Simlock Verbieden?

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Simlock Verbieden?

Het locken van simkaarten is een veel voorkomende eigenschap van telefoon providers. Feitelijk word er een slot gezet/geprogrammeerd op de telefoon zodat de deze alleen simkaarten kan lezen van diezelfde provider.
Dit is een manier van beinvloeding van de consument, om te zorgen dat deze noet overstap naar een concurrent.

Momenteel heeft de regering van chili het locken van simkaarten verboden. De regering in chili is heel erg ingesteld op de vrijheid en gerechtigheid voor de consument. Dit verbod is hier een perfecte afspiegeling van.

Wij van prepaidsimkaart.net vinden dit een goed initiatief van de chileense regering. de consument moet ten alle tijden kunnen switchen van provider. Het is nou eenmaal je vrij recht om te kiezen met wie je in zee gaat. Wanneer dit wordt beperkt door dit systemen waarin de consument eigenlijk een soort van gedwongen wordt, zijn wij hier vel op tegen.

Daarnaast werkt het locken van telefoons niet zoals gepland omdat er tegenwoordige vele winkels en verschillende software binnen handbereik liggen om je mobiel simlockvrij te maken.

Let op:
Providers binnen Nederland zijn wettelijk verplicht om na één jaar verloop van een abonnement, de unlock code op te sturen wanneer de klant dit aanvraagt.
Heb jij je telefoon + abonnement al langer dan één jaar, hoef je niet te gaan zoeken naar een simunlock boer, maar kun je gewoon bellen naar de klantenservice van jouw provider.

Het locken van telefoons kost iedereen dus alleen maar meer werk en tijd. Wanneer zal Nederland volgen met een soort zelfde regel?