus wat zij zeggen. Je moet de simkaart inderdaad actief blijven gebruiken. Wij hebben de kleine lettertjes al voor je gelezen dus dat moet goed zitten.
   Succes met het gebruik van je simkaart!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 42. Paul Mes juli 26, 2016om 1:56 pm

  Als ik zo dit vraag en antwoord spel lees, gaat het over simkaarten die maandelijks opgewaardeerd moeten worden. Maar als je nu een GPS horloge oid wilt voor je kinderen, wat dan. Als ze naar school gaan of hen dagelijkse aktiviteiten zullen ze geen tracker nodig hebben, maar op vaknatie of dagje pretpark weer wel.
  Bij de genoemde SIM kaarten betaal je je dan blauw aan maandelijkse bijstortingen en loopt het beltegoed alleen maar op.
  Waar zijn de SIMkaarten met een ONbeperkt gebruik?

  En hoe gevoelig zijn die trackers bij het opbergen, mag dat in een stalenframe, in een tas of wat?
  Werken ze dan nog?

  • Petra juli 27, 2016om 5:18 pm

   Beste Paul,

   Je kunt eventueel ook kiezen voor een sim only abonnement, deze verloopt niet, maar je betaalt uiteraard wel maandelijks een vast bedrag. De meeste prepaid simkaarten hoeven niet meer opgewaardeerd te worden, een uitgaand gesprek, sms’je of het gebruik van mobiel internet is voldoende om de geldigheid te verlengen. Dit hoeft je dus uiteindelijk niet veel te kosten.

   Wij weten helaas niet hoe gevoelig de trackers zijn bij het opbergen, dit zou je even na moeten vragen bij een verkooppunt van GPS trackers.

   Succes, we hopen dat je zo verder komt!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 43. Paul juli 25, 2016om 8:22 pm

  Welke prepaid sim kaart is er tegenwoordig nog die je niet iedere maand moet bijstorten?
  Als mijn kids op school zitten of normale aktiviteiten doen, heb ik geen tracker nodig, maar juist wel in de vakantie of een dagje dierentuin. Dus wordt dure grap als je maar moet bijstorten en niks gebruikt.

  Is er een beperking om een tracker te verbergen. Blijft deze werken als je deze in een tas stopt of fietsframe, oid?

 44. Sandra juli 20, 2016om 10:51 am

  Hallo, wij hebben voor onze zoon een gps horloge gekocht. Kpn prepaid kaartje, pincode eraf gehaald, bellen naar horloge lukt maar devive blijft in app setracker offline. Kunt u mij helpen hoe ik dit kan oplossen? Alle icoontjes in horloge staan aan; bereik/gps signaal enz

  • admin juli 22, 2016om 12:04 am

   Beste Sandra,

   Wij hebben geen idee waar dit mee te maken zou kunnen hebben. De simkaart werkt zo te horen wel gewoon naar behoren. Wellicht komt het door een instelling in de horloge? Ik zou even de winkel aan de tand voelen waar je de gps horloge hebt gekocht. Mocht je erachter zijn gekomen zijn wij ook benieuwd wat er aan de hand was.
   Heel veel succes en hopelijk tot horens!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 45. marc juli 15, 2016om 2:07 pm

  beste,

  ik heb een drone aangeschaft en wilde deze tegen diefstal of als hij besluit een eigen leven te leiden beschermen door een tracker erop te plaatsen
  Nu heb ik een amparos s71 aangeschaft
  maar krijg hem niet aan de praat
  volgens de handleiding en de filmpjes is het zooo simpel maar dit blijkt niet zo te zijn
  blijkbaar moet eerst de pincode gedeactiveerd worden, dit heb ik dan ook gedaan door hem in in ihone te steken en dan de pincode uit te zetten en terug in de s71 gestoken en hij doet al iets meer maar vind precies nog geen signaal
  volgens de handleiding moet ik ook gprs van de simkaart activeren dit is nu mijn vraag ? hoe doe ik dit ?
  het is een prepaid kaart van ortel, ik schafte deze aan omdat ik met de drone in oosterijk/ tjechie wil gaan vliegen en blijkbaar is dit daar goed voor?

  groeten
  marc

  • Petra juli 21, 2016om 10:27 pm

   Beste Marc,

   Wat vervelend, wij weten niet zeker of elke simkaart ook geschikt is voor een tracker. Dit zou je na moeten vragen bij Ortel. Wel moet je bij Ortel eerst een internet bundel activeren om überhaupt gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Je kunt dit doen via een telefoon of via de website van Ortel. Meer informatie m.b.t. het activeren van gprs op simkaart hebben wij niet gevonden. Hopelijk kom je er met deze informatie uit!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 46. Mirella juli 10, 2016om 9:19 pm

  Ik had geen Nederlandse beschrijving
  Nu had ik de simkaart eral in gedaan maar de pincode er niet afgehaald
  Nu staat er op de horloge steeds pin code
  Wat moet ik nou doen

  • Petra juli 21, 2016om 10:48 pm

   Beste Mirella,

   Je moet de pincode van de simkaart afhalen in een telefoon anders werkt de simkaart niet in de tracker. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 47. oane juni 29, 2016om 1:26 pm

  Hallo mijn gps tracker stuurt cineze tekens terug in plaats van een link naar google maps hoe kan dit weet iemand dit ?

 48. Gerrit )ostenveld april 28, 2016om 4:28 pm

  Werk een Simyo prepaid SIM samen met een Beagle GPS tracker. Bij mij blijft de Beagle aangeven dat de PIN code check er niet door komt (rode led blijft 5x knipperen.

  • admin mei 6, 2016om 3:16 pm

   Beste Gerrit,

   Het zou gewoon moeten werken tenzij Beagle bepaalde speciale voorwaarden heeft. Normaal gesproken werk de Simyo simkaart gewoon op een reguliere GPS tracker.

 49. Ruurd april 19, 2016om 9:18 pm

  Beste Team PrepaidSimkaart, even een vraagje met boerenverstand: Ik wil de tracker gaan gebruiken tijdens het uitlaten van de hond. Om die route precies te volgen zou er toch constant coördinaten verstuurd moeten worden en niet 1 keer per uur. Of mis ik iets in de werking van de trackers?

  • admin mei 6, 2016om 2:13 pm

   Beste Ruurd,

   Dan kun je het beste een tracker gebruiken met GPRS. GRPS gaat via internet dus dat kost wel data.
   Dan wordt er continu informatie verstuurd. Via GPS wordt er o.b.v. bijvoorbeeld een SMS bericht op één punt de coördinaten verstuurd. Dat is voor jouw situatie dus niet aan te raden.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 50. Rob april 13, 2016om 9:21 pm

  Ik heb een gsm/gspr tracker met een Vodafone prepaid simkaart erin.
  Als ik naar de tracker belt om de positie te bepalen wordt er van het beltegoed van de simkaart die in de tracker zit 60 cent in rekening gebracht (in Nederland )hoe? Kan dit vind dit erg hoog

  • admin april 17, 2016om 6:02 pm

   Beste Rob,

   Als je belt neemt de GPS tracker dan via een soort simulator op om de positie te bepalen?
   Als er verbinding wordt gemaakt wordt er natuurlijk een zeker starttarief in rekening gebracht. Echter is 60 cent te veel. Het hangt er ook vanaf of je bij verbinding gebruik maakt van GPS of GPRS. De 60 cent klopt zover wij weten niet met de starttarieven van Vodafone dus je kan het beste even de klantenservice van Vodafone bellen.

   Kun je ons laten weten wat hun hierop zeggen?

