Helft iPhone-bezitters heeft een ouder model

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Helft iPhone-bezitters heeft een ouder model

Van alle Nederlanders met een iPhone, heeft de helft een model dat vier jaar of ouder is. Dit meldt Telecompaper op basis van data afkomstig uit het Consumer Insights Panel. Het betreft een onderzoek over het eerste kwartaal van 2022, en is gebaseerd op antwoorden van 1800 Nederlanders. Jongeren hebben vaker een recenter model.

Bezit van verschillende iPhone-modellen

Uit het onderzoek blijkt dus dat de helft van alle Nederlanders een ouder iPhone-model heeft. Verder wordt het volgende gemeld:

  • De iPhone 11 is in Nederland momenteel het populairst: 16% van alle Nederlandse iPhone-bezitters heeft een iPhone 11.
  • 8% van alle Nederlanders heeft een iPhone 13 (een van de vier iPhone 13-uitvoeringen).
  • Van alle iPhones die Nederlanders bezitten, kan 94% de nieuwste iOS-versie draaien.

Jongeren hebben een nieuwere iPhone

Verder blijkt dat jongeren vaker een nieuwere iPhone hebben. Dit geldt voor de leeftijden 18 tot en met 24 jaar. Waar 3% van alle iPhone-bezitters een iPhone 13 heeft, is dit percentage 6% in de leeftijdsgroep 18 tot en met 24 jaar. Ook bezitten jongeren vaker een iPhone 12 (10% tegenover gemiddelde van 8%) en iPhone 11 (20% tegenover gemiddelde van 16%).

Hierbij valt op dat ook onder jongeren de iPhone 11 het populairst is. Ook valt op dat jongeren vaker voor een ‘normale’ iPhone-versie kiezen (in plaats van ‘Pro’ en ‘Pro Max’ iPhones, zoals de iPhone 11 Pro en Pro Max). Een belangrijke reden hiervoor is dat de Pro en Pro Max-modellen voor jongeren meestal te duur zijn. De normale modellen zijn betaalbaarder, en daarom voor velen interessanter.

iPhone-gebruik in combinatie met prepaid

Onder ouderen zal het combineren van een iPhone en prepaid populairder zijn dan onder jongeren. Hierbij is de kans dan ook groot dat het om een ouder iPhone-model zal gaan. Veel ouderen vinden het gebruiken van een prepaid simkaart namelijk eenvoudig en fijn, en voor hen zijn de wat oudere iPhones nog altijd prima. Sterker nog, de aanwezigheid van een fysieke homeknop (welke meestal ontbreekt in nieuwere iPhones) vinden veel senioren juist een pluspunt.

Rate this post

Laat een bericht achter

2 × 5 =