GPS tracking met Prepaid Simkaart

Home » Nieuws » Algemeen » GPS tracking met Prepaid Simkaart

GPS Simkaart Tracker LogoWe hebben de afgelopen tijd veel vragen ontvangen rondom de mogelijkheden van prepaid simkaarten i.c.m. GPS tracking. Het team van PrepaidSimkaart.net heeft daarom onderzoek gedaan naar de werking en de mogelijkheden van GPS tracking via een prepaid kaart. In dit bericht zullen wij de resultaten van dit onderzoek uitgebreid uitleggen.

Wat is GPS tracking?

GPS staat voor Global Positioning System, de naam zegt het al, door middel van GPS kun je de locatie van personen of voorwerpen (exact) bepalen. GPS wordt tegenwoordig door veel mensen gebruikt, het is natuurlijk altijd handig om te weten waar dierbaren of belangrijke producten op dit moment zijn. In een GPS Tracker zit een GPS en een GSM-module. De GPS module ontvangt signalen van de satelliet, deze worden vervolgens omgezet in coördinaten en dan zorgt de GSM-module ervoor dat deze verstuurd worden via het mobiele netwerk. Op deze manier kan de exacte locatie gevonden worden.

Op zoek naar een data simkaart voor je GPS tracker?

Voordat we verder de diepte in gaan over GPS trackers hebben veel bezoekers van deze pagina interesse in een simkaart voor hun GPS apparaat dus bespreken wij deze type kaarten even kort. Sinds enige tijd bieden wij een eigen data simkaart aan voor o.a. GPS trackers. Wij hanteren momenteel twee geoptimaliseerde varianten: Data simkaart Europa & Data simkaart Wereldwijd.

✓ Goedkoopste (internationaal) mobiel internet!
✓ Perfect geschikt voor GPS / GPRS trackers
✓ 4G internet (300 Mbps download)
✓ Simkaart is onbeperkt geldig / houdbaar (Uniek: simkaart wordt NOOIT afgesloten)
✓ Alle Data & dus Databundels zijn 365 geldig!
Tijdelijke Actie: nu gratis met 1GB data bij zowel de EU als Wereld simkaart!

Klik onderstaand op de gewenste simkaart voor meer informatie over de simkaart en de data bundels:

Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Wat zijn de mogelijkheden met GPS als ik kies voor een prepaid kaart?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die op dit moment mogelijk zijn met een prepaid simkaart als je GPS wilt gebruiken. Uit ons onderzoek kwamen de volgende resultaten:

“De GPS trackers i.c.m. een prepaid simkaart worden voornamelijk gebruikt voor het bepalen van locaties van o.a.: dieren, kinderen, ouderen & senioren, waardevolle producten.”

Locaties opvragen

Een locatie opvragen kan op twee manieren met een GPS tracker.

1) via SMS GPS trackers: Je kunt dan een SMS versturen naar de Tracker, automatisch zal je een SMS terug krijgen waarin de coördinaten staan en bijvoorbeeld een link naar Google Maps zodat je op je telefoon de locatie kunt bekijken.

2) via GPRS Trackers: Via deze methode wordt de locatie altijd doorgezonden via een mobiel netwerk naar een server waar de gegevens worden opgeslagen. Via deze server kunnen alle gegevens worden opgehaald. De betreffende servers hebben inmiddels ook apps voor zowel iOS als Android, op deze manier wordt het heel gemakkelijk om locatiegegevens op te halen. Zodra je meer locaties van verschillende GPS trackers tegelijk wilt zien, is deze methode gemakkelijker.

Dieren & Kinderen

Het is natuurlijk altijd handig als u als ouder op elk moment de locatie van uw huisdier of kind kunt achterhalen. Zo kunt u er altijd voor zorgen dat u weet of alles in orde is.

Ouderen & Senioren

Voor ouderen en senioren bestaat er een handig alarmsysteem via GPS tracking en simkaarten. Stel dat u bijvoorbeeld een patiënt bent en plots een aanval krijgt en het niet meer red om op tijd alarm te slaan? Doordat er een ingebouwde bewegingsdetector in de meeste GPS trackers zit zal er automatisch een alarmoproep gedaan worden zodra er een te lange tijd geen beweging is geconstateerd. Het is natuurlijk niet zo dat als u even een tijd stil ligt op bed o.i.d. dat er dan meteen een alarmoproep geplaatst wordt. Het systeem zorgt ervoor dat er eerst een melding gedaan wordt voor dat het alarmsysteem ingeschakeld wordt. Je kunt het toestel gewoon heen en weer bewegen om aan te geven dat het niet nodig is en de alarmoproep zal niet geplaatst worden.

Waardevolle producten

Naast het volgen en tracen van huisdieren & kinderen is het natuurlijk ook handig om te weten waar belangrijke en waardevolle producten / eigendommen zich bevinden. Stel dat je bijvoorbeeld een keer een dag je boot uitleent, kun je de heledag in de gaten houden waar jouw boot zich bevindt. Natuurlijk kan dit ook met andere producten!

Diefstalpreventie

Het in de gaten houden van producten is natuurlijk vrijwillig en hoeft niet noodzakelijk te zijn. Maar stel je nou voor dat jouw boot of auto gestolen wordt? Dan is het natuurlijk ideaal als je je GPS tracker erbij kunt houden en kunt bekijken waar de boot of auto zich nu bevindt. Op deze manier hebben al meerdere arrestaties plaatsgevonden, het is natuurlijk wel zaak dat de GPS tracker niet verwijderd wordt van het toestel.

Aanbevolen Simkaart i.c.m. GPS door het team van PrepaidSimkaart.net (wanneer je ook wilt kunnen SMS’en & Bellen)
PrepaidSimkaart.net raadt de simkaart van Simyo aan om te gebruiken bij een GPS tracker gezien de prijzen en de dekking op het KPN netwerk. Simyo is namelijk een dochter provider van het grootste netwerk van Nederland: KPN. Hoef je niet te kunnen bellen of SMS berichten te kunnen versturen? Dan raden wij onze eigen data simkaart aan. Deze is dan goedkoper en beter geschikt voor GPS tracker.

Bestel hier!

Let wel op dat wanneer je via GPRS wilt tracken, bij een simkaart een databundel koopt, zodra je een prepaid kaart in een GPRS tracker plaatst zul je namelijk data gaan verbruiken. Afhankelijk van hoeveel je de GPRS tracker gaat gebruiken zul je de bundel hierop aan moeten passen. Wij raden je aan om eerder een iets grotere bundel te kiezen dan “buiten de bundel” data te gaan verbruiken, deze kosten kunnen erg hoog oplopen!

Coördinaten opvragen via een SMS gaat via GPS, dit is gratis. Let in deze goed op de houdbaarheid van beltegoed!

Global Trace G260 GPS tracker met simkaart

Voorbeeld van een veelgebruikte GPS Tracker

Een voorbeeld van een veel gebruikte GPS tracker met een prepaid simkaart is de Global Trace G260. Deze tracker kost ongeveer €100,-.

Missen er volgens jou opties waar je ook gebruik van kunt maken met GPS tracking en prepaid? Reageer dan onder dit bericht en we zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden en na goedkeuring van ons team toevoegen aan dit bericht.

4/5 - (4 stemmen)
156 Reacties

Laat een bericht achter

8 + 10 =