Provider Ben stopt prepaid diensten!

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Provider Ben stopt prepaid diensten!

Een van onze eerste nieuwsberichten ging over de start van prepaid diensten bij provider Ben. Momenteel heeft Ben aangekondigd om de gehele prepaid tak om te heffen. Wij denken dat dit onder andere te maken heeft met de enorme concurrentie van bijvoorbeeld SimYo. SimYo is en was Dé grote concurrent van Ben. Echter doet SimYo het volgens onze cijfers momenteel vele malen beter dan Ben. Naast een hogere populariteit is ook het bereik en de dienst gewoonweg beter als die van Ben.

“Ik wil mijn telefoon nummer houden!”

Wanneer je jouw telefoon nummer niet kwijt wilt moet je op tijd gebruik maken van nummerbehoud bij een nieuwe provider. Wanneer alle Ben prepaid simkaarten inactief worden gesteld is dit namelijk niet meer mogelijk.

Over precies 1 week op 28-06-2013 worden alle BEN simkaarten onbruikbaar.
Je kunt vanaf dat moment geen gebruik meer maken van welke dienst dan ook.

Al ben je in bezit van een Ben simkaart en nog steeds prepaid wilt blijven bellen vinden wij SimYo de meest voor de hand liggende keuze.

Wat nu? SimYo of T-Mobile?

In vergelijking met T-Mobile en Ben heeft SimYo meerdere sterkere punten:

– Beter bereik door gebruik van het KPN netwerk
– Beter online zelf service systeem
– Goedkopere standaard Bel en SMS tarieven
– Geen extra voorwaarden om goedkoop te bellen. De lage tarieven zijn gewoon standaard

Ons advies gaat dan ook uit naar de populairste provider van het moment: Simyo (dochter van KPN)

Toch een beetje verwacht?

Wanneer we deze punten tegen het licht houden vinden wij het ook wel vrij logisch dat Ben niet genoeg nieuwe klanten meer kan en kon werven op prepaid gebied.
Ook wanneer wij kijken naar onze eigen cijfers met betrekking tot waar onze bezoekers voor kiezen en klikken, kwam Ben maar een enkele keer voor.

Maar een enkele keer zagen wij kliks en bestellingen van Ben prepaid voorbij komen. In verhouding tot de andere providers is zelfs minder dan 1%.

Al met al géén positieve berichten voor deze dochter van T-Mobile en volgens ons team een logisch vervolg van de markt en concurrentie.

Laat een bericht achter

*