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 51. emiel brouwer april 1, 2016om 11:13 am

  ik ben voor een gps track en trace systeem opzoek naar een sim kaart die wel internet ondersteunt in het buitenland en het mooiste zou zijn als het verbruik per kb/s in rekening wordt gebracht.
  data bundels zijn veel te groot voor wat je verbruikt

 52. Bas februari 11, 2016om 2:55 pm

  Beste,
  Ik heb een Simyo prepaidkaart. Aangezien ik kort aan de Belgische grens woon zal ik ook daar vaak aanwezig zijn. Werkt GPRS dan ook als de GPS zich in het buitenland bevind en ik via een online platform mijn gegevens wil opvragen en bekijken?

  • admin maart 7, 2016om 7:06 pm

   Beste Bas,

   Wij hebben dit even nagevraagd bij de technische dienst:
   Met een Prepaidkaart kan een klant bij Simyo niet op het internet in het buitenland, behalve natuurlijk met een WiFi-verbinding. Dus de GPS in België zal dus niet gaan. Wat je wel kan proberen is om handmatig een netwerk in te stellen en dan voor KPN te kiezen. Zo blijft het netwerk daarop staan en wellicht heeft de klant in België nog verbinding met KPN. Wanneer je op de Belgische grens woont is er zeker een kans dat dit werkt. Garantie kan Simyo echter niet geven.

   Zou jij jouw bevindingen eventueel met ons kunnen delen?

   Wij hopen jou bij deze voldoende te hebben geïnformeerd!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 53. Summerdriver februari 4, 2016om 8:04 pm

  GPRS tracking met een Simyo prepaid simcard werkt alleen in Nederland.
  In het buitenland geen internet voor prepaid Simyo dus.

 54. Bartes januari 23, 2016om 6:25 pm

  Als ik naar de GPS Tracker bel of sms, dan krijg ik de volgende sms terug:
  lat: long: speed: 000.0 bat: L signal:L,
  kortom, ik heb daar niets aan.
  Verder geeft ie de tekst Monitor(wachtwoord) fail en tracker(wachtwoord) fail als ik wil schakelen.
  Het is een tracker zonder internet.

  Kan iemand ons helpen hoe je lokatie-informatie kunnen krijgen?

  • Petra januari 25, 2016om 5:21 pm

   Beste Bartes,

   Wij hebben je vraag doorgestuurd naar experts. Wij weten helaas niet genoeg over de GPS tracker om hier antwoord op te kunnen geven. Zodra wij een antwoord hebben ontvangen, sturen wij je zo snel mogelijk een reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 55. Jay januari 20, 2016om 8:33 am

  Tog maar eens naar iotatracker punt com kijken.
  GPRS tracking zonder sim en zonder abbonement.

 56. peter januari 18, 2016om 4:01 pm

  dus als ik alles zo lees, ben je wel degelijk een internetbundel nodig met sms funktie om je tracker te kunnen volgen.

  • Petra januari 20, 2016om 9:43 am

   Beste Peter,

   Er zijn twee manieren om een locatie op te vragen, via sms of via mobiel internet dit is afhankelijk van je tracker. Wel is het handig om mobiel internet te nemen omdat je de locaties dan op bijvoorbeeld Google Maps kunt zien. Een internet bundel raden wij aan omdat dit meestal goedkoper is dan het gebruik van losse mb’s die van je tegoed af gaan. Hopelijk is het zo duidelijk?

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 57. Sky december 4, 2015om 1:55 am

  Hoi,

  Heb een horloge telefoon gekocht voor mijn zoontje met gps tracker. Ik kreeg er een lebara kaartje bij, gebruikt ook kpn netwerk.
  Nu wil er 500mb data opzetten maar geeft lebara aan dat dit maar een maand geldig is. Welke sim kaart kan ik het beste nemen en je data gewoon doorloopt tot het op is of geld het bij elke provider maar een maand? Dat zou wel belachelijk zijn, je verbruikt misschien 3 mb per maand en de rest ben je kwijt. Wordt ook een duur grapje voor een horloge als je elke maand 5 euro moet opwaarderen

