Data versturen via een M2M Simkaart

Home » Nieuws » IOT » Data versturen via een M2M Simkaart

M2M simkaart (Machine to Machine)Data versturen, al is het via mobiel, laptop of zelfs je koelkast, het kan allemaal in het Internet of Things van tegenwoordig. Het enige wat je nodig hebt, is een M2M simkaart! Wat een M2M sim is en een verdere uitleg over hoe je data kunt versturen leggen we in deze blog uit!

M2M prepaid simkaart aanschaffen

Wil je graag een M2M simkaart aanschaffen, zodat je makkelijk en efficiënt data kunt versturen tussen apparaten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen twee verschillende soorten M2M data simkaarten met unieke voordelen!

  • Onze M2M simkaart is een prepaid simkaart! Met een prepaid simkaart betaal je nooit te veel en zit je niet aan een abonnement vast.
  • M2M simkaarten verbruiken minder dan gewone simkaarten. Het daarom ook handig dat de data bij ons 365 dagen geldig is! Wordt een M2M prepaid simkaart even niet gebruikt? Dan hoef je geen abonnement af te zeggen en wordt de simkaart tijdelijk bevroren. Wanneer je deze weer wilt gebruiken zet je gewoon weer tegoed op de prepaid simkaart!

  • De M2M simkaarten die wij verkopen zijn data simkaarten. Wij bieden de volgende data simkaarten aan: data simkaart de Wereld en data simkaart Europa. Hieronder kun je deze direct bestellen!Weet je niet welke simkaart je moet aanschaffen? Vraag dan onderaan de pagina een vrijblijvende offerte aan! Wij kijken dan voor jou wat de beste optie is!

Waarom data versturen via een M2M simkaart?

Waarom zou je data versturen via een M2M simkaart en niet gewoon via een normale simkaart? Een M2M simkaart is speciaal gemaakt om apparaten met elkaar te laten communiceren. Deze heeft dan ook niet de mogelijkheid om te bellen en/ of sms’en. Dit is voor machines namelijk niet van toepassing. Wanneer een M2M simkaart bevestigd is in een apparaat zal deze data versturen naar een ander apparaat. Dit andere apparaat verwerkt dan de ontvangen data uit tot nuttige informatie. We kunnen dit goed uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

M2M simkaarten gebruik in de praktijk

Ziekenhuizen maken gebruik van M2M simkaarten in hun apparatuur, zoals hartbewaking en ademhalingsondersteuning. Merkt een ademhalingsondersteuning apparaat bijvoorbeeld dat de ademhaling van een patiënt traag wordt? De M2M simkaart verstuurd deze data en de data wordt meteen omgezet tot informatie voor de artsen. Deze krijgen dan een melding en kunnen zo snel en preventief handelen. Een simkaart kan namelijk de kleinste onregelmatigheden versturen. Zo kan een patiënt die zich in cruciale stand bevindt, extra in de gaten gehouden worden. Er komt hier nog een groot voordeel van een M2M simkaart bij kijken. Een echte M2M heeft namelijk voorrang op het netwerk boven gewone simkaarten. We gebruiken nog een keer het ziekenhuis voorbeeld. We weten allemaal hoe druk het netwerk is met oud en nieuw. Soms krijg je berichtjes pas een aantal seconden/ minuten later binnen dan wanneer deze verstuurd zijn. Deze seconden/ minuten kunnen in een ziekenhuis van levensbelang zijn. De data die een ziekenhuis machine verstuurd gaat, gelukkig, boven al die nieuwjaars berichtjes. Zo kan een arts, zelfs in een drukke periode als oud en nieuw, snel handelen.

Meer voordelen met data versturen via M2M simkaarten

Doordat machines data naar elkaar versturen en deze data door de juiste software wordt omgezet in informatie, zijn er geen mensenhanden meer nodig. Dit zorgt niet alleen voor minder arbeidsuren, maar het voorkomt ook menselijke fouten. Een M2M simkaart verbruikt ook minder data dan een gewone simkaart. Dit is voornamelijk aantrekkelijk voor bedrijven die meerdere simkaarten nodig hebben. Wanneer je gewone simkaarten gebruikt zal het verbruik per maand veel hoger liggen dan wanneer je gebruik maakt van M2M simkaarten. Bedrijven, maar natuurlijk ook particulieren, zijn door middel van M2M simkaarten niet meer afhankelijk van WiFi en kabels. Waardoor data versturen niet verstoort kan worden door slecht WiFi bereik of een verkeerde plek van kabels. Nieuwe bekabeling kan zo een paar honderd euro’s kosten, mochten de kabels op de verkeerde plek zitten! Zorg er wel voor dat de machine, waar de M2M simkaart in gaat, een sim slot heeft. Deze zijn lastiger te hacken omdat er hier gewerkt wordt met een pinlock. Wordt de pin een aantal keer verkeerd ingevoerd? Dan blokkeert de simkaart. Zo kan er niet gesjoemeld worden met apparaten en de informatie die zij versturen.

Wil jij weten welke M2M simkaart voor jou van toepassing is? Wij helpen je graag! Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

M2M simkaarten voor jouw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Gerelateerde artikelen:
Meer lezen over M2M simkaarten in ziekenhuizen? Lees dan deze blogpost over slimme apparaten met M2M sim in ziekenhuis / zorginstelling!

Laat een bericht achter

vijftien − 3 =