Samsung Galaxy S3 Prepaid

Home » Nieuws » Algemeen » Samsung Galaxy S3 Prepaid

Samsung Galaxy S3 Prepaid Telefoon

Sinds mei 2012 is de Samsung Galaxy S3 verkrijgbaar. Het is de opvolger van de Samsung Galaxy S2. In deze blog wordt dit nieuwe toestel onder de loep genomen. De S3 heeft een strak, mooi en plat design en beschikt over veel mogelijkheden. Maar wat kan deze telefoon? Wat ervaren de gebruikers als voor- en nadelen? Je leest het in deze blog!

Om te beginnen heb ik de prepaid prijzen van de twee toestellen opgezocht om een idee te krijgen wat het prijsverschil is tussen de Samsung Galaxy S2 en de Samsung Galaxy S3. Ik heb deze opgezocht bij Belsimpel.nl en Studentmobiel omdat deze webwinkels als betrouwbaar staan aangeschreven. De prijzen die hieronder staan weergegeven zijn beide van de witte Samsung Galaxy S3. Beide toestellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Aanbieders

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3

Studentmobiel.nl

€222

€331

 

Als je je Samsung S3 bij Belsimpel.nl bestelt (voor 20.00 uur), heb je je nieuwe telefoon binnen 24 uur in huis. Studentmobiel.nl geeft je 2 jaar garantie op de telefoon. Beide webshops bieden verschillende gunstige mogelijkheden.  Het is de moeite waard om even te kijken waar je meer waarde aan hecht.

De S3 en onderaan deze pagina de S2 zijn al redelijk verouderde modellen. Dit bericht is namlijk ook al wat ouder. Mocht je geïnteresseerd zijn in de meest populaire prepaid Samsung telefoons of wil jij meer informatie weten over de Samsung lijnen? Bekijk dan de pagina Samsung prepaid.
 

Wat kan de Samsung Galaxy S3?

Er wordt gesproken over een ‘slim en intuïtief’ toestel wanneer de Samsung Galaxy S3 ter sprake komt. Het toestel hoort bij de derde generatie van de “Samsung S” modellen. Je kunt de S3 vragen stellen en commando’s geven. Daarnaast heeft het scherm een goede kwaliteit en is het systeem gebruiksvriendelijk. De meeste gebruikers weten al vrij snel hoe het toestel werkt. De Samsung Galaxy S3 wordt in verschillende reviews beschreven als: “lijkt veel op de Samsung Galaxy S2 maar dan beter!”

 

De S3 heeft een camera met 8 megepixel. Je kunt er ook mooie filmpjes mee kunnen maken. Het toestel heeft een redelijk groot scherm, dit kan bijdragen aan meer speelplezier bij de game-applicaties.. De quad core-processor zorgt ervoor dat snel kunt multitasken tussen de apps zodat je niet alles hoeft af te sluiten als je even op je Facebook wilt kijken.

 

De specificaties van de Samung Galaxy S3 op een rijtje:

Scherm

720 x 1280 pixels en 4.8 inches

Afmetingen

136.6 x 70.6 x 8.6 mm

Gewicht

133 gram

Camera

8 megapixel (achterkant)
2 megapixel (frontcam)
automatische LED flitser
HD filmen
touch focus
gezicht en lachherkenning

Besturingssysteem

Android OS

 

Slim!
De Samsung Galaxy S3 eeft een aantal leuke features waar dit uit blijkt. Deze “weet” bijvoorbeeld wanneer je op het scherm kijkt, als je dat niet doet zal het scherm sluimeren (Smart Stay). Het geheim achter deze feature is de frontcamera, deze houdt namelijk je ogen in de gaten. Hierdoor gaat de batterij minder snel leeg. En als je bijvoorbeeld een SMS’je ontvangt en je je telefoon naar je oor beweegt, zal de Samsung Galaxy S3 automatisch diegene bellen. Daarnaast kun je het toestel vragen stellen, het zal antwoord geven op al je vragen.

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy S3

De smartphone is al sinds 2012 op de markt. Er zijn al veel gebruikers je voorgegaan. Om een representatief beeld te schetsen van de Samsung Galaxy S3 heb ik een kijkje genomen op een aantal reviewsites. Over het algemeen waren gebruikers erg positief over de Samsung!

Positieve reacties
Gebruikers laten weten dat ze erg blij zijn met het strakke design. Ze krijgen veel complimenten van hun omgeving. Het toestel heeft mooi helder scherm met kleuren van een goede kwaliteit. Het scherm is groot maar past toch nog in de broekzak. Wanneer je muziek afspeelt is het geluid prima en de volume kan hard genoeg. Daarnaast beschikt de telefoon over een groot geheugen waar veel applicaties op kunnen en waar veel applicaties voor te vinden zijn. De gebruikers leren al snel hoe de telefoon werkt.

Minder goede reacties
Er zijn niet veel negatieve reacties te vinden over de Samsung Galaxy S3. Er zijn een aantal gebruikers die vinden dat de accu te snel leeg is. Maar er zijn ook gebruikers die vinden dat hij snel weer oplaadt. Hij gaat met name snel leeg als je langdurig intensief gebruik maakt van de applicaties. Daarnaast is het scherm vrij groot. Er zijn een aantal gebruikers die aangeven dat het toestel voor hen niet handig is omdat zij ‘kleine handen’ hebben. En als laatste raden gebruikers aan om een hoesje aan te schaffen omdat het scherm vrij kwetsbaar is. Er zijn veel leuke hoesjes te koop waar je bijvoorbeeld ook je geld en je bankpas in kunt doen: praktisch en je telefoon is goed beschermd!

Hieronder staan de voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

Nadelen

Hele goede camera

Accu soms snel leeg

Toegang tot veel applicaties

Wennen aan de grootte van het toestel

Heldere display met mooie kleuren

Leren omgaan met touchscreen

Goed geluid

Hoesje is aan te raden

Gebruiksvriendelijk

Erg snel

Laadt snel op

Conclusie

De Samsung Galaxy S3 is een fraai toestel. Hij is lekker snel en heeft veel leuke functies. Multitasken is geen probleem. Het beschikt over een prima snelle camera met HD kwaliteit. Het scherm is iets groter dan de meeste gebruikers gewend zijn maar hierdoor kun je wel makkelijk gebruik maken van de applicaties. Het scherm is helder en de kleuren zijn mooi. Deze pluspunten worden in de reviews benadrukt. De Samsung Galaxy S3 is een aanrader als je een slimme telefoon zoekt met veel mogelijkheden en andere leuke features.


De onderstaande tekst is van een eerder bericht. Wij hebben het tweede bericht geschreven waarna deze boven het oudere bericht geplaatst.


Prepaid Samsung Galaxy S3 VS S2

Deze post wijd ik aan de twee top telefoons van Samsung, te weten de Samsung Galaxy S2 en S3. Waarom? Gewoonweg omdat ik als redacteur dit de twee beste telefoons vind die ik tot nu toe heb gebruik.

Enige tijd geleden heb ik een positief bericht geschreven over de aanschaf van mijn voormalige telefoon de HTC Sensation. Op dat moment had ik deze telefoon ongeveer twee weken en leek alles prima te zijn. Inderdaad…het leek zo. Na deze telefoon drie keer terug te moeten sturen naar de fabriek ben ik momenteel helemaal klaar met HTC. Dit was namelijk de tweede keer dat ik een HTC telefoon heb gehad waarbij beide keren de telefoon allerlei kuren kreeg zoals: een niet werkend GPS, niet werkende camera, niet werkend touch screen, zomaar uitvallen etc.

Na de derde keer terugsturen ontving ik na veel gezeur bij Vodafone gratis de Galaxy S2 als vervanging. Er wordt wel eens gezegd dat alles met een reden gebeurd, niets is minder waar. Wat betreft de S2 kan ik niets anders zeggen dat ik super tevreden ben. Na vijf maanden gebruikt te hebben nog steeds geen vuiltje aan de lucht. De S2 is lekker snel, heeft een goede batterij duur, goed scherm en is ook erg sterk!!! Ik heb een slechte gewoonte dat ik vaak mijn mobiele telefoon laat vallen, maar voor de S2 was dit geen enkel probleem! Er zijn zelfs nauwelijks krasjes te bekennen na verschillende keren gevallen te zijn.

Na de introductie van de Galaxy S3 wilde ik natuurlijk voor de grotere broer van mijn top mobiel gaan. Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van mijn S2 maar krijg er “het beest” S3 voor terug. Omdat mijn huidige abonnement nog loopt heb ik gekozen voor een prepaid Galaxy S3.

Wat zijn nu de verschillen tussen beide telefoons, puur op basis van mijn GEBRUIKERSERVARING, dus zonder te kijken naar alle statistische technische eigenschappen!

Galaxy S2 VS Galaxy S3

S2 S3
Enorm sterk bijna niet te brengen Iets kwetsbaarder voor scheurtjes en krasjes
Goed scherm Geweldig scherp scherm
Lekker snel Nog sneller
Geen vastlopers Geen vastlopers
Batterij gaat ongeveer 11 uur mee en daarbij ontving je bij de S2 twee batterijen Iets kortere batterijduur van ongeveer 9 uur en 1 batterij
Lekkere in-ear oordopjes Zelfde soort en kwaliteit oordopjes
Normaal design Meer sexy design
Goede youtube streaming kwaliteit Snellere en mooiere youtube kwaliteit
Typt een beetje lastig gezien de vele typefouten Typt soepeler en dus fijner met minder typefouten, wat een gevolg is van het grotere scherm

 

Galaxy S3 Nieuwe features

Tot slot heeft de S3 een aantal leuke extra features zoals onder andere:

S Voice
Typ je teksten door te praten tegen je telefoon. Zorg hier wel voor dat je duidelijk articuleert en alle woorden duidelijk uitspreekt

Eyetracking
Mocht je een boek of iets dergelijks lezen, kan je de functie eyetracking inschakelen. De Samsung Galaxy S3 scant vervolgens via de camera aan de voorkant om de zoveel tijd of je nog naar het beeldscherm kijkt zodat het scherm niet in slaapstand gaat. Heel slim bedacht!

Snelle print screen
Wanneer je met de zijkant van je hand over de telefoon veegt, maak je een print screen.

Video blijven afspelen tijdens gebruik van je telefoon
Wanneer je een video bekijk kun je op een knop drukken dat je naar je homescreen brengt terwijl de video als pop-up blijft spelen. De video kun je vervolgens ook verplaatsen over je gehele scherm terwijl je bijvoorbeeld een spreadsheet opent om aantekeningen te maken over de video. Persoonlijk vind ik dit een van de vetste opties!

Conclusie

Kortom de S2 heeft wel een paar voordelen waarvan voor mij de belangrijkste de batterijduur is. Alsnog mogen we ook niet klagen wat betreffende de batterijduur van de S3 aangezien deze naar mijn ervaring langer meegaat dan bijvoorbeeld de HTC X One. Afwegend tegen de voordelen van de nieuwe en verbeterde features van de S3 ben ik meer dan tevreden met deze Galaxy S3!

Laat een bericht achter

*