40 Reacties
Joyce

Hoi,

Ik heb een prepaid abbonoment van Lebara die verlopen is en wil nu met een Sim only met nummer behoud kan dit?

Hoor het graag

Merel

Beste Joyce,

Je geeft aan dat je prepaid kaart verlopen is. Helaas kun je dan niet meer gebruik maken van nummerbehoud.
Zodra je simkaart verloopt, wordt het nummer losgekoppeld van je simkaart.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Lisette

Ik heb een abonnement bij KPN die binnenkort afloopt. Ik wil graag van abonnement overstappen naar prepaid met behoud van mijn 06 nummer. Is het wel mogelijk om over te gaan op prepaid met nummer behoud? Het liefst blijf ik bij KPN, maar als dit alleen ergens anders mogelijk is, is dit ook prima.

Merel

Beste Lisette,

Jahoor, dit is mogelijk. Zodra je maar overstapt voordat je abonnement afloopt. Wanneer je abonnement verloopt, verloopt namelijk ook je 06-nummer.
Je kunt een prepaid simkaart naar keuze kiezen en hiervoor nummer behoud aanvragen en deze laten ingaan, uiterlijk op de dag dat je abonnement verloopt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

EvanWaard

Ik heb prive een iPhone 6, met een Prepaid Simkaartje van Dekamobiel. Ik wil zakelijk overstappen met nummerbehoud. Wat is jullie advies?

Merel

Beste Evan,

Wat de juiste keuze voor jou is, dat is sterk afhankelijk van hoe vaak jij je telefoon gebruikt.
Gebruik je hem dagelijks, dan is het handig om prepaid bundels te activeren (Simyo is een goedkope provider) of om voor een sim only abonnement te kiezen.
Gebruik je hem om vooral gebeld te worden, kies dan voor een simkaart met goedkope losse tarieven. (Zoals bijvoorbeeld Bliep)

We hebben een artikel geschreven waarin we verschillende manieren beschrijven voor zakelijke telefonie.

Ik hoop dat je daarmee wat meer inzicht krijgt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sjoerd

Hallo,
Mijn nederlandse abbonnement loopt af op 9 oktober en ik heb deze stopgezet. Want ik zit namelijk in het buitenland en blijf hier voorlopig nog wel. Echter wil ik wel graag mijn oude nederlandse nummer behouden om bijvoorbeeld bevestigings smsjes te ontvangen van duo of ing. Maar bij tele2 kan ik alleen mijn nummer behouden als ik maandelijks prepaid doe, dat zonde van mijn geld is omdat ik het nederlandse nummer niet gebruik om te bellen of smsen. Ik wil dus eigenlijk alleen een nederlands nummer om te ontvangen zonder daarvoor te betalen (of zo min mogelijk). Ook kan ik niet naar een winkel in nederland om even een prepaid kaart te kopen. Het zou dus ideaal zijn als ik bij een provider via internet een nieuwe simkaart kan bestellen, de simkaart naar het buitenlandse adres opgestuurd wordt, mijn oude nummer kan behouden, en niets of zo weinig mogelijk hoef te betalen. Veel eisen, maar vast een oplossing..
Heeft u een suggestie?
Alvast bedankt,
Sjoerd

Merel

Beste Sjoerd,

Ik begrijp de vraag, het is me alleen niet helemaal duidelijk wat Tele2 je heeft aangeboden.
Het is mogelijk om je huidige nummer over te zetten op een prepaid simkaart.
Dit kost dan alleen de aanschafkosten van de simkaart. Wel zul je er even op moeten letten dat je simkaart bevroren kan worden door de provider, wanneer je deze voor lange tijd niet gebruikt. (Lees: Niet opwaardeert, of niet belt / sms’t of gebruik maakt van internet)
Meer hierover kun je lezen in dit bericht.
Simyo zou bijvoorbeeld een optie zijn, omdat je dan alleen maar even 1 belletje hoeft te plegen in het half jaar om de simkaart actief te houden.

Ben je hiermee geholpen?

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Nienke

Beste,
Ik heb ook een vraagje. Ik ga 1 oktober 3 maanden naar het buitenland en heb mijn abonnement al opgezegd en loopt 6 oktober af. Nu wil ik in Bangkok een prepaid simkaart halen (op het vliegveld op 1 oktober). Kan ik dan daar nog mijn nummer behouden?

Groetjes

Merel

Hoi Nienke,

In principe zou je je nummer moeten kunnen overzetten, zolang je dit voor 6 oktober doet.
Dit geldt in elk geval voor alle providers binnen Nederland.
Aangezien je in Bangkok een lokale(?) simkaart koopt, ben je afhankelijk hun de services die zij bieden.
Hier hebben wij geen ervaring mee, dus dit kan ik je niet met zekerheid zeggen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Anne moyses

Mijn dochter heeft prepaid van Vodafone. Nu nieuwe telefoon gekocht, maar bij het knippen van micro naar nano is iets misgegaan. De simkaart doet het nu niet meer. Ze moet dus een nieuwe bestellen, maar wil graag haar nummer behouden. Kan dat? En hoe moet ze dit doen?

Merel

Hoi Anne,

Wat vervelend, maar dit gebeurt inderdaad vaker wanneer je zelf gaat knippen.
Je kunt bij je huidige provider een nieuwe simkaart in het juiste formaat aanvragen.
Als je dit via je online account doet, kun je gewoon je nummer behouden en kost het in veel gevallen niet veel geld. (Bij sommige providers is dit zelfs gratis)

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Dorine Arts - Willems

Ik heb een vraag over t beltegoed van mijn moeder van 88 jaar. Ze heeft op haar prepaid Vodafone kaart nu nog ongeveer 53,00 staan! Maar ik moet er nu wederom geld op gaan zetten omdat 13 april de verloopdatum is.
Ik moet er volgens mij weer minimaal 20 euro opzetten omdat ik haar nummer dan weer kan verlengen voor 1 jaar.

Dit is voor haar een bekend nummer waarop ze gebeld kan worden ivm haar taxivervoer en als de kinderen en kleinkinderen haar bellen. zelf belt ze zelden of nooit met de gsm omdat ze op de seniore tel ivm haar gezichtsbeperking dat moeilijk kan. Wat zou een betere oplossing kunnen zijn? Is het mogelijk bij Vodafone of iemand een abonnement af te sluiten waar ze alleen maar betaald als ze daadwerkelijk zelf zou bellen.
Dus een 0,00 abonnement en dan betalen bij gebruik???
Ik hoor heel graag van jullie op zeer korte termijn ben ik me van bewust wat onze mogelijkheden zijn.
Alvast super!!! Bedankt.

Merel

Beste Dorine,

Wij horen dit inderdaad vaak en dat is ook heel vervelend voor mensen die hun simkaart eigenlijk alleen hebben om bereikbaar te zijn. Providers zetten er een verloopdatum op om te voorkomen dat er nummers rondzwerven die niet meer worden gebruikt. Anders zouden de 06-nummers snel opraken.

Bij sommige providers is het niet nodig om regelmatig op te waarderen, zoals bij Simyo. Hier hoef je alleen 1x per 6 maanden zelf gebruikmaken van een dienst (bellen of sms’en of opwaarderen). Dit is misschien een betere manier voor jullie. Je zou dan een nieuwe simkaart kunnen bestellen en het nummer van de Vodafone simkaart overzetten op de Simyo simkaart. Denk er dus wel om dat er eens in het half jaar met deze simkaart wordt gebeld of gesms’t.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Oscar G

Op dit moment heb ik al 3 jaar een Iphone van Hollandsnieuwe, het abonnement was 2 jaar geldig en daarna zijn er geen kosten meer in rekening gebracht, wel bleef ik de belminuten en smsjes ontvangen (tegoed). Nu wil ik een los android toestel zonder beltegoed aanschaffen. Hoe kan ik mijn nummer behouden?

Merel

Hoi Oscar,

Bedoel je dat je een android toestel wilt aanschaffen zonder abonnement?
Als dit android toestel simlock vrij is kun je waarschijnlijk je simkaart van Hollandsnieuwe hierin gebruiken.
Je kan ook kiezen om over te stappen naar een andere provider.
Nummerbehoud kun je vervolgens aanvragen via de site van je nieuwe provider.
Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

a. sinot

Goede middag, ik heb zojuist mijn nieuwe smartphone van alcatel binnengekregen.ik wil mijn nummer van mijn vorige toestel (kpn en prepaid) overzetten naar deze pre paid alcatel. Helaas heb ik de simkaart van m’n kpn telefoon niet meer. Hoe ga ik te werk?

Merel

Hoi a.sinot,

Bij welke provider wil je nummerbehoud aanvragen?
Het is afhankelijk van je nieuwe provider of je je oude simkaart hiervoor nodig hebt.
In sommige gevallen is het 06-nummer voldoende.
Als je er niet uitkomt kun je het beste even contact opnemen met je provider.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

D van winden

Mijn Tele 2 abonnement wil ik met nummerbehoud opzeggen naar een Prepaid abonnement van Tele 2.
Kan dit?

Petra

Beste D van winden,

Voor zo ver wij weten is dit niet mogelijk. Zie tekst: “Wil je binnen Tele2 overstappen van abonnement naar prepaid met nummerbehoud dan kan dit niet bij Tele2.” Wellicht kun je nog iets regelen via de klantenservice?

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Karin

Goedemorgen, ik heb een iphone en ga van Vodafone prepaid over naar een Ben abonnement. Ik heb nummerbehoud aangevraagd. Als ik de nieuwe simkaart in mijn iphone doe, ben ik dan mijn WhatsApp geschiedenis kwijt? Zo ja hoe kan ik die behouden?
Gr, Karin.

Petra

Goedemorgen Karin,

Je WhatsApp berichten worden niet opgeslagen op je simkaart. Meestal wordt er automatisch een back-up gemaakt van je chat gesprekken, maar je kunt dit zelf ook aanzetten via de instellingen van WhatsApp onder: instellingen – chatinstellingen – reservekopie. Je kunt zelf instellen hoe vaak er een reservekopie gemaakt wordt. De back-up wordt opgeslagen in iCloud waardoor je de WhatsApp geschiedenis later weer op een andere iPhone kunt downloaden via je Apple ID. Hopelijk is het zo duidelijk?

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Youssra

Hi,
Ik heb een klein probleempje. Ik heb een nummerbehoud formulier voor me die heb ik ingevuld er staat dat je een sms krijt met referentiecode kan ik de nieuwe kaart al in mij telefoon doen en krijg ik dan daar doe smscode op want mijn oude kaart waarvan ik dat nimmer wil behouden is gebroken:(! Vervolgens staat er meld bij u telecomaanbieder dat u nummerbehoud heeft aangevraagd Hoe doe je dat dan? Ik heb sim only geen abonnement. Bedoelen ze dan via sim registratie en wat vul je in je oude of nieuwe

Petra

Beste Youssra,

Je vraag is ons niet helemaal duidelijk. Als je de provider ook had genoemd dan konden we informatie voor je opzoeken. Meestal brengt je nieuwe provider, je oude provider namelijk zelf op de hoogte van de opzegging. De sms ontvang je als het goed is op je nieuwe simkaart. Op de website van de providers kun je deze informatie meestal vinden, of je kunt contact opnemen met de klantenservice. Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Paul

Goedemorgen ik heb een vraag ik heb een.nieuwe mobiel en zit een prepaid kaartje in maar ik zou graag mjjn oude nummer over willen zetten inplaats van de nieuwe wel nieuw kaartje wat er in zit maar dan met mjjn oude nummer weet iemand hoe ik dat moet doen want ik ken geen engels en komt uit austalie de kaartje en mobiel m.v.g.

Petra

Beste Paul,

Deze procedure verschilt per provider. In de meeste gevallen moet je nummerbehoud aanvragen bij je nieuwe provider. Voor meer informatie moet je echt bij de desbetreffende provider zijn. Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Catharina

Ik heb een abonnement bij vodafoon, deze wordt binnenkort naar prepaid overgezet met nummerbehoud.
Heeft dit gevolgen voor mijn gegevens zoals agenda en alle app en al mijn contacten , gaat dit vanzelf over of moet ik hier iets extra s voor doen

admin

Beste Catharina,

Apps en instellingen worden opgeslagen op jouw telefoon of Google account bij Android en Apple account bij iPhones. Een andere simkaart of andere vorm van telecom dienst op jouw simkaart heeft hier geen invloed op.

Rania

Hallo.

Ik wil graag mijn lebare nummer overzetten naar een lyca simkaart. Alleen weet ik niet hoe.

admin

Beste Rania,

Je kunt een nieuwe Lyca simkaart bestellen en vervolgens “nummerbehoud” aanvragen bij klantenservice of bestelproces. Je zult dus eerst een nieuwe simkaart moeten bestellen. Wacht voor de zekerheid met het activeren van je nieuwe simkaart. Om een nummer over te zetten heeft jouw nieuwe provider het “simkaartnummer” van de oude simkaart nodig. Telefoonnummers en simkaartnummer staan namelijk aan elkaar gekoppeld in de systemen.

Annemiek

Hallo,

Ik heb een prepaid kaartje van Hi en wil nu een abonnement bij Ziggo met nummerbehoud.
Ik heb echter mijn simkaart nummer niet meer en deze staat ook niet op de simkaart zelf (op kleinste mogelijkheid geknipt.
Is er nog iets wat ik kan doen om dat nummer te weten te komen?
Bovendien heeft mijn vader het er bij het eruit halen van de simkaart, de kaart beschadigd en werkt deze niet meer. 🙁

admin

Beste Annemiek,

Je kunt KPN bellen en vragen welk simkaartnummer gekoppeld is aan jouw telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Stephan

Ik heb prepaid, maar ik wil een vast abonnement, heb ik ergens gelezen dat je simkaart gewoon kunt laten zitten bij nummerbehoud. maar ik krijg wel een nieuwe opgestuurd. Snap het effe niet.
De provider is kpn.

admin

Hoi Stephan,

Als je een abonnement van KPN wilt en nu een prepaid simkaart van KPN in bezit hebt, kan KPN gewoon een abonnement koppelen aan jouw nummer.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

jeroen leyendeckers

ik wil van vast kpn naar prepaid kpn,
hoe doe ik dat
mijn abonnement is al lang afgelopen

admin

Beste Jeroen,

Je kunt gewoon een via de vergelijker op de homepage klikken op KPN. Vervolgens kun je de simkaart bestellen met jouw persoonlijke gegevens.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik heb een abonnement aangesloten bij telfort Télécom, maar ik wil mijn lyca simkaart nummer houden

admin

Beste Mo,

Je zult bij het afsluiten van jouw nieuwe abonnement (in dit geval bij Telfort) moeten aangeven dat je gebruik wilt maken van “nummberbehoud”. Je Lyca nummer moet tevens nog wel actief zijn (dus niet zijn afgesloten).

Wij hopen je bij deze voldoende te hebben geïnformeerd!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

W.van Vliet

In verband met aanschaf van een Iphone heb een nieuw simkaartje nodig. Ik heb echter een prepaid kaartje en wil mijn huidige nummer behouden. Dit is, 0613611221.

admin

Beste van Vliet,

Als je een nieuwe simkaart aanschaft kun je tijdens de aanschaf aangeven dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Dit is optie 1. Mocht je zoals in jouw geval al een prepaid kaart in bezit hebben, is de enige optie om contact op te nemen met de klantenservices van beide simkaarten. Eén van de twee providers zal het nummer moeten afsluiten en doorstoten naar de andere simkaart. Houd voor de zekerheid wel je simkaart nummer bij de hand.
Kun je ons laten weten of het is gelukt en zo ja hoe het proces is verlopen? Alvast bedankt en succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *