Vakantie Frankrijk? Altijd internet via je MiFi router!

Home » Nieuws » Buitenland » Vakantie Frankrijk? Altijd internet via je MiFi router!

Steeds meer mensen die op vakantie naar het buitenland gaan vinden het fijn om overal waar ze naartoe gaan online te kunnen zijn, of ze nou naar Frankrijk, Spanje of België gaan ze willen gewoon onbezorgd online kunnen zijn. Frankrijk is enorm populair onder de Nederlanders omdat wij gewoon met onze auto een “paar uurtjes” kunnen rijden naar een nog warmere en mooiere zon. Frankrijk is zo populair dat wij ook veel vragen hebben gekregen voor (snel) internet in Frankrijk. Gelukkig is het met de onze technologie steeds makkelijker om overal waar je komt online bereikbaar te zijn. Wij hebben een ideale oplossing voor internet in Frankrijk: Mifi router + gratis Data simkaart Europa!

Mifi router voor snel 4G internet in Frankrijk?

Wil jij graag wanneer jij in Frankrijk op vakantie gaat onbeperkt de beschikking hebben over een internetnetwerk? Dat kan door een Mifi (Mobiele Wifi) router te kopen. Via deze “mobiele router” heb een eigen hotspot ofwel een eigen Wifi netwerk in je broekzak. Je kunt natuurlijk er op hopen dat je onderweg/op vakantie de beschikking krijgt over een gratis Wifi hotspot, maar helaas is dit lang niet overal het geval. Daarom hebben wij voor jou hier de oplossing, het enigste wat je moet doen om van je Mifi in Frankrijk te kunnen genieten is het kopen van een Mifi router of je data simkaart opwaarderen zodat jij op je vakantie in Frankrijk onbeperkt de beschikking hebt over een mobiel netwerk. De voordelen van een Mifi router bij ons kopen zijn:

 • Je krijgt de beschikking over een snelle 4G Router
 • Je kunt tot 10 apparaten tegelijk de beschikking geven over een Wifi verbinding
 • Je kunt downloadsnelheden bereiken tot 300 megabytes per seconde
 • Kopen tegen de goedkoopste prijs van Nederland!


Waarom kiezen veel mensen voor een MiFi in Frankrijk?

Reden 1: De belangrijkste reden voor veel mensen is het feit dat tarieven van onze data sim only vele malen goedkoper zijn als de data die je betaald bij een Franse provider of jouw huidige Nederlandse provider.

Reden 2: Vaak reizen mensen in groepen vrienden of familie naar Frankrijk. Je kunt via een hotspot maken met je smartphone vaak maximaal 2 apparaten verbinden. Met de MiFi routers die wij aanbieden voor o.a. landen als Frankrijk, kunnen er minimaal 10 apparaten worden verbonden op 1 MiFi, dus 1 internetverbinding. Samen kun je vervolgens de kosten prima delen.

Reden 3: Frankrijk is een groot land met een aantal providers zoals: Orange, Bouygues Telecom, Free Mobile, SFR en andere. Aangezien Frankrijk zo groot is en er lange wegen zijn met grote stukken land “niets”, is het bereik van deze providers niet overal optimaal. Daarnaast reizen veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk en soms ook even verder naar Spanje. Het is dus erg handig als je 1 data simkaart hebt die in alle landen geldig is en niet telkens hoeft te switchen van simkaart aangezien deze in je MiFi zit ingeplugd.

Reden 4: Frankrijk kent ook verschillende grote populaire steden als Parijs, Bordeaux, Monaco, Marseille, Genève, Lyon, Montpellier Toulouse, Nantes etc. Het bereik in deze steden is vrijwel prima. Echter zodra je gaan reizen tussen de steden door kan je nog wel eens een “verbinding missen”. Met een snelle 4G MiFi router in combinatie met een goede data sim only heb je dit veel minder.

Gebruik een Mifi in Frankrijk! Hoe werkt het?

