Beltegoed opwaarderen

Let op: Opwaarderen op PrepaidSimkaart.net is vanaf eind 2019 mogelijk!
Op deze pagina is alle informatie te vinden met betrekking tot prepaid opwaarderen en beltegoed. Welke manieren zijn er voor prepaid opwaarderen, hoe lang is je beltegoed geldig en waar moet je verder op letten bij een prepaid simkaart? Wij leggen het op deze pagina uit!

Wil je snel beltegoed opwaarderen? Klik dan op het Logo van jouw provider!


Simyo-opwaarderen kpntelfort t-mobile ortel-mobilelebara

Beltegoed opwaarderen

Het opwaarderen van je prepaid simkaart kan op vele manieren. Bij grote providers zoals KPN zijn alle opties die wij hieronder bespreken mogelijk. Bij virtuele providers of supermarktproviders zijn er minder opties mogelijk. Elke provider geeft online informatie over de manieren die zij aanbieden met betrekking tot het opwaarderen van je prepaid.

Waarom opwaarderen via PrepaidSimkaart.net?

  • Gratis Beltegoed
  • Gratis Prepaid Telefoons
  • Gratis Telefoonhoesjes
  • Gratis Accessoires
  • 1x in het jaar rond Kerst kans op €100,- gratis beltegoed

Like & Share ons op Facebook en maak direct kans op deze prijzen!


Online opwaarderen

De meest gebruikte optie om op te waarderen is online beltegoed opwaarderen. Dit is ook bij de meeste providers mogelijk, een uitzondering daargelaten zoals supermarkt providers. Het online opwaarderen van je prepaid tegoed gaat met een iDeal-betaling of creditcard via de website van de provider. Je moet meestal een persoonlijke account aanmaken en een eenmalige machtiging geven zodat je rekeningnummer geverifieerd kan worden. Onderstaand bespreken wij nog een aantal andere manieren om je beltegoed op te kunnen waarderen, zoals via een sms of automatisch opwaarderen.

Mobiel opwaarderen

Om telefonisch op te waarderen bel je het nummer 1244. Je moet je dan wel eerst eenmalig registreren op de website van de provider zodat je een persoonlijke code hebt om telefonisch op te kunnen waarderen. Je kunt er dan ook voor kiezen om per sms op te waarderen. Je moet je registreren / een online account aanmaken om aan te geven hoe je wilt betalen. Let op: deze optie is niet mogelijk bij elke provider.

Automatisch opwaarderen

Het is ook mogelijk om je beltegoed automatisch op te laten waarderen zodat je dit nooit zelf hoeft te doen en dus nooit zonder beltegoed komt te zitten. Automatisch opwaarderen activeer je via je online account.

In het buitenland opwaarderen

Wil je in het buitenland opwaarderen? Dan kun je dit het beste online doen, je hebt dan wel toegang tot internet nodig uiteraard. Telefonisch is het vaak ook mogelijk maar in sommige gevallen moet je dan wel een ander nummer gebruiken dus let daar op.

Bijzonderheden

Bij Vodafone kun je spoedtegoed aanzetten. Dit betekent dat je altijd €3,- beltegoed als reserve hebt staan, mocht je dus echt al je beltegoed hebben opgemaakt en je moet een heel belangrijk telefoontje plegen dan kun je dit tegoed gebruiken. Spoedtegoed is een jaar geldig. Bij Simyo kun je met negatief beltegoed toch je telefoontje afmaken. Dit betekent dat wanneer je aan het bellen bent en je beltegoed op is, de verbinding niet verbroken wordt. Natuurlijk sta je daarna wel in de min en moet je dit tegoed dan nog betalen. Je krijgt een waarschuwingssms’je wanneer je boven een bepaald bedrag in de min gaat.