  • Petra december 7, 2015om 11:20 am

   Beste,

   Prepaid bundels zijn inderdaad meestal een maand geldig (31 dagen geldig). Je kunt ook losse MB’s verbruiken bij de meeste providers, dan gaan de verbruikte MB’s gewoon van je beltegoed af. Dit is meestal iets duurder, maar niet als je zo weinig verbruikt. Bij Telfort is het gebruik van prepaid internet alleen mogelijk i.c.m. een bundel maar dit staat dan ook duidelijk aangegeven. Op onze homepage is te vinden hoeveel internet per MB kost.

   Hopelijk hebben wij je hiermee voldoende geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 58. TLM november 16, 2015om 1:19 pm

  hallo,

  Ik heb een N11 tracker en een Simyo prepaid kaartje. Deze is geactiveerd (middels internet en niet via mobiel). Maar als ik deze in de GPS stop, dan reageert de simkaart niet. Als ik het nummer bel dan krijg ik “dit nummer is niet bereikbaar” ipv dat ik kan mee luisteren. SMS voor locatie krijg ik ook niet.

  Is de simkaart toch niet goed geactiveerd? Activeren via mobiel wordt lastig lijkt me, want in mijn toestel gaat de nano simkaart, maar in de GPS het grote formaat simkaart.

  Wat doe ik fout?

  Groeten

  • Petra november 16, 2015om 4:47 pm

   Beste Tirza,

   Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van Simyo. Zij kunnen dan zien of je simkaart geactiveerd is en kunnen je dan ook verder helpen. In principe is het niet nodig om een prepaid simkaart van Simyo handmatig te activeren. Bij gebruik moet de simkaart het vanzelf doen, heb je wel de pincode gedeactiveerd? Meestal is dit 4x nul of 1234. Heeft iemand een andere telefoon met micro formaat simkaart die je kunt lenen om de pincode te deactiveren? We horen graag of het gelukt is, succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 59. rudolf november 12, 2015om 9:53 pm

  ik heb een senioren telefoon met gps,
  welke sim kaart kan ik bestellen
  en gebruikt die direct data als ik de telefoon aanzet

  of alleen als ik de noodknop indrukt
  vriendelijke groet
  rudolf

 60. sander november 4, 2015om 4:47 pm

  Beste..

  Ik ben voor een Braziliaanse klant een VW bus aan het restaureren en deze auto vertegenwoordigd een behoorlijke waarde als deze af is. Nu wil de klant een GPS tracking device ingebouwd hebben. maar welke SIM kaart moet ik hierin plaatsen die dus ook aan de andere kant van de aarde werkt (in Brazilië dus).

  • admin november 6, 2015om 2:40 pm

   Beste Sander,

   Een GPS tracker voor een simkaart is apparaat dat overal ter wereld moet werken, ongeacht plaats. De verbinding naar de GPS coördinatie gaat via een telecom provider. Het zal dus zaak zijn dat er een goede Braziliaanse provider wordt gekozen die op zoveel mogelijk plekken bereik heeft. Wij zijn niet bekent met de providers in Brazilië dus dit zul je even moeten opzoeken in een van de zoekmachines.

   Ik hoop je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 61. Raoul oktober 30, 2015om 6:46 am

  Ik heb een vraag over het instellen van een KPN sim. Ik krijg geen reactie terug dat de config Ok is. Heb de sim weer in een tel geplaatst en zie wel dat de berichten aankomen. Hoe stel je Apn in?????

  • Petra oktober 30, 2015om 1:54 pm

   Beste Raoul,

   KPN heeft een Toestelhulp op de website waar per merk / toestel staat uitgelegd hoe je de telefoon kunt instellen en wat je moet doen bij eventuele problemen. Hopelijk kom je hier verder mee! Zo niet? Laat het ons weten!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 62. Luuk september 19, 2015om 10:08 am

  Wanneer je een tracker gebruikt met enkel sms (dus je stuurt een sms naar je tracker en die stuurt via sms een locatie terug dan is Aldi / Medion het goedkoopst met 4 cent per sms. Dit loopt tevens via het KPN netwerk.

