Hoeveel data verbruikt een GPS tracker?

Home » Nieuws » IOT » Hoeveel data verbruikt een GPS tracker?

dataGPS is bijna overal. GPS is in de meeste auto’s verwerkt door middel van een navigatiesysteem. Ook kun je met een smartphone je locatie opvragen aan de hand van bijvoorbeeld Google Maps. GPS heeft ons leven een stuk makkelijker gemaakt. Zo zijn er ook GPS trackers waarmee je gemakkelijk de locatie kunt ophalen van bijvoorbeeld een auto. Hoeveel data een GPS tracker verbruikt, vind je hieronder! Voor meer informatie over GPS tracking met een prepaid simkaart kun je dit artikel raadplegen.

Hoeveel data verbruikt GPRS van een GPS tracker?

De hoeveelheid data dat GPS tracking met een prepaid simkaart verbruikt is nogal moeilijk te zeggen. Het ligt namelijk ook aan de hoeveelheid informatie er per dag wordt opgehaald. Wordt de locatie één keer opgehaald? Dan zul je nog minder verbruiken dan 1kB. Er gaan 1.000 kB’s in 1 MB. Je kunt dus met 1MB 1.000 keer de locatie doorgeven. Wordt de locatie om de 60 seconden opgehaald van de GPS tracker? Dan zou dat betekenen dat je met 1,5 MB één dag door zou kunnen. In 1 maand heb je dus ongeveer 45MB nodig om de locatie om de 60 seconde te kunnen ophalen. Om 500MB op de Europa prepaid data simkaart te zetten betaal je bij ons €7.

Verbruikt GPS data?

GPS zelf verbruikt geen data. Dat komt omdat de gegevens binnenkomen via stralingen die een satelliet verstuurd. Wanneer je deze gegevens wilt versturen naar bijvoorbeeld je telefoon heb je een simkaart nodig. De informatie van de GPS tracker wordt dan via GPRS verstuurd. GPRS gaat via het telefoonnetwerk en is daarom ook datgene wat data verbruikt. Wanneer je dus tegoed op je prepaid simkaart zet verbruikt de GPRS hier data van.
gprs gps tracking en locatie

Simkaart voor GPS tracker

Wil jij een simkaart in je GPS tracker zodat je de locatie kunt ophalen? Dat kan met een data prepaid simkaart! Een data simkaart is speciaal gemaakt om apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren. De data simkaart is die wij aanbieden is een prepaid data simkaart. Dat houdt in dat je er alleen mee kunt internetten en is een prepaid simkaart dus betaal je nooit te veel! Onze data simkaart heeft nog meer voordelen namelijk:

 • Snel 4G internet: een downloadsnelheid van 300Mbps!
 • De simkaart is onbeperkt houdbaar
 • De data simkaart wordt dus nooit afgesloten!
 • Databundels en data zijn 365 dagen geldig

Wil je meer informatie over onze data simkaart? Lees dan deze pagina: data simkaart.

Direct een data simkaart kopen voor GPS tracker

We bieden simkaarten aan voor klein en groot gebruik. Heb jij een verhuurbedrijf en houd je graag je voertuigen in de gaten? Klik dan hier voor een vrijblijvende offerte dan kijken wij dat we voor je kunnen doen! Geïnteresseerd in een data simkaart voor klein gebruik? Hieronder vind je twee data simkaarten

Gerelateerde berichten
GPS Trackers met een M2M simkaart

2 Reacties
 1. dhr b v Herwaarde mei 2, 2020om 10:50 am

  welk goedkoop M2M data simkaart heb ik nodig voor mijn gprs en wanneer kan ik weg bij t mobile

  • Mo Maghsoudi mei 3, 2020om 8:25 pm

   Beste heer Herwaarde,

   Bedankt voor je reactie.

   De Data Simkaart kan gebruikt worden als M2M simkaart. Een alternatief kunt u anders wel online vinden.
   Wat betreft T-mobile: als u een abonnement hebt lopen, dan kan dit pas nadat de looptijd van dit abonnement ten einde is.
   Dit is meestal 1 of 2 jaar na het afsluiten van uw abonnement.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

vijftien − een =