Van abonnement naar prepaid

Home » Nieuws » Algemeen » Van abonnement naar prepaid

De meeste mensen kiezen voor een abonnement omdat ze dan de nieuwste smartphone ‘gratis’ krijgen. Mobiele abonnementen zijn vaak prijzig omdat je in feite je smartphone maandelijks afbetaald. Daarnaast betaal je ook nog voor je belminuten, MB’s en sms’jes. Ook komt het vaak voor dat gebruikers over hun bundel gaan en extra kosten maken bovenop de maandelijkse vaste kosten van het abonnement. Dit zou een reden kunnen zijn om een los prepaid toestel aan te schaffen omdat dit voordeliger is in gebruik, of je gebruikt je (oude) telefoon van een vorig abonnement nog een paar jaar dit scheelt natuurlijk helemaal in kosten. Als je overstapt of een abonnement afsluit dan betaal je vaak eenmalige aansluitkosten. Hoe werkt dit als je wilt overstappen van een abonnement naar prepaid?

Overstappen naar andere provider

Als je overstapt naar een andere provider, dan heb je een nieuwe simkaart nodig. De overstap is gratis, maar je moet uiteraard wel een nieuwe prepaid simkaart aanschaffen. Daar staat tegenover dat je bij de aanschaf van een simkaart wel vaak gratis beltegoed ontvangt.

Huidige provider behouden

Wil je bij dezelfde provider blijven, maar overstappen van een abonnement naar een prepaid dan is dit in de meeste gevallen gratis en kun je dezelfde simkaart (van het abonnement) behouden. T-Mobile brengt voor de overstap van een abonnement naar een prepaid wel eenmalig € 9,95 in rekening.

Wat gebeurt er met het tegoed van je abonnement?

Als je van een prepaid naar een abonnement gaat dan wordt het tegoed van je prepaid bij veel telecomproviders als korting verrekend op de factuur van je nieuwe abonnement. Maar wil je van abonnement naar prepaid dan neem je bij de meeste providers het tegoed van je abonnement niet mee. Je belminuten, MB’s en sms’jes en eventueel gespaarde punten komen dus te vervallen.

Nummer behouden

Ook nummerbehoud is bij de meeste providers gratis, meer informatie over de overstapprocedure met nummerbehoud vind je hier.

Belangrijk bij een overstap

Let er op dat je bij een abonnement aan een contract vast zit, vaak gaat het om een tweejarig abonnement maar het kan ook een jaar zijn. Ook heb je te maken met een opzegtermijn van meestal een maand. Je nieuwe provider zegt vaak wel het huidige contract voor je op. Als je bij dezelfde provider blijft dan is het meestal mogelijk om eerder over te stappen en hoef je niet te wachten op de officiële einddatum. Bij nummerbehoud duurt de overstap wel langer en is het belangrijk om dit tijdig aan te vragen, als je nummer nog actief is, en je simkaartnummer te weten. Hoe je hier achter kunt komen lees je in het blog ‘Simkaartnummer achterhalen’.

Laat een bericht achter

twee × 1 =