 63. Eric augustus 25, 2015om 7:37 pm

  Beste medewerker,

  Ik heb een GPS tracker voor mijn kat gekocht, nu heb ik hier een KPN simkaart voor gekocht en wil ik de GPS tracker graag gaan gebruiken maar ondanks dat de tracker aan staat stuurt hij geen enkele sms terug.. ik heb veel gezocht naar een oplossing maar kan deze niet vinden, moet ik de simkaart op een of andere manier eerst activeren voordat ik hem in GPS tracker plaats? de handleiding die ik bij de tracker heb gekregen is erg onduidelijk en ik hoop dat jullie mij kunnen uitleggen hoe ik de sim kaart kan activeren zodat ik wel reactie krijg op mijn sms-commando’s

  mvg, Eric

  • admin september 3, 2015om 1:40 pm

   Beste Eric,

   Heb je de simkaart sowieso wel al eens geactiveerd of direct in de tracker gedaan? Zo niet dan kun je het beste proberen om de KPN simkaart in een telefoon te stoppen en te activeren volgens de instructies van KPN. Ook kun je voor extra informatie over het activeren van simkaarten terecht op onze pagina “simkaart activeren“. Vervolgens kun je ook het beste de pincode op de simkaart verwijderen. De standaard pincode is meestal 0000 of 1234. Ga naar instellingen op de telefoon en verwijder deze pincode. Proveer vervolgens de simkaart weer uit in de GPS tracker.

   Kun je ons laten weten of dit gelukt is?

   Alvast bedankt en heel veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

   • Raoul oktober 30, 2015om 7:06 am

    Beste Ericik heb het zelfde probleem hoe heb jij dit opgelost??

 64. A A Vlaar juli 28, 2015om 5:12 pm

  Lukt toch niet. Heb een MijnKpn voor mijn glasvezelpakket en kom daarmee niet in Mobiel.
  Toen een nieuwe account aangemaakt voor Mobiel en…. dan wordt een activatie SMS verstuurd naar het 06 nr en laat dat nou net het camperalarm zijn die ik niet kan uitlezen en ergens in Italië zwerft.

  • Petra juli 29, 2015om 7:38 am

   Beste Vlaar,

   Dat is jammer, misschien toch nog even contact opnemen met de klantenservice van KPN? Wellicht is er nog een andere oplossing. Succes in ieder geval en bedankt voor je berichtje!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 65. A A Vlaar juli 26, 2015om 3:20 pm

  Ik wil het KPN pre-paid tegoed van mijn track en trace opvragen van mijn camper die nu (gelukkig wel met bekenden) in Italië rijdt. Hoe moet dat zonder de simkaart uit de track en trace te halen?

  • Petra juli 27, 2015om 7:51 am

   Beste Vlaar,

   In dit geval zou het mogelijk moeten zijn via je persoonlijke pagina op Mijnkpn.nl. Wanneer je nog geen account hebt kun je deze nog activeren als je de gegevens van de simkaart hebt. Wij horen graag of het gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 66. Gerard Petersen juli 23, 2015om 5:56 pm

  Ik heb Simyo gevraagd naar een prepaid simkaart zonder pincode voor een GPS Tracker. Zij kunnen deze niet leveren.

  • Petra juli 24, 2015om 8:20 am

   Beste Gerard,

   Je kunt een prepaid simkaart van Simyo wel degelijk gebruiken voor een GPS tracker. Je moet de simkaart dan eerst activeren in een telefoon, nadat je dit hebt gedaan kun je de simkaart gebruiken in de tracker. We horen graag of het gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 67. Ronald juli 16, 2015om 7:27 am

  In het geval van een Simyo prepaid kaart, wat is dan het goedkoopste in gebruik als je b.v. elk uur je positie opvraagt.
  Kan je dit het beste met SMS doen, of is het goedkoper om GPRS te gebruiken.
  Het tarief is 0,10 euro voor een SMS en 0,15 euro per MB.