Stappenplan MiFi router Frankrijk:

 1. Je koopt een MiFi router (+ontvangt daar een gratis data simkaart bij)
 2. Je verbindt alvast al je apparaten met het netwerk van de MiFi router (1 minuut werk)
 3. Je gaat lekker op vakantie en je weet zeker dat je overal snel 4G internet hebt!Zie onderstaand onze MiFi routers voor zowel Frankrijk als alle andere landen in Europa en Ter wereld. De Data sim only simkaart die je in de router stopt bepaald de dekking. De router is dus neutraal. Onderstaand is een selectie van de Beste Mifi Routers die je momenteel kan kopen voor een mooie prijs.

Allereerst is het zo dat voordat je gebruik kunt maken van Europese wifi dekking je de beschikking moet hebben over een mifi router. Je kunt op twee manieren de beschikking krijgen over een Mifi router,

 • Je kunt een Mifi Router Europa kopen, waardoor je iedere keer dat je op vakantie gaat de beschikking hebt over een Mifi router.
 • Je kunt Mifi huren, wil jij geen duurdere Mifi router aanschaffen maar wil jij wel de beschikking hebben over een Wifi/Mifi hotspot op vakantie? Ga dan voor Mifi huren, hierbij hoef je niet de dure aanschafkosten van een Mifi router te bekostigen maar je betaald alleen een X bedrag om de router met data simkaart te huren voor een X aantal dagen. Met Mifi huren kun je voor 1 à 2 euro per dag een Mifi router huren zonder dat je hiervoor een Mifi router moet aanschaffen.

TIP: Het kopen van een MiFi router is meestal voordeliger als je langer dan een paar dagen in bijvoorbeeld Frankrijk vertoeft.

Wanneer je de mifi router gehuurd of gekocht hebt kun je het apparaat aanzetten en vervolgens maakt het automatisch verbinding met internet. De Mifi router is alleen in staat om verbinding te maken met het internet wanneer er in het apparaat een simkaart is geplaatst die het apparaat kan voorzien van een internetconnectie. Plaats daarom van te voren een data simkaart in de mifi router zodat de mifi router de data simkaart kan omzetten in een wifi hotspot. Hierbij heb je de keuze uit twee soorten data simkaarten:

 • Data Simkaart Europa
 • Data Simkaart Wereld

TIP: Zorg ervoor dat je in Nederland alles al getest hebt voordat je vertrekt. Het is namelijk niet fijn mocht er een instelling op de MiFi moeten worden veranderd, dat je al in het buitenland zit en je onvoorziene kosten tegemoet ziet. In 19 van de 20 gevallen doet de Mifi Router het direct. Echter bij sommige oudere smartphones kan het voorkomen dat er 1 instelling veranderd moet worden.

Welke data simkaart je kiest is afhankelijk van je bestemming. Heb jij de “data sim only” alleen nodig voor bestemmingen in Europa zoals Frankrijk, dan raden wij je aan om te kiezen voor een Data Simkaart Europa. Is het echter zo dat je ook regelmatig de wereld rondreist, dan raden wij je aan te kiezen voor een Data Simkaart Wereld. Het kiezen voor een data simkaart heeft diverse voordelen.

Voordelen van een Data Simkaart

Voordelen van een Data Simkaart zijn:

 • Het is de goedkoopste manier voor (internationaal) mobiel internet
 • Data Simkaarten zijn perfect te gebruiken voor Mifi routers omdat het enigste wat je hiervoor nodig hebt is een mobiele verbinding
 • Alle Data (bundels) die worden aangeboden zijn 365 dagen geldig
 • De simkaart is onbeperkt houdbaar / geldig. Dit betekent dat de simkaart nooit wordt opgezegd, waardoor jij altijd de beschikking blijft houden over de simkaart
 • Je krijgt de beschikking over een snelle 4G internetverbinding, tot snelheden van 300 Mbps!Dus…
Ga jij dus op vakantie naar Frankrijk en heb jij nog niet de beschikking over een Mifi in Frankrijk? Aarzel dan niet en bestel een Mifi router of data simkaart. Je kunt de router namelijk gemakkelijk huren of kopen zonder dat hier extreem hoge kosten aan verbonden zijn. Nog een leuk extraatje is dat wanneer je nu op onze website nu direct een Mifi router koopt je gratis een data simkaart met 1 GB gratis data erbij krijgt. Hierdoor heb jij altijd de beschikking over Mifi in Franrkijk of andere landen!

