Vectone mobile simkaart

Home » Nieuws » Providers » Vectone mobile simkaart

Vectone mobile logo

Vectone positioneert zichzelf als een provider voor specifiek internationaal bellen. Mede omdat hun focus niet op het bellen binnen Nederland is, liggen de tarieven voor het bellen binnen Nederland wat hoger dan bij andere providers.

Bestelling
Wij hebben een gratis Vectone mobile simkaart bestelt op dezelfde dag als de Dirk mobiel simkaart. Vectone kwam vergeleken tot veel andere providers een stuk later door onze brievenbus. Op 23 mei 2013 om 00:30 hebben wij de bestelling geplaatst waarna we deze op 29 mei hebben ontvangen.
Op de website staat aangegeven “binnen 5 werkdagen”. De ontvangst van onze Vectone prepaid is dus pas na 7 dagen maar wel precies op de vijfde werkdag. Net optijd! 🙂

Vectone mobile simkaart starterspakket (Prepaid)

Netwerk
Vectone maakt gebruik van een gedeelte van het KPN netwerk. Echter is het bereik natuurlijk niet zo goed als bij een KPN simkaart zelf, maar heeft het wel een zo volledig mogelijke dekking.

Vectone Tarieven in Nederland

Vectone maakt in haar tarieven een verschil tussen vaste telefonie en mobiele telefonie. Bellen binnen Nederland kent de volgende tarieven:

Bellen naar vast : €0,05 per minuut (goedkoop)
Bellen naar mobiel: €0,25 per minuut (super duur)
Vectone naar Vectone: Gratis
Voicemail: €0,09 per minuut
Klantenservice: Gratis

Prepaid internet

Bij Vectone Mobile prepaid moet je minimaal 50 cent tegoed hebben op je prepaid kaart om gebruik te kunnen maken van mobiel internet. Vervolgens worden er kosten gerekend van:

– €0,10 per MB.

Het prepaid internet kan worden ingesteld via op drie verschillende manieren:

– Door te bellen naar de klantenservice
– Door een SMS te sturen met het woord “internet” naar 3311
– Online door de instructies te volgen onder “mobiel internet”

Bellen naar buitenland

Vectone is evenals Lyca, Lebara en Ortel gefocust op het goedkoop internationaal bellen.
Aangezien alle Vectone tarieven per land verschillen is het voor ons onmogelijk om al deze tarieven in dit review te behandelen. Om toch een soort vergelijking te maken hebben we een aantal standaard meet landen genomen. Denk er natuurlijk wel op dat het per land verschilt, mocht Vectone duur of goedkoop zijn voor één van de onderstaande landen, kan het ook goed zijn dat Vectone mobile voor andere landen wel duurder of goedkoper is.

Het starttarief is 19 cent per gesprek. Dit geld voor alle landen. Onderstaand hebben we enkele voorbeeld landen:

– Polen : €0,19 mobiel | €0,05 vast | €0,15 SMS
– Suriname : €0,35 mobiel | €0,19 vast | €0,15 SMS
– Nederlandse Antillen : €0,28 mobiel | €0,19 vast | €0,15 SMS
– Marokko : €0,59 mobiel | €0,15 vast | €0,15 SMS
– Turkije : €0,39 mobiel | €0,05 vast | €0,15 SMS
– België : €0,39 mobiel | €0,12 vast | €0,15 SMS
– Duitsland : €0,39 mobiel | €0,12 vast | €0,15 SMS

Vergeleken met een Lyca simkaart is het SMS tarief bij alle bovenstaande landen 3 cent duurder. Ook het bellen naar vaste lijnen is bijna overal 3 cent duurder. Het lijkt erop dat Vectone duurder is als Lyca in veel opzichten, maar nogmaals zijn dit maar enkele steekproeven van alle mogelijke landen.

Klantenservice

De klantenservice van Vectone Mobile valt ons best wel tegen. Wij hebben met twee keer een e-mail bericht gestuurd naar de klantenservice met een aantal vragen. Echter hebben wij enkele weken later nog steeds geen reactie verkregen. Onze vragen zijn vervolgens beantwoord via andere kanalen. Het is natuurlijk jammer om te zien dat een provider inkomende vragen niet “serieus” genoeg neemt. Een goede klantenservice moet er volgens ons voor zorgen dat alle vragen binnen 48 uur tot maximaal 72 uur worden beantwoord.

Opwaarderen
Voor het opwaarderen van je Vectone prepaid beltegoed kun je terecht op de website van Vectone zelf. Hier kun je kiezen tussen het opwaarderen met €10,- of €20,-.

Naast het online opwaarderen kunnen er ook beltegoed kaarten worden gekocht bij verschillende supermarkten, winkels en tankstations. Voorbeelden zijn: Jumbo, Ako, Argos, Avia, PostNL, Kruidvat, Shell, Texaco, Total etc.

