Simkaart voor auto: Data simkaart auto

Home » Nieuws » Mobiel internet » Simkaart voor auto: Data simkaart auto

Met een simkaart kun je je auto direct voorzien van mobiel internet. In steeds meer auto’s is het mogelijk om een internetverbinding in te stellen, zodat er onder andere gebruik kan worden gemaakt van navigatie en het luisteren van muziek. Wil je hier meer over weten, en ben je op zoek naar een geschikte (prepaid data) sim? Lees verder voor meer informatie over simkaarten voor auto’s!

Welke simkaart voor je auto?

De beste oplossing voor internet in je auto is data-only. De reden hiervoor is dat je eigenlijk alleen internet nodig hebt. Het is dus zonde om te betalen voor belminuten en sms’jes. De applicaties die je in je auto gebruikt, zoals navigatie, werken uitsluitend via het internet.

Daarom is de beste simkaart voor in je auto een data simkaart. Deze werkt op basis van prepaid, zodat je geen abonnement hoeft af te sluiten.

Twee alternatieven zijn het gebruiken van een traditionele prepaid simkaart of het afsluiten van een mobiel abonnement. In dit artikel behandelen we voornamelijk een prepaid data sim, aangezien dit de beste en eenvoudigste oplossing is.

Data simkaart voor auto

Met een prepaid data simkaart heb je een eenvoudige en geschikte oplossing. Deze bestel je eenmalig en kun je direct in je auto plaatsen om mee te verbinden. Je hoeft geen abonnement af te sluiten, en je betaalt niet voor mobiel bellen of sms’en.

Wil je een data simkaart voor je auto kopen? Hieronder zie je twee opties, afhankelijk van waar je je bevindt. Blijf je binnen de EU, dan is de Europese simkaart het meest voordelig en logisch. De andere kaart is geschikt voor wanneer je de kaart ook buiten de EU wilt gebruiken. Bij beide kaarten ontvang je nu tijdelijk gratis data!

Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Wil je eerst meer weten over deze kaart? Bekijk onze pagina over de data simkaart voor meer informatie. Hierin staat informatie over onder andere dekking, bundels, opwaarderen, en meer.

Waarom een prepaid data sim?

Mobiel internet kun je natuurlijk op meerdere manieren verkrijgen. Je zou ook voor een traditionele prepaid sim kunnen kiezen, of bijvoorbeeld een sim only kunnen afsluiten.

In beide gevallen ontvang je een 06-nummer. Deze zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mobiele telefoons, en dus niet andere apparaten. In hoeverre een simkaart met een 06-nummer dus daadwerkelijk gebruikt mag worden in een auto, is de vraag. Het is mogelijk dat een simkaart wordt afgesloten wanneer een provider erachter komt dat een simkaart niet in een telefoon wordt gebruikt.

Een data simkaart heeft geen telefoonnummer en is dus wel geschikt voor gebruik in andere situaties. Denk hierbij aan MiFi routers en GPS-trackers, maar dus ook aan auto’s. Los hiervan heeft onze data sim voor auto’s de volgende voordelen:

 • De kaart wordt nooit afgesloten, ook wanneer je deze lang niet gebruikt. Het is dus echt een eenmalige aankoop.
 • Bundels zijn 1 jaar geldig, waarna ze bevriezen (je raakt echter nooit data kwijt; door een nieuwe bundel te kopen, ‘ontdooit’ alles weer). Bij alle andere simkaarten, zowel op basis van prepaid als een abonnement, raak je wel data kwijt.
 • Je ontvangt gratis data tot 2 GB. Hier kun je wel even mee vooruit, vooral wanneer je het internet voor applicaties zoals navigatie en muziek gebruikt.
 • Het is goedkoper dan normaal prepaid.

Audi Connect simkaart

Eerder hebben we al geschreven over de beste oplossing voor een simkaart voor Audi Connect. Veel Audi-eigenaren hebben hier interesse in, aangezien er een simkaartslot in hun Audi aanwezig is. Een data sim is in deze situatie, net als voor alle auto’s, het meest geschikt. Ben je een Audi-eigenaar en wil je hier meer over weten? Lees ons artikel over een Audi Connect simkaart voor meer informatie.

Hoe maak je een internetverbinding?

Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk gebruik kunt maken van mobiel internet in je auto? Volg hiervoor onderstaande stappenplan:

 1. Bekijk de simkaarthouder in je auto. Hierbij is het belangrijk om te weten welk formaat je simkaart dient te zijn: nano, micro of standaard? Tegenwoordig worden de meeste simkaarten in 3-in-1 formaat geleverd.
 2. Druk je simkaart uit naar de benodigde formaat.
 3. Plaats de kaart in de simkaartslot / simkaarthouder. Indien er sprake is van een pincode, dien je deze in te voeren.
 4. Heb je een data simkaart? Zet dataroaming aan, en stel de APN in. Dit zorgt ervoor dat er verbinding kan worden gemaakt.
 5. Test je internetverbinding en controleer of de simkaart werkt.

Nadat je eenmalig een verbinding hebt gemaakt, kun je genieten van internet in je auto! Houd bij het maken van een internetverbinding rekening met het volgende:

 • Staat internet niet (standaard) aan? Zet dit dan aan via de instellingen in het menu van de auto.
 • Sommige traditionele prepaid simkaarten dienen eerst via een mobiele telefoon te worden geactiveerd, voordat ze naar behoren werken.

Normale prepaid simkaart in een auto?

Wil je toch liever een normale simkaart in je auto gebruiken? Hoewel deze dus niet volledig bedoeld zijn voor in auto’s, is een verbinding maken zeker mogelijk. Zolang er tegoed op de kaart staat, of er een bundel met data aanstaat, kun je gewoon gebruik maken van mobiel internet in je auto door hier een prepaid simkaart in te plaatsen. Hieronder zie je de beste prepaid simkaarten:

Provider


Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Goedkoopste prepaid
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:

€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
Geen

€5,-

BESTEL
Simyo - Goedkoopste prepaid -
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,10Geen

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,20€0,01€0,15Geen

€5,-

BESTEL
Vodafone Prepaid + 2 GB Gratis Data

€0,20€0,01€0,151e min

€14,99

BESTEL
T-Mobile Simkaart€0,20€0,03€0,151e min€9,99

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL
Rate this post

Laat een bericht achter

20 − 18 =