  Alvast bedankt

  • Petra juli 22, 2015om 10:24 am

   Beste Ronald,

   Om constant een positie op te vragen via een SMS kost meer geld. De trackers gebruiken qua data namelijk niet erg veel. Het GPS systeem moet aardig intensief gebruikt worden om echt veel MB’s te verbruiken. Je bent dus vele male goedkoper uit als je posities binnenkrijgt via GPRS wat data kost i.p.v. via een SMS. Je positie bepalen per SMS is dus duurder.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 68. Nathalie juni 27, 2015om 3:11 pm

  Kun je aangeven hoeveel data er ongeveer wordt verbruikt wanneer een GPS tracking systeem een locatie doorgeeft? Ik probeer uit te zoeken welke bundel wij nodig hebben in geval van, zeg, elk uur een update per SMS. We gaan dan uit van onbeperkt SMS, maar hoeveel data wordt dan verbruikt?
  Dank!

  • Petra juli 6, 2015om 9:00 am

   Beste Nathalie,

   Beltegoed van zeg € 10,- is goed voor enkele maanden data verkeer. Zelfs wanneer er iedere minuut, ieder kwartier, ieder uur, enz. een coördinaat wordt doorgeven zullen de data kosten slechts enkele euro’s per maand zijn. Een grote databundel is in dit geval dus niet nodig.

   Wij hopen dat je vraag hiermee beantwoord is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 69. kurt juni 24, 2015om 7:56 pm

  Ik heb een dergelijke tracker g260
  alleen krijg ik hem niet meer aan de praat.
  Is een jaar niet onder spanning gekomen ( lag +/- een jaar af) gevolg prepaid simkaart vervallen.
  Nieuwe simkaart er in maar..ik krijg geen sms terug.
  lampje blijft ook rood branden op tracker dus…geen gps signaal..moet normaal groen-rood knipperen right?
  Wat is kan er verkeerd gelopen zijn…2e pech: ik ben de handleiding kwijt 😉
  HELP

  • Petra juli 2, 2015om 7:46 pm

   Beste Kurt,

   Wij hebben je vraag neergelegd bij een gps tracker dealer en hopen zo spoedig mogelijk iets van hun te horen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

  • Petra juli 6, 2015om 9:42 am

   Beste Kurt,

   Wij hebben navraag gedaan en het kan mogelijk liggen aan de nieuwe simkaart. Is de simkaart van een andere provider? Een GPS tracker wordt ingesteld om met APN instellingen te werken. Met een andere simkaart kunnen deze APN instellingen wellicht niet overeenkomen.

   Het kan ook zijn dat er nog een pincode op de simkaart staat, deze moet compleet verwijderd zijn van de sim. Dit kan er voor zorgen dat de GPS geen GSM signaal kan vastleggen.

   We hopen dat het nu lukt om de gps tracker aan de praat te krijgen! Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 70. jan van vliet juni 24, 2015om 7:15 pm

  Wat zijn ongeveer de maandkosten als ik de simcard dagelijks gebruikt?

  • admin juni 26, 2015om 8:14 am

   Beste Jan,

   Dat ligt aan welke provider en welke tarieven er worden gehanteerd, plus hoevaak per dag je de tracker gebruikt.
   Stel je gebruikt de tracking via een SMS 1x per dag zit je op €3,- per maand. Stel je gebruikt de tracker 5x per dag via een SMS dan kost het je €15,- per maand.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 71. ljipke lijzenga juni 21, 2015om 1:41 pm

  je kan in de telefooninstellingen de prepaid simkaart zo instellen, dat deze zonder pincode te gebruiken is. daarna pas in de tracker stoppen

 72. Rob juni 12, 2015om 8:37 am

  Wat gebeurd er met de pincode die de kaart moet activeren?
  Of is dit een domme vraag?

