Beltegoed opwaarderen voor iemand anders?

Home » Nieuws » Beltegoed & Opwaarderen » Beltegoed opwaarderen voor iemand anders?

Tegenwoordig kun je op meerdere manieren beltegoed opwaarderen. Zo kan dit met een opwaardeerkaart, maar ook online. Velen doen dit voor hun eigen prepaid simkaart, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je voor een ander op wilt waarderen. Wil je beltegoed opwaarderen voor iemand anders, en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder voor meer informatie!

Hoe kan ik beltegoed opwaarderen voor iemand anders?

Opwaarderen voor een ander persoon houdt eigenlijk in dat je tegoed op zijn of haar prepaid simkaart zet. Daarom kan dit gewoon bij iedere provider. Hieronder worden de vier meest gebruikelijke manieren beschreven:

 1. Online beltegoed kopen. Je krijg via e-mail een code. Deze kun je opwaarderen via de telefoon waarin de simkaart zich bevindt, meestal door het servicenummer van de provider in kwestie te bellen. Bij sommige providers is sms’en ook mogelijk.
 2. Opwaarderen via de website (of app) van de prepaid provider. Er hoeft dan meestal geen code in te worden gevoerd in een telefoon.
 3. Automatisch opwaarderen instellen bij de provider. Zet dit vervolgens op jouw rekeningnummer, en je waardeert automatisch op voor iemand anders.
 4. In een winkel een opwaardeerkaart kopen. Ook deze code kun je vervolgens invoeren via het servicenummer van de provider in kwestie.

Het kopen van het tegoed kan dus direct. Wil je zelf ook direct het tegoed op de simkaart zetten, dan heb je soms toegang nodig tot de telefoon van de ander. Beltegoed opwaarderen kan in bepaalde gevallen ook op afstand; direct via de website van de provider op te waarderen (je hebt dan alleen het telefoonnummer nodig), of via een persoonlijke account bij een aanbieder (je dient dan in te loggen).

Wil je alleen het beltegoed kopen, en heb je een code, dan kun je deze dus gewoon doorsturen naar degene waar je het tegoed voor hebt gekocht.

Prepaid opwaarderen voor iemand anders per provider

De precieze mogelijkheden voor beltegoed opwaarderen (voor een ander persoon) verschillen per mobiele aanbieder. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe opwaarderen werkt per provider. Voor de onderstaande aanbieders wordt het vaakst gevraagd wat de mogelijkheden voor het opwaarderen voor een ander zijn.

KPN:
KPN opwaarderen voor iemand anders kan op alle manieren. Dit houdt in:

 • Via de KPN Prepaid app.
 • Direct via de KPN website.
 • Met een opwaardeerbon (de code kun je invoeren door te bellen of te sms’en).
 • Automatisch opwaarderen instellen.
 • Via een andere website beltegoed kopen en de code invoeren volgens de instructies die je in een e-mail ontvangt (samen met de code) ontvangt.

Bij KPN is het mogelijk om prepaid op te waarderen zonder de telefoon of persoonlijke account van de persoon in kwestie nodig te hebben. Alles wat je nodig hebt, is zijn of haar telefoonnummer. Via de website kun je vervolgens direct opwaarderen met een bedrag tussen de €10,- en €30,-.

Lebara:
Wil je bij Lebara opwaarderen voor iemand anders, dan kan dat op meerdere manieren. Het meest eenvoudige is online. Je kunt simpelweg via de website met een e-mailadres en telefoonnummer van de persoon waar je voor opwaardeert beltegoed aanschaffen. Ook kun je via andere websites opwaardeercodes aanschaffen. Tegoed op de simkaart zetten doe je dan door het servicenummer van Lebara te bellen.

Verder bestaat er de mogelijkheid om in een winkel beltegoed op te waarderen.

Lyca:
Lyca opwaarderen voor iemand anders doe je het gemakkelijkst op een van de volgende twee manieren:

 • Online via Lyca. Vul het Lyca-nummer in kwestie en je e-mailadres in. Je krijgt een bevestiging per e-mail. Hierna kun je betalen en wordt het beltegoed direct geactiveerd.
 • Koop beltegoed van Lyca in een winkel, en waardeer dit vervolgens op via de telefoon waar de simkaart in zit.

Vodafone:
Vodafone geeft aan dat je gemakkelijk voor een ander online kunt opwaarderen. Dit kan via hun eigen website. Vul het telefoonnummer in, kies een bedrag tussen de €5,- en €150,-, en koop het tegoed via iDEAL of je creditcard. Je kunt dit dus op afstand doen, zonder de telefoon van de ander nodig te hebben (en zonder in te loggen).

Andere mogelijkheden voor Vodafone opwaarderen voor iemand anders zijn:

 • Automatisch opwaarderen instellen op jouw rekeningnummer.
 • Via sms of door te bellen.
 • Tegoed cadeau doen.
 • Een opwaardeerbon kopen.

Waarom beltegoed voor iemand anders opwaarderen?

Hierboven is beschreven hoe je beltegoed opwaardeert, en hebben we ook per provider een toelichting gegeven. Waarom zou je echter beltegoed opwaarderen voor iemand anders? Er kunnen hiervoor meerdere redenen zijn. Hieronder beschrijven we een aantal redenen.

 • Je wilt beltegoed cadeau geven.
 • Opwaarderen voor je kind.
 • Opwaarderen voor een ouder familielid of kennis.
 • Iemand heeft snel beltegoed nodig, en is niet in de gelegenheid om tegoed te kopen en/of zelf op te waarderen.
Rate this post

Laat een bericht achter

twee × vijf =