Voordelen en Nadelen

Voordelen
– Bellen van een Vectone simkaart naar een andere Vectone gebruiker is gratis
– Bellen naar vaste telefoon lijnen binnen Nederland is aardig goedkoop met 5 cent per minuut
– Internationale tarieven zijn afgestemd per land (Let op, dit kan ook duurder uitvallen)

Nadelen
– Het lijkt erop dat Vectone wat duurder uitvalt dan internationale spelers als Lyca. Blijf dus goed vergelijken voor specifiek het land waar jij naar toe wilt bellen
– De klantenservice per e-mail niet goed te noemen
– Géén mogelijkheden tot prepaid internet bundels waardoor het prepaid internet betrekkelijk duur is
– Het bellen Binnen Nederland naar een mobiele telefoon is erg duur met wel 25 cent per minuut!
– Veel abonees op Voicenetworks van KPN of internet+bellen van KPN zijn niet of zeer slecht te bereiken. Hier lopen verschillende klachten over.

Conclusie

Als wij Vectone vergelijken met andere internationaal gerichte providers, zijn wij niet 100% tevreden met deze provider. De tarieven die wij gecontroleerd hebben liggen vergeleken met Lyca telkens rond de 3 cent hoger waarbij de klantenservice niet reageert op e-mailtjes met vragen over hun diensten.
Het is natuurlijk wel relax dat je tussen Vectone simkaarten zelf gratis kunt bellen, maar ook dit kan met verschillende andere providers. Wij zien Vectone als een matige provider met niet echt speciale unieke punten waardoor wij een simkaart van hun zullen aanraden. Natuurlijk zou het, zoals eerder gezegd, kunnen dat bepaalde specifieke landen wel goedkopere beltarieven hebben. Dit kun je zelf nagaan op de website van de provider zelf.

WAT IS JOUW ERVARING MET VECTONE MOBILE?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

Beoordeel ons

19 Reacties
 1. Raja juni 7, 2018om 12:12 pm

  Ik will graag vectone simkaart prepaid

  • Merel juni 7, 2018om 3:15 pm

   Beste Raja,

   Momenteel zijn deze uitverkocht.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Steve Awa mei 5, 2018om 2:34 pm

  ik heb mijn vectone simkaart kwijt. mijn nummer is 0659017842.kan ik a new kaart van jullie krijgen met mijn oude nummer

  Met Vriendelike groet
  Steve

  • Merel mei 9, 2018om 1:59 pm

   Beste Steve,

   Vervelend dat je je simkaart kwijt bent. Je nummer overzetten naar een nieuwe simkaart (nummerbehoud) kan alleen als je het simkaartnummer van je oude simkaart hebt. Aangezien deze op je simkaart staat, heb je deze waarschijnlijk niet meer.
   Als je deze toevallig ergens hebt opgeschreven kun je een simkaart bestellen en via de website van Vectone nummerbehoud aanvragen.
   Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. M.Bracke maart 24, 2017om 2:08 pm

  hallo
  ik heb een vectone simkaart wil deze opwaarderen en het lukt niet doet helemaal niets wat moet ik nu doen.ik wil er erg graag mee bellen maar mijn kaart doet helemaal niks meer.kan ook geen telefoon nummer vinden bestaan jullie nog wel.

  • Merel maart 27, 2017om 5:37 pm

   Hoi Marlies,

   Wij zijn een verkoper van simkaarten voor meerdere providers, maar niet een provider zelf.
   Voor jouw probleem verwijs ik je graag naar Vectone Mobile zelf.
   Het telefoonnummer van de klantenservice kun je vinden op de website van Vectone.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Selim augustus 16, 2016om 9:38 pm

  Hallo ik heb een nieuwe tel. Gekocht van een Samsung a3. De oude sim kaart past niet in. ik moet nieuwe nano sim kaart met mijn nummer. Hoe kan ik aan komen met sim kaart.
  Gr.selim

  • admin augustus 18, 2016om 11:15 pm

   Beste Selim,

   De makkelijkste manier is om je simkaart te knippen met een simkaart knipper naar het juiste formaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe simkaart aanvragen bij je huidige provider. Sommige providers doen dit kostenloos en bij sommige providers moet je hier een klein bedrag voor betalen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. David juni 8, 2016om 8:26 pm

  Ik gebruik al vijf jaren vectone en ben met redelijk wat belletjes ongeveer 10 euro per maand kwijt. Laatste paar maanden echter minder tevreden want telefoon springt blijkbaar snel op voicemail en deze zit gauw vol. Klantenservice gebeld… inderdaad soms lang wachtewachten maar wel kosteloos. Medewerkers zijn aardig en behulpzaam als je zelf netjes blijft doen. En als ze zeggen dat ze terugbellen, dan doen ze dat ook keurig! Probleem was gemeld bij technische dienst in Engeland. Verzoek aan hen was om de voicemail(doorschakeling) uit te zetten. Volgens Engeland was dit voor mekaar maar vanaf NL nummer nog steeds volle voicemail melding. Weer gebeld en wordt binnen 24 uur opgepikt. Morgen krijg ik belletje met conclusies. Zou jammer zijn als ik moest overstappen naar andere provider na al die jaren plezierig gebruik.

