92 Reacties
Judith

Dag,

Ik ga binnenkort naar Curacao. Is de Huawei E5577s-321 daar gewoon te gebruiken?

Alvast bedankt!

Donat

Beste Judith,

Daar is de router inderdaad te gebruiken. Let er dan wel op dat daar een data simkaart in zit die ook in Curacao werkt, zoals onze Data Simkaart Wereld.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Judith

Dank je! Ik was ook naar de TP LINK M7350 aan het kijken. Die zou ook geschikt moeten zijn voor Curacao, hè? Met de juiste Sim-kaart uiteraard.

Bedankt voor je reactie!

Donat

Beste Judith,

Het beste is om dat even na te vragen bij de webshop waar je de router wilt kopen. Per router kan het namelijk verschillen of deze in bepaalde werelddelen en landen werkt.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Hilde visser

Hallo,
Ik wil graag met mijn 3 kinderen op vakantie, en dat zij 3 ipads tegelijk kunnen gebruiken; films, games , muziek. We gaan 3 weken op vakantie. We gaan in europa.
Welke mifirouter raden jullie aan, en welke simkaart (internet) heb ik daarbij nodig?

Mo Maghsoudi

Beste Hilde,

Ik zou je een 4G MiFi router aanraden.
Wat betreft de simkaart: als je voor prepaid kiest, zou ik je een Data Simkaart aanraden.
Wanneer je voor een abonnement kiest adviseer ik er eentje met onbeperkt internet.

Veel plezier op vakantie!

Met vriendelijke groet,
Team PrepaidSimkaart.net

thibout

is het mogelijk om een eu sim automatisch op te waarderen vanaf een bepaalde hoeveelheid MB’S

Mo Maghsoudi

Beste Thibout,

Dit is bij onze Europa Data Simkaart nog niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Bart van Esch

Goedendag,

Ik heb zojuist een Huawei E5577Cs-321 gekocht. Volgende week vertrek ik naar Frankrijk voor een week en wil ik deze router testen. Wat raden jullie aan mbt een simkaart? Daar kopen of kan dat ook al in NL? Ik zag de Vodafoon You bundels en vraag me af of dit een juiste optie is. Dank voor de reactie alvast. Mvg Bart

Mo Maghsoudi

Beste Bart,

De Vodafone YOU bundels zijn inderdaad een goede keuze. Daarnaast is de data simkaart ook zeer geschikt. Je internet tegen zeer voordelige tarieven. Verder doen AH Mobiel, Simyo en KPN het ook goed (afrekening internet gaat per KB). Dit zou dus ook wellicht een goede keuze kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

John

Als ik in Amerika een prepaid simkaart wil kopen voor in een MIFI, waar moet ik dan op letten?
Moet deze simkaart Hotspot ondersteunen of is dat niet nodig in een MIFI?

Mo Maghsoudi

Beste John,

Je kunt letten op de tarieven per minuut/per mb. Deze kunnen namelijk een stuk hoger uitvallen dan we gewend zijn in Nederland.
Daarom zou ik je aanraden om even te kijken naar een data simkaart.
Deze is (mits je een Wereldwijde Data simkaart anschaft) geschikt voor in Amerika.
Wat betreft je laatste vraag: dat is niet nodig. Je MiFi router is de hotspot 🙂

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Kees

Nog een vraag van mij wat data verbruik aangaat. Wat gaat dit betekenen voor het in gebruik nemen van een ip bewaking camera in mijn werkruimte en dan met mifi router simkaart en prepaid abonnement. ? Wat zou dit aan data verbruik inhouden op een week, en ca 70 uur moet de camera zijn werk doen in zo’n week schat ik.

Mo Maghsoudi

Beste Kees,

Er is geen eenduidig antwoord te geven op je vraag. Gebruikt je ip bewaking camera alleen video of ook audio? Wat is de resolutie? Wat is de framerate en bitrate etc.
Dit is een vraag die je neer moet leggen bij je leverancier of jouw specifieke ip bewaking camera op te zoeken via Google.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Lambertus

Ik zou op mijn boot een wifi netwerkje willen hebben om via mijn telefoon televisie (Ziggo go) te kunnen streamen naar de TV.
Is daar een MIFI router met een prepaid data SIMkaart voor geschikt ? Zo ja hoeveel data is er dan nodig op die kaart ?

Mo Maghsoudi

Beste,

Hiervoor is een MiFi router zeer geschikt. Of een Prepaid data simkaart ook geschikt is hangt af van de frequentie waarmee je wilt gaan streamen.
Indien dit eens in de zoveel tijd is, dan is onze Data simkaart zeker geschikt!
Hoeveel data heb je nodig? Wij zouden je aanbevelen om minstens een databundel van 3GB te nemen.
Voor een uurtje (medium kwalite0t) streamen ben je zo’n 350 – 480 mb kwijt.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

kees

is een mifi router te combineren met een ip camera en dit in combinatie met een prepaid overeenkomst? ik wil tevens de ip camera remote kunnen benaderen/inzien. enig idee welk type daarvoor geschikt is met liefst geen grote c.q dure investering.

Mo Maghsoudi

Beste Kees,

Maar natuurlijk kan dat met een prepaid simkaart. Het gaat nou eenmaal alleen omdat connectie met internet. Een prepaid plan kent geen beperkingen in gebruik. Het kan alles wat een abonnement ook kan zijn.
Wat betreft welke IP camera is dat niet onze specialisme dus daar zou ik maar even voor Googlen of even navragen bij je leverancier.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

Arend

Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Heb een huawei 4g mifi kastje met daarin een Lebara prepaid kaartje met 7gb data. We zijn op vakantie in Italië en tijdens de reis door verschillende landen werkte dat redelijk goed. Nu zijn we in Italië aangekomen en het kastje geeft een provider aan(dus ik denk dat we verbinding hebben) maar elke telefoon of tablet die we proberen maakt wel verbinding met mifi en geeft dan aan dat internet waarschijnlijk niet beschikbaar is. Jullie enige tips?

Cindy

Beste Arend,

Op afstand kunnen wij niet veel concluderen wat er mis gaat maar ik hoop je op weg te helpen met deze tips: Controleer de instellingen met name de die betrekking hebben tot:
– IP adres instellingen
– Netwerk instellingen
– Netwerk instellingen van Lebara netwerk matchen met die van de MiFi router

Manon Wille

Zomer 2017 een ‘onbeperkte’ SIMonly van RobinMobile in de MiFi gestopt. Daarmee een hoop gedoe gehad. 1) RM vond het niet goed dat de simkaart niet in een telefoon zat (maar in een MiFi) 2) Na 15 GB (en 2 weken vakantie) was onbeperkