Simkaart voor tablet, kies deze!

Home » Nieuws » Algemeen » Simkaart voor tablet, kies deze!

tablet-simkaartTegenwoordig is een prepaid simkaart lang niet alleen bruikbaar in een mobiele telefoon. Wist je dat veel ‘slimme apparaten’ ook gebruik maken van een simkaart? Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat of een alarmsysteem. Dit is nodig om informatie via internet of SMS naar je toe te sturen. Ook in sommige tablets kun je een simkaart gebruiken, om contact te maken met het mobiele netwerk. Zo kun je niet alleen maar internetten wanneer je contact hebt met een wifi netwerk, maar overal waar je wilt! Hoe vind je de juiste / goedkoopste simkaart voor je tablet? Hier een aantal tips.

In welke tablets kan een simkaart?

Niet in ieder tablet kun je zomaar een simkaart stoppen, om daarmee overal te kunnen internetten. Denk aan onderweg of op vakantie. Dit kan alleen als het tablet hiervoor is gemaakt. Van veel tablets wordt namelijk een 3G / 4G versie uitgebracht en deze zijn dus bruikbaar om contact te maken met het vergelijkbare (3G of 4G netwerk). Deze tablets hebben dan ook een speciale ingang voor een simkaart, zodat ze daadwerkelijk contact kunnen maken met het mobiele netwerk. Dit soort tablets zijn altijd duurder dan tablets met alleen een wifi antenne.

Welke simkaart voor tablet kiezen?

Met je tablet kun je via de simkaart enkel gebruik maken van de internet dienst. Als je een simkaart in je tablet stopt, kun je hier alsnog niet mee bellen of sms’en. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een simkaart met goedkoop internet. Wat de andere diensten kosten maakt niet uit, want die kun je niet gebruiken.

Deze simkaarten / providers hebben het goedkoopste internet

Gebruik maken van het mobiele netwerk kost altijd geld. Internetten via een (openbaar) wifi netwerk is dus een stuk goedkoper. Toch zijn er vaak genoeg momenten over waarop je geen mogelijkheid hebt tot een gratis wifi netwerk en hoe fijn is het dat je dan evengoed kunt internetten met je tablet! Om dit zo goedkoop mogelijk te houden, kies je het beste voor een prepaid simkaart voor tablet met goedkoop internet. Internetten doe je het goedkoopst via een databundel of een abonnement. Echter moet je hierbij wel bedenken dan databundels meestal maar 30 dagen geldig zijn en een abonnement maandelijks geld kost. Als er maanden tussen zitten dat je helemaal geen gebruik maakt van het mobiele netwerk, is dit natuurlijk zonde van je geld. Een databundel kun je activeren op het moment dat je zelf wilt, dus zit hier al veel meer speling in.

De top 5 Goedkoopste databundels zijn:

ProviderDagMaandMaandMaand 
Simyo5,-
(150 MB - Maand geldig)
5,-
(150 MB)
7,50
(500 MB)
10,-
(1000 MB)
Bestel nu!
KPN
4,-
(100 MB - Maand geldig)
7-,
(200 MB)
12-,
(500 MB)
16-,
(1000 MB)
Bestel nu!
AH Slim only4,-
(125 MB - Maand geldig)
6,-
(250 MB)
8,-
(500 MB)
10,-
(1000 MB)
Bestel Nu!

Data simkaart: Een simkaart voor je tablet die alleen maar kan internetten

Er zijn ook de zogenoemde data simkaarten, waarmee je alleen maar kunt internetten. Zo’n simkaart voor je tablet is natuurlijk ideaal. Bij onze data simkaart is je databundel zelfs een jaar geldig, dus zit je niet voor een bepaalde hoeveelheid data vast aan een bepaalde maand. Over een jaar gezien is het een stuk gemakkelijker om in te schatten hoeveel data je nodig hebt. En is je databundel op? Dan kun je ten aller tijde gewoon een nieuwe activeren:-)

Hieronder zie je twee verschillende data simkaarten, met daarnaast de bijbehorende databundels.
De eerste is geldig in de meeste Europese landen en de tweede is bruikbaar in landen over de hele wereld! Handig voor als je je tablet wilt meenemen op reis!

Data simkaart Europadata simkaart wereldwijde data
Data bundels Europa

DataPrijsPrijs per MB 
500 MB€ 6,-1,2 cent Bestellen
1 GB (1000 MB)€ 9,-0,9 centBestellen
3 GB (3000 MB)€ 22,-0,73 centBestellen
5 GB (5000 MB)€ 35,-0,7 centBestellen
10 GB (10.000 MB)€ 65,-0,65 centBestellen
Data bundels Wereldwijd
DataPrijsPrijs per MB 
100 MB€ 6,-6 centBestellen
500 MB€ 12,-2,4 centBestellen
1 GB (1000 MB)€ 23,-2,3 centBestellen
3 GB (3000 MB)€ 55,-1,8 centBestellen
5 GB (5000 MB)€ 80,-1,6 centBestellen
10 GB (10.000 MB)€ 150,-1,5 centBestellen

Een duo simkaart: Gebruik dezelfde simkaart voor je tablet én voor je smartphone

Wat ook heel handig kan zijn, is een duo simkaart. Deze is beschikbaar bij een aantal providers, zoals T-Mobile, KPN en Vodafone. Als je bij één van deze providers zit en bijvoorbeeld een abonnement (sim only abonnement) of een databundel hebt lopen, kun je een extra simkaart voor je tablet aanvragen. Deze simkaart maakt gebruik van hetzelfde nummer als de simkaart in je smartphone, waardoor je je databundel (waar je toch al voor betaalt) kunt gebruiken voor zowel je telefoon als je tablet. Eigenlijk heel handig, want zo zit je maar aan één provider en één bundel of abonnement vast. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je waarschijnlijk (veel) meer data zult gaan gebruiken, dus je databundel of abonnement moet gaan verhogen. Helemaal kosteloos is het dus niet.

Meerdere tablets/apparaten voorzien van internet?

Het is mogelijk om meerdere elektronische apparaten te voorzien van internet zonder dat je hier individueel een simkaart voor hoeft aan te schaffen. Met een MiFi router kun je tussen de zes en 32 apparaten voorzien van internet. Hierdoor is het ideaal wanneer je op meerdere apparaten online wilt blijven. Ben je benieuwd naar de specificaties of wil je nog wat meer informatie over de MiFi routers? Druk dan op één van de onderstaande bestelknoppen.

10 Reacties
 1. dave september 11, 2019om 8:46 am

  ik heb een vodafone abonnement maar sinds kort ook een tablet waar een kaartje in kan nu lees ik bij vodafone over een duo simkaart is wel zeer handig dat je met dat kaartje dezelfde data en beltegoed hebt als je abonnement voor de tablet alleen vragen ze voor dat kaartje 10 euro P/M wat ik zeer belachelijk vind ik heb toch al een abonnement waar ik voor betaal dat ik eenmalig zou moeten betalen voor een extra kaartje dat snap ik wel maar voor dat kaartje ook nog eens 10 euro P/M vind ik wel mensen naaien dus mijn vraag is eigenlijk kan ik in mijn tablet ook een prepaid kaart doen de provider maakt mij niet uit zou het liefst vodafone willen omdat ik daar alles van heb en ook zeer goed is waar je ook bent maar dsat is een bijkomstigheid graag reactie wat jullie hier van vinden m. v.g. dave

  • Mo Maghsoudi september 11, 2019om 12:11 pm

   Beste Dave,

   Je vroeg:kan ik in mijn tablet ook een prepaid kaart doen de provider maakt mij niet uit

   Dat kan. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een vodafone prepaid simkaart aan te schaffen en voor je tablet te gebruiken.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. Eljee augustus 30, 2019om 4:58 pm

  Hoi,

  Ik wil alleen een prepaid simkaart om met mijn tablet op internet te kunnen op plaatsen waar geen wifi/wifispot is.
  Ik wil dus geen belbundel enz. Kan dat en wat kost dat?

  • Mo Maghsoudi september 3, 2019om 3:50 pm

   Beste Eljee,

   De data simkaart lijkt mij hier perfect geschikt voor.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 3. piet schut april 1, 2019om 7:16 pm

  ik heb een samsung a6 tablet, kan hierin een sim kaart , om alleen te internetten?
  en om in egypte dan bv ziggo go daarop te kunnen zien , heb ik dan ook nog een vpn verbinding nodid denk ik, hetr internet in het hotel is wel gratis , maar nietr zo goed

  • Mo Maghsoudi april 10, 2019om 5:12 pm

   Beste Piet,

   Dat kan inderdaad. Hiervoor zou ik de simkaart gebruiken die in dit artikel weergegeven staat kiezen.
   Dan kun je garanderen dat je snel internet hebt. Je hebt inderdaad waarschijnlijk een VPN verbinding nodig om daar Ziggo GO te kijken.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 4. Dick januari 15, 2019om 1:49 pm

  ik zoek een simkaart waarmee ik met mijn laptop wereld wijd kan sms-en en sms-en kan ontvangen.

  • Mo Maghsoudi januari 18, 2019om 12:09 pm

   Beste Dick,

   Helaas hebben wij dat niet in ons assortiment.
   Wel hebben we een data simkaart waarmee je wereldwijd kunt internetten.

   Met vriendelijke groet,

   Team Prepaidsimkaart.NET

 5. Serge januari 13, 2019om 6:14 pm

  Hoi
  Hoe werkt dat nu precies met een datakaart voor alleen internet op tablet? (begrijp het nietb helemaal). Je koopt een kaart voor 25 euro, maar de eigenlijke data moet je daar dan apart bij kopen?
  BEDANKT
  serge

  • Mo Maghsoudi januari 14, 2019om 4:34 pm

   Beste Serge,

   Bij aankoop van een data simkaart krijg je tijdelijk 1GB data gratis. Dit zit er dus bij, hier hoef je niet voor te betalen.
   Heb je meer data nodig? Dan kun je dit gemakkelijk opwaarderen (kopen).

   Met vriendelijke groet,

   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

6 + vier =