 6. s.coene juli 27, 2015om 10:04 pm

  Gebruik al geruime tijd vectone en ben best tevreden ook vanwege goedkope internetbundels.

 7. hans juli 21, 2015om 3:01 pm

  beste mensen,

  ik heb Sandeet,van de supervisors bij vectone mobile,en deze beloofde mij aan de hand van de officiële het na te kijken omdat ik geen internet heb,maar wel een bundel heb geactiveerd via vectone klantenservice.
  ik heb totaal 30,00 euro op mijn account geplaatst en hun technische systeem geeft aan maar 20,00 euro.
  ook zo met het internet,ik kan 4g aan op mijn nokia lumia,dit heb ik bekeken met mijn kpn abonnement en dit werkte met internet erg goed.
  maar vectone de Heer Sandeet,beweerd dat ik lieg,en komt bij deze zijn afspraken niet na,na 10 officiële klachten te hebben verzonden,met video’s en foto’s als bewijslast wil Sandeet dit niet geloofwaardig achten.
  de problemen zijn overduidelijk maar word biks aan gedaan.
  Sandeet is hier nu week mee bezig,en krijgt de klachten niet op gelost met de technische dienst,deze komen er ook niet uit,deze hebben mij zelf 6 keer gebeld hiervoor,en als ik niet deed wat zei zijden,dan had ik pech,en konden zei dit tegen mij gebruiken in proces.
  ik had 30 euro op gewaardeerd en zou en zou 10 euro bonus erbij krijgen,en vanwege nummer portering,zou ik de 10,00 euro behouden die ik al weekje eerder had opgewaardeerd.
  het internet heb ik uit gezet,en nog word er van mijn laatste te goede af gesnoept.
  dit ook meerdere malen door gegeven,maar ook hier word niks aan gedaan,ook de 10 euro bonus is weg,zonder er ook maar gebruik ervan gemaakt te hebben.
  ik zou in principe 50 euro totaal moeten hebben,maar heb maar 20 en dit zonder bonus meer.
  ook heb ik meerdere malen Sandeet trachten duidelijk te maken van de geconstateerde feiten,maar ook daar geen oren na.

  gr hans

 8. hans juli 16, 2015om 9:56 am

  bij mij word wel degelijk gereageerd, op mobile als op email adres

 9. hans juli 16, 2015om 9:37 am

  bij mij is de technische dienst bezig,het internet op orde te krijgen.
  op de site word aangegeven tussen 3 en 6 download en 2,5 upload.

  ik krijg o download en o upload en soms 2,5 download en 1,5 upload.
  en was vectone ook nog eigenwijs.
  heb nu totaal 40 euro te goed,waar vectone niet aan wou meewerken,terwijl wel door meerdere bevestigd is/was.
  maar door veel bellen,en correcte en boze uitleg,als nog ontvangen.

 10. Annelies Simonis juli 3, 2015om 1:34 pm

  Probeer vectone al 12 minuten te bellen. Allen maar muziek!!!! Dit is niet leuk meer.

  • hans juli 26, 2015om 7:55 am

   das heel normaal,als het erg druk is,en er zijn maar 2 klanten service medewerksters dan krijg je dit.
   ik heb net nog gebeld,en was maar 5 min in de wacht.

 11. Yasar januari 3, 2015om 11:58 am

  Ik gebruik al een maand of 4 vectone. Ik bel voornamelijk naar Turkije en gebruik ook in Nederland. Ik heb eerder gebruik gemaakt van Lyca en Lebara. Vectone naar vaste nummer is beduidend goedkoper dan de concurrenten, is mijn ervaring. Ik ben dan ook zeer tevreden ermee.

 12. Pettel december 31, 2014om 8:38 pm

  Óók op het opvragen van de internet instellingen wordt niet gereageerd. Je kunt smsjes sturen tot je een ons weegt maar geen reacties.

  • hans juli 29, 2015om 1:42 pm

   internet internet instellingen

   webnl.mundio.com
   vectone

 13. Edmund juli 15, 2014om 6:53 pm

  Vandaag m’n sim ontvangen, geactiveerd, de grens over en een SMS ontvangen. Welkom in Duitsland, bellen in de EU kost 56/min cent, ontvangen 16 cent/min SMS 18 cent.

  Even met de helpdesk gebeld en gevraagd waarom ze het dubbele rekenen van hetgeen er wettelijk is toegestaan.
  Daar heb ik niks mee te maken zeggen ze.
  Heerlijk die provider cowboys, niemand doet ze wat zo te zien.

Laat een bericht achter

16 − 6 =