Dekamobiel prepaid

Home » Nieuws » Providers » Dekamobiel prepaid

Bestelproces

Op maandag 21 januari hebben wij online een prepaid simkaart (starterspakket) van de Dekamarkt besteld, genaamd Dekamobiel. Na 4 werkdagen op vrijdag 25 januari hebben wij de simkaart in goede orde ontvangen. Onderstaand is er een foto te zien hoe wij het prepaid starterspakket hebben ontvangen.

Een klein minpuntje van het online bestellen van een Dekamobiel simkaart, is dat je een online account moet aanmaken op de website zelf. Dit heeft namelijk niet altijd de voorkeur alle gebruikers.

Kosten: €9,95
Bijkomend beltegoed: €10,-

Dekamobiel prepaid pakket

Dekamobiel Tarieven

Dekamobiel maakt onderscheid tussen Onnet en Offnet bellen en sms’en. Onnet bellen betekend “bellen van Dekamobiel naar een andere Deka simkaart”. Offnet betekend dus bellen of SMS’en naar andere providers.

Bellen binnen Nederland: 0,13 cent per minuut
SMS’en binnen Nenderland: 0,05 cent per bericht

Bellen naar andere Dekamobiel sim: 0,06 cent per bericht
SMS’en naar andere Dekamobiel sim: 0,05 cent per bericht

Kijk voor alle andere tarieven op:
https://www.dekamobiel.nl/Files/Billeder/DekaMobiel/formulieren/Tarieven_DekaMobiel_0509.pdf

Vergelijk de tarieven met de Top 3

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBESTEL NU
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBESTEL NU

Prepaid internet

Dekamobiel biedt ook een mogelijkheid aan tot prepaid internet. Echter zijn de kosten van Deka internet betrekkelijk duur. Er zijn geen bundels mogelijk dus je betaald gewoon per KB. Sterker nog, er moet worden afgerekend per 100 KB met een bedrag van 0,075 euro per KB. Dit komt neer op 75 eurocent per MB wat duur is vergeleken met tarieven van andere prepaid providers.
Mocht je dus willen internetten of mail willen ontvangen, kan er beter worden gekozen voor een andere provider met aantrekkelijkere prepaid internet prijzen.

Voordelen en Nadelen

Voordelen
– Redelijk goedkope tarieven voor bellen tussen Dekamobiel simkaarten zelf.
– Goedkope SMS tarieven voor zowel onnet als offnet
– Je kunt bij je boodschappen sparen voor beltegoed

Beltegoed sparen bij het boodschappen doen
Bij Dekamobiel is het mogelijk om via speciale acties beltegoed te sparen bij het boodschappen doen. Dit geld natuurlijk alleen in Dekamarkt supermarkten. Bij het afrekenen worden er punten gespaard op jouw persoonlijke Dekamarkt spaarkaart. Deze “sleutelhanger achtige” kaart zul je moeten tonen en laten scannen bij het afrekenen. Na het afrekenen wordt je beltegoed per direct vanzelf opgewaardeerd.

Nadelen
– Ook al zijn de Onnet tarieven goedkoper dan de standaard connecties, is dit niet super aantrekkelijk aangezien onnet connecties bij providers zoals Lyca of Lebara gratis zijn. Vergeleken met deze providers is Dekamobiel dus niet zo voordelig.
Prepaid internet is bij Dekamobiel betrekkelijk duur met maar liefst €0,75 per MB.
– Geen mogelijkheid tot de aanschaf van bel of internet bundels
– De Dekamobiel simkaart doet het niet in verschillende Samsung toestellen
– Sommige mensen hebben over de grens geen bereik. Dit komt omdat Dekamobiel niet in alle landen gebruikt kan worden
– Pingen of internetten met een Blackberry is niet mogelijk. Dit wordt niet ondersteund.
– Het duurt soms meer dan een uur tot je beltegoed wordt bijgeschreven waarna je contact moet opnemen met filaal of klantenservice.

Conlcusie

Dekamarkt prepaid claimt erg voordelige tarieven te hanteren, maar dit valt dus erg tegen. Met andere simkaarten bel je gratis naar onnet nummers waarbij je bij Deka dus wel kosten maakt. Ook zijn er verschillende klachten te lezen op internet m.b.t. de internetverbinding van de provider.

Om de tarieven hoef je dus geen Dekasimkaart aan te schaffen. Het enige echte voordeel is het feit dat je met boodschappen doen bij de Dekamarkt via sommige producten voor beltegoed kan sparen.

WAT IS JOUW ERVARING MET DEKAMOBIEL?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

Rate this post
5 Reacties

Laat een bericht achter

5 − vijf =