17 Reacties
 1. Irna Evers juni 17, 2020om 4:06 pm

  Hallo
  Ik ga binnenkort werkend op reis met een camper. Ik werk volledig online.
  Met 3 a 4 keer per week ZOOM sessies van 2 Uur, mailen, video’s kijken, internetten, bellen, appen etc.
  Ik heb een Teltonika RUT950 | Global | 4G LTE router aangeschaft en ben nu op zoek naar een geschikte Sim kaart waarmee gegarandeerd altijd voldoende data heb.
  Komende maand reis ik naar Frankrijk – Portugal. Maar ik reis ook naar Australië.
  Ik heb daarnaast een mobiel KON abonnement met onbeperkt data en beltegoed in Nederland. Ik ben benieuwd naar tips en suggesties

  • Mo Maghsoudi juni 19, 2020om 6:12 pm

   Beste Irna Evers,

   Ik ozu je een data simkaart aanraden voor de MiFi router.
   Als je ook in Australie gebruik wilt maken hiervan, kun je het beste een Wereldwijd Data Simkaart aanschaffen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. Peter Letter juni 8, 2020om 2:11 pm

  zijn er ook data simkaarten bij u te koop waarbij je onbeperkt internet kan gebruiken in Europa?

  • Mo Maghsoudi juni 15, 2020om 4:45 pm

   Beste Pieter,

   Helaas bieden wij dat niet aan.

   Met onze data simkaarten kun je onbeperkt blijven opwaarderen, dus dit kan gezien worden als onbeperkt internet.
   Dat is echter niet waar je naar op zoek bent volgens mij.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 3. Carla maart 17, 2020om 7:39 pm

  Ik heb onbeperkt internet abonnement bij Tele2. Klopt het dat Tele2 in buitenland alleen 3G ondersteunt. Heeft het zin om ipv Tele2 een Mifi met prepaid simkaart hiervoor te gaan gebruiken?
  1) Welke mifi raden jullie aan?
  2) Is 150 bpms genoeg of liever 300 bpms?
  3) Is een 3G signaal voldoende om films te kijken?
  4) Hoeveeldata simkaart adviseren jullie?

  • Mo Maghsoudi maart 18, 2020om 4:57 pm

   Beste Carla,

   Bedankt voor je reactie.

   Over het algemeen zul je in het buitenland een 3G netwerk gebruiken. Er zijn wel landen zoals Zweden, Estland en nog een aantal andere landen waar je wel 4G internet kunt gebruiken.
   Voor een volledig overzicht, zou ik je adviseren om even op de site van Tele2 te kijken.

   Wat betreft je vragen:
   1. De Huawei E5785Lh-22c raden wij.
   2. 300 Mbp/s
   3. Is het voldoende, maar dan zul je alles moeten “pre-loaden”. Houd hiervoor de Fair Use Policy van Tele2 in de gaten.
   4. Hoeveel data je nodig hebt voor 1 film is afhankelijk van de grootte, kwaliteit van de film en andere factoren.
   Normaliter kun je 2 minuten een film streamen voor 1mb internet. Een hele film kijken zou dus rond de 200 – 300mb zijn zolang het niet boven 480p is.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 4. Mary januari 24, 2020om 8:51 pm

  Wij zitten de helft van het jaar in Frankrijk en t onder on the toad in Frankrijk, Spanje, Nederland en Portugal wat raad je ons aan. Staan 9 vd 10 niet op een camping.

  • Mo Maghsoudi januari 27, 2020om 11:01 am

   Beste Mary,

   Bedankt voor je reactie.

   Als het om een prepaid simkaart gaat, zou ik je de Data Simkaart Europa aanbevelen in combinatie met een MiFi router. Dan internet je immers het goedkoopst.
   Bovendien heb je dan gegarandeerd internet onderweg naar een van de destinaties die je hebt benoemd.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaart.NET

 5. louis klingenberg juli 3, 2019om 10:09 pm

  L.S., voor mijn Huawei E5372S-32 heb ik een EU simkaart gekocht, order nr 286101, met de bedoeling deze tijdens mijn vakantie vorige maand in Spanje op deze wijze internet te hebben. Echter de router gaf en geeft op de display aan “insert SIM” terwijl de nieuwe simkaart er in zit. De router. model Airbox, is mijn eigendom waar ik apart voor betaald heb, daarnaast heb ik destijds een abonnement afgesloten, wat ik inmiddels heb opgezegd.
  graag ontvang ik advies op welke wijze deze router de simkaart herkend en moet ik dan een code o.i.d hebben?

  • Mo Maghsoudi juli 4, 2019om 4:37 pm

   Beste Louis,

   Ik heb je even een mail gestuurd met meer informatie.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 6. R.Jacobs maart 30, 2019om 12:54 pm

  Beste.
  Ik ga deze zomer naar zuid Frankrijk.
  Waar vind ik uitleg over welke data sim kaart Europa ik kan gebruiken en wat zijn de prijzen per GB data?

  • Mo Maghsoudi april 1, 2019om 12:44 pm

   Beste,

   Er is maar één data simkaart die geldig is in Europa.Meer informatie over het gebruik & prijzen vind je op de volgende pagina: https://www.prepaidsimkaart.net/data-simkaart

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 7. louis klingenberg februari 21, 2019om 7:45 pm

  Is duidelijk. Zeer vriendelijk dank.
  Louis Klingenberg.

 8. louis Klingenberg februari 20, 2019om 5:50 pm

  Beste Mo, vriendelijk dank. Betekent het antwoord op vraag 1 dat ik een nieuwe router moet aanschaffen? de router die ik nu gebruik is mijn eigendom. En als ik het abonnement opzeg heb ik geen verplichtingen met Orange.

  • Mo Maghsoudi februari 21, 2019om 10:11 am

   Beste Louis,

   Je hoeft geen nieuwe router aan te schaffen. Ik geloof dat ik je eerste vraag verkeerd heb gelezen.
   Ter verduidelijking: de data simkaart is een ander type simkaart dan de simkaart die je nu hebt.
   Je maakt op dit moment gebruik van een abonnement, terwijl de data simkaart op prepaid basis is.
   Verder kun je elke simkaart gebruiken voor de MiFi router die je nu hebt.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 9. Louis Klingenberg februari 17, 2019om 11:14 am

  L.S. Ik heb een Huawei E5372S-32 router gekocht in Spanje (2014), met Triple SIM 4G. en een abonnement bij Orange (in Spanje) . Ik gebruik dit tijdens de vakanties. Ik wil dit Spaanse abonnement opzeggen omdat het verschik in tarieven is weggevallen.
  Vragen: 1) Kan ik de huidige SIM kaart 1 op 1 vervangen door een Data Simkaart.
  2) met welk netwerk wordt ik dan verbonden? nu is dat Orange.
  3) behoud ik dan de gebruikelijke functionaliteiten: laptop, iPhone en ook bellen via Wifi?
  4) welke data bundel heb ik nodig, alleen internet via Wifi, (geen films), en soms 2 of 3 x per jaar gebruik gedurende 3 a 4 weken.

  • Mo Maghsoudi februari 20, 2019om 5:25 pm

   Beste Louis,

   Ik zal je vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.
   1. Nee dat kan niet.
   2. Je maakt gebruik van het netwerk van een lokale provider
   3. Als je een MiFi router gebruikt met een data sim zou dit geen probleem moeten zijn
   4. Hangt van je gebruik af. Ga je af en toe je mail checken en Whatsappen? Dan zou 1GB voldoende moeten zijn (met ons tijdelijke actie krijg je 1GB gratis)

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

zeventien − 14 =