Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over goedkope prepaid providers of de werking van simkaarten? Dan kunnen wij je waarschijnlijk helpen! Met jarenlange ervaring en kennis van de prepaid markt, hebben wij het antwoord op jou vraag! Op deze pagina hebben we een aantal veelgestelde vragen die we vaak krijgen van onze bezoekers voor je beantwoord. Wellicht staat jouw vraag hier ook tussen! Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan onderaan de pagina en we zullen hem alsnog voor je beantwoorden!

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

1. Welke simkaart kan ik het beste gebruiken in mijn GPS tracker?
Je kunt iedere simkaart hierin gebruiken. Providers communiceren echter wel dat zij hun services niet optimaliseren voor gebruik in GPS trackers, echter blijkt in de praktijk dat een Simyo simkaart goed functioneert. Daarnaast rekent Simyo ook goedkope SMS tarieven. Heb je een alarmsysteem dat exclusief gebruik maakt van data? Dan is een data simkaart zeer geschikt.

2. Hoe activeer ik een simkaart in mijn GPS tracker als hier een pincode op staat?
Je kunt de prepaidkaart activeren in je mobiele telefoon. Dan kun je gewoon de pincode invoeren en vervolgens ook uitschakelen. Zo kun je de prepaid simkaart vervolgens gebruiken in je GPS tracker.

3. Welke simkaart kan het beste in een Mifi Router?
Dat ligt eraan waar je de mifi router wilt gebruiken. Vaak wordt een mifi router aangeschaft voor internetten in het buitenland, bijvoorbeeld op vakantie. Daarnaast gebruik je via een mifi router alleen maar internet, dus een data simkaart is hiervoor het handigst. Wij hebben speciale data simkaarten voor internetten in het buitenland: Bekijk hier de data simkaarten

Heb je de mifi router eigenlijk maar voor één periode nodig? Dan kun je ook een mifi router huren

4. Past iedere simkaart in jullie Mifi routers?
Ja, je kunt iedere prepaid simkaart gebruiken in de mifi router. De mifi router ondersteunt 4G internet. Om hier gebruik van te kunnen maken is het wel vereist dat ook je prepaid simkaart 4G internet ondersteunt.

5. Welke simkaart kan ik het beste gebruiken voor internetten in het buitenland?
Voor internetten binnen de Europese Unie kun je sinds juli 2017 je normale prepaid kaart gebruiken. Binnen de hele EU betaal je namelijk het standaardtarief. Ga je naar landen buiten de EU of zelfs buiten Europa? Dan kun je ook gebruik maken van onze speciale data simkaarten. Deze simkaart en je beltegoed blijft onbeperkt geldig en maakt gebruik van snel 4G internet.

6. Kan ik een mooi of makkelijk nummer naar keuze bij jullie aanvragen?
Wij hebben een aantal makkelijke 06 nummers voor je geselecteerd op deze pagina. Hier kun je jouw mooie 06 nummer uit kiezen en bij ons aanvragen. Je kunt geen willekeurig 06 nummer aanvragen. Wij koppelen namelijk geen nummers aan simkaarten, dit wordt automatisch gedaan bij providers. Ook bij hen kun je geen nummers naar keuze aanvragen.

7. Kunnen jullie voor mij bemiddelen tussen mij en een provider?
Nee, dit doen wij niet. Wij zijn een vergelijkingssite voor prepaid simkaarten en daarnaast verstrekken wij veel informatie over de werking van prepaid kaarten. Wij zijn geen provider. Voor provider gerelateerde zaken (zoals blokkeren, activeren en opwaarderen) kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van je prepaid provider.

8. Mijn simkaart is geblokkeerd, wat moet ik nu doen?
Dat ligt eraan waarom je simkaart geblokkeerd is. Dit kan veel verschillende redenen hebben zoals het invoeren van een verkeerde pincode of het te lang niet hebben gebruikt van de prepaid simkaart. Bekijk hier de redenen waardoor je simkaart niet meer werkt en check direct de oplossingen!

9. Ik gebruik mijn simkaart niet vaak, hoelang blijft mijn simkaart dan houdbaar?
Simkaarten moeten eens in de zoveel tijd gebruikt worden of worden opgewaardeerd om te voorkomen dat ze tijdelijk geblokkeerd worden door de provider. Als je simkaart tijdelijk geblokkeerd is, heb je alsnog een bepaalde tijd om op te waarderen zodat je simkaart gedeblokkeerd wordt. Binnen hoeveel tijd dit moet gebeuren, bepaald de provider. Lees hier meer over de houdbaarheid van je simkaart.

10. Ik heb een nieuwe simkaart voor mijn telefoon, hoe voorkom ik dat ik al mijn contacten kwijt ben?
Je kunt alle contacten van je simkaart overzetten naar je telefoon (als ze daar al niet op staan). Als je vervolgens je oude simkaart uit je telefoon haalt, blijven de contacten behouden! Je kunt ze later eventueel weer overzetten op je nieuwe simkaart.

11. Hoe kan ik mijn prepaid simkaart opwaarderen??
Je kunt jouw prepaid simkaart op verschillende manieren opwaarderen. Zo kun je onder andere:

  • Via beltegoedkaarten opwaarderen. Deze kun je kopen bij een sigarenboer, supermarkt, tankstation e.d.
  • Online opwaarderen (let op: sommige providers bieden dit niet aan)
  • Automatisch opwaarderen. Hierbij wordt er een vast bedrag afgeschreven van jouw bankrekening.
  • Telefonisch opwaarderen door te bellen naar 1244.12. Hoe voorkom ik dat de prepaid simkaart in mijn alarmsysteem niet geblokkeerd wordt?
Een simkaart moet eens in de zoveel tijd opgewaardeerd worden, om te voorkomen dat hij geblokkeerd wordt. Bij een aantal providers hoef je alleen maar eens in de zoveel tijd gebruik te maken van een mobiele dienst. Om te voorkomen dat de simkaart geblokkeerd wordt, kun je het beste een reminder in je agenda zetten om de simkaart te gebruiken / op te waarderen. Je haalt de simkaart dan uit het alarmsysteem en stopt hem in je telefoon om te gebruiken. Zo verleng je de houdbaarheid. Meer over de houdbaarheid van je beltegoed lees je hier.

13. Ik heb een nieuwe simkaart voor mijn telefoon, hoe voorkom ik dat ik al mijn contacten kwijt ben?
Je kunt alle contacten van je simkaart overzetten naar je telefoon (als ze daar al niet op staan). Als je vervolgens je oude simkaart uit je telefoon haalt, blijven de contacten behouden! Je kunt ze later eventueel weer overzetten op je nieuwe simkaart.

14. Welke prepaid providers bieden 4G internet aan?
De volgende providers bieden 4G internet aan: Vodaofone, AH Mobiel, T-mobile, Lebara, Tele2, Lyca

15. Hoe vraag ik een nieuwe simkaart aan?
Als je simkaart kwijt, stuk of gestolen is kun je een nieuwe simkaart aanvragen via de website van jouw provider. Is hier geen mogelijkheid toe? Dan zul je even contact op moeten nemen met de klantenservice. Dan heb je binnen enkele dagen een nieuwe simkaart op je deurmat liggen.

Hebben wij jouw vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op; we helpen je graag!