Beltegoed

Het wordt nog vaak beltegoed genoemd, maar hiermee wordt het volledige tegoed bedoeld waarmee je ook kunt sms’en en internetten. Wij leggen nu uit welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot beltegoed. Beltegoed heeft een geldigheidsduur en kan verlopen, als je beltegoed verlopen is dan vervalt je simkaart en je telefoonnummer. Daarom is het verstandig om de geldigheid in de gaten te houden. Als je jouw prepaid simkaart vaak gebruikt is er geen probleem, maar als je de simkaart niet regelmatig gebruikt dien je hier wel rekening mee te houden. Sommige providers bevriezen het beltegoed eerst, dit betekent dat je nog een termijn krijgt om actie te ondernemen (zoals opwaarderen), waardoor het beltegoed weer ontdooid wordt. Beltegoed is meestal 6 maanden tot 12 maanden geldig.

Gratis Beltegoed?

Soms zullen wij in samenspraak met providers leuke “gratis beltegoed acties en aanbiedingen” houden. Like onze Facebook en waardeer zoveel mogelijk op via PrepaidSimkaart.net. De klanten die het meest actief zijn en veel opwaarderen via ons, zullen op den duur beloond worden met gratis tegoed!

Like & Share ons op Facebook en maak direct kans op Gratis Beltegoed!

Bij veel providers betaal je in eerste instantie een bepaald bedrag, meestal rond de €10,-, voor een prepaid kaart. Op deze kaart staat vaak een bedrag aan “gratis beltegoed”. Het bedrag aan gratis tegoed is ook meestal hetzelfde bedrag als de kosten voor de simkaart. In feite heb je de simkaart dus gratis en “koop je gratis beltegoed”.

Er zijn ook een aantal providers waarbij er een gratis simkaart wordt aangeboden. Soms krijg je extra beltegoed bij de aanschaf van een simkaart en/of na registratie of een eerste keer opwaarderen. Providers willen graag zoveel mogelijk van hun consumenten weten dus is een registratie voor extra beltegoed vaak een vereiste.

Beltegoed opvragen

Om je tegoed bij te kunnen houden hebben veel providers een app waar je het resterende tegoed in kunt zien. Ook is het mogelijk om deze gegevens te bekijken via je online account of via een sms’je of telefoontje. In het buitenland kunnen de nummers om je tegoed op te vragen anders zijn.

Onderstaand behandelen wij voor extra informatie nog een aantal veel gezochte informatie over beltegoed. De meeste onderwerpen hebben wij uitgebreider besproken in een speciale post / nieuwsbericht over het betreffende onderwerp. Het onderstaande is een korte samenvatting van de belangrijkste informatie!

Beltegoed meenemen
Je beltegoed kan 6 maanden geldig zijn, maar dit geldt niet voor aparte bundels die je eventueel activeert. Bundels zijn meestal maar een maand geldig. Let er verder op dat sommige bundels automatisch verlengd worden en dat je het tegoed ook niet meeneemt naar de volgende maand. Bij een overstap wordt je beltegoed ook niet meegenomen, in sommige gevallen wel wanneer je overstapt met nummerbehoud. Aan een overstap kunnen ook kosten verbonden zijn. Let er wel op dat eventueel bonustegoed niet wordt meegenomen.

Beltegoed terug krijgen
Omdat je beltegoed niet mee kunt nemen en soms het resterende tegoed niet op kunt maken, is er ook een mogelijkheid om dit tegoed over te zetten in cash geld. Er bestaan een aantal partijen die je kunt bellen (kosten per min.) om het beltegoed op je bankrekeningnummer te laten zetten. Wij hebben hier een post over geschreven: Beltegoed cashen.

Beltegoed in de winkel kopen
Voor het opwaarderen van beltegoed kun je in de supermarkt, bij een tankstation, tabakswinkel of provider winkel terecht. Beltegoed kun je dus in de winkel kopen en zo op de ouderwetse manier je telefoon opwaarderen met de zogeheten opwaardeerbonnen. De instructies voor het opwaarderen van je beltegoed staan op de bon. Let op: niet elke provider heeft opwaardeerbonnen, soms kun je uitsluitend online opwaarderen.