  • Petra juni 15, 2015om 12:49 pm

   Beste Rob,

   Dit is absoluut geen domme vraag, wij begrijpen je vraag alleen niet helemaal. Als wij het goed begrijpen dan wil je de simkaart activeren? Dit moet je inderdaad eerst in een telefoon doen. Zie deze post over simkaart activeren. Vervolgens kun je de simkaart in de GPS tracker gebruiken. We hopen dat het lukt!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 73. Rob juni 11, 2015om 2:39 pm

  Dag,
  Wat doe ik met de pincode als de simkaart in een tracker gaat? Moet ik de kaart eerst in een telefoon ontgrendelen of zo?

 74. Butter mei 31, 2015om 3:13 pm

  Werkt het SMS met de Symio kaart ook in het buitenland? Dus dat je een SMS stuurt naar de GPS-tracker en dat je een SMS met locatie terug ontvangt.

  • Petra juni 1, 2015om 9:59 am

   Beste Butter,

   Dit is zeker mogelijk, de simkaart van Simyo werkt ook in het buitenland!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 75. Ben april 4, 2015om 6:22 pm

  Ieder uur een positie update is soms als optie in te stellen in de GPS tracker. Houd daar dan rekening mee bij je aankoop. Zodra je dat aangezet hebt in de GPS tracker gaat dat automatisch.
  Andere optie is geo-fence. Je geeft een middelpunt op waar een circkel omheen komt van een op te geven radius. Komt de tracker buiten dat gebied, dan krijg je een waarschuwing.

 76. vrouwtjeskip3 februari 24, 2015om 5:09 pm

  Beste,

  Is het ook mogelijk dat de mobiele telefoon de gegevens (elk uur) opslaat, en dat deze later uit te lezen zijn?

  Met vriendelijke groet,
  Henri Koekkoek

  • admin maart 1, 2015om 4:08 pm

   Beste Henry,

   Als je dit via GPS wilt doen zul je een instelling moeten hebben op je telefoon dat je ieder uur een SMS uitstuurd waarna de coördinaten worden opgevraagd. Hoe dit mogelijk gemaakt kan worden voor een specifieke telefoon hebben wij niet onderzopcht. Als je via GPRS (internet verbinding) de uurlijkse registratie wilt vastleggen, zul je continu verbinding moeten maken en alles opslaan in een database. Hier kun je een mobiele app voor laten ontwikkelen. Echter bestaan er tientallen GPS/GPRS tracking apps. Welke hiervoor exact geschikt is durven wij niet met zekerheid te zeggen. De app moet namelijk ook aan te sluiten zijn met de desbetreffende GPS ontvanger + simkaart. Mocht je iets gevonden hebben, laat het ons weten. Het lijkt ons erg interessant om hier vervolgens dieper op in te gaan.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 77. Roland januari 6, 2015om 6:58 am

  Wat er ontbreekt / infomatie wanneer er tracking gebruikt word buiten NL. Word de positie die opvraag word als ROAMING aanzien ?

  • admin januari 7, 2015om 2:19 pm

   Beste Roland,

   Aangezien er voor GPS alleen een SMS benodigd is en géén internet verbinding worden er dus ook géén roaming kosten betaald. Je betaalt op dat moment alleen het SMS tarief in het desbetreffende land. Als je verbinding wilt maken via GPRS, dan zullen er roaming kosten worden gerekend aangezien er voor GPRS internet verbinding benodigd is. Kortom, vraag de GPS posties gewoon op via een SMS en het kost je alléén het SMS tarief. Mocht je voor langere tijd GPS coördinaten in het buitenland willen tracken, kun je ook een simkaart aanschaffen in het betreffende land, zodat je van lokale tarieven kunt genieten.

   Ik hoop jouw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. Mocht er nog iets onduidelijk zijn, horen wij het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 78. Jelle december 21, 2014om 6:37 pm

  Bliep simkaart is nog goedkoper en gemakkelijk aan te vragen. Loopt ook via KPN netwerk.

 79. Ron november 28, 2014om 12:30 pm

  Hallo Prepaid Simkaart team,

  Als je de GPS Tracker alleen via SMS wil laten rapporteren en geen gebruik maakt van GPRS, dan heb je toch geen databundel nodig?

  Groet,

  Ron.

  • admin december 1, 2014om 12:25 am

   Beste Ron,

   Dat klopt! David heeft ongeveer dezefde vraag gesteld, zie bovenstaand onze reactie. Een GPS tracker dat via SMS de coördinaten opvraagt verbruikt inderdaad geen data. GPS is gratis. Let wel op: GPRS heeft wel een mobiele internet verbinding nodig. Wij hebben de tekst in het bericht iets aangepast zodat het nu duidelijker wordt beschreven. Bedankt voor jouw opmerking!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 80. David november 26, 2014om 8:21 pm

  Ik heb laatst een GPS tracker gekocht, en ben nu aan het kijken wat voor SIM kaart ik daarin ga doen (en wat voor provider, abonnement / prepaid, etc). Wat ik alleen apart vind om te lezen is dat er gezegd word dat er per definitie data verbruikt gaat worden. Maar als je een GPS tracking module hebt, waar je alleen maar via SMS de lat/long coordinaten wilt opvragen, dan verbruikt hij toch geen data? Zover ik weet gebruiken die GPS trackers geen online bronnen om het lokaliseren van sattelieten te bespoedigen.
  Dus de enige reden waarom hij data zou verbruiken is als je gaat tracken via GPRS, maar dat doet lang niet iedereen lijkt me? Tenminste, ik wil gewoon een SMS of belletje doen naar het ‘telefoonnummer’ (dus de SIM kaart die in de tracker zit), zodat ik een SMS terug krijg met de coordinaten.

  Of zie ik hier iets verkeerd?

  • admin december 1, 2014om 12:21 am

   Beste David,

   Jouw constatering klopt volledig. Een GPRS verbinding heeft een internetverbinding nodig en kost dus data, maar is niet altijd nodig om de coördinaten te bepalen. Het berekenen van de positie kan ook via GPS. GPS is gratis en het communiceren van de tracker kan dan inderdaad via een SMS bericht. Als je vervolgens op je eigen smartphone de locatie wilt bekijken via de Google link, heb je natuurlijk wel een internetverbinding nodig. Wij hebben dit nu even wat duidelijker in het bericht neergezet. Super bedankt voor jouw uitgebreide berichtgeving en hopelijk is alles nu duidelijk!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 81. Ha oktober 20, 2014om 8:24 am

  Wat bedoelen jullie met een databundel? Je koopt toch een prepaid simkaart met beltegoed en geen internetbundel? Ik snapt dit niet, graag uitleg.

  • admin oktober 21, 2014om 7:47 am

   Beste Ha,

   Je koopt in eerste instantie inderaad een prepaid simkaart en géén internetbundel. Wat er bedoeld wordt heeft te maken met “prepaid internet bundels”.
   Je kunt met een prepaid simkaart gewoon gebruik maken van internet maar dan betaal je bijvoorbeeld 15 cent per MB.
   Als je een “prepaid databundel” neemt voor bijvoorbeeld 30 dagen, betaal je bijvoorbeeld 7 euro voor 250 MB (Simyo) wat neerkomt op €0,028 per MB. Een stuk goedkoper dus 🙂
   Dit is het voordeel van de “prepaid bundels”.

   Wij hopen je hiermee voelde geïnformeerd te hebben.

   Mocht je nog vragen hebben dan horen wij het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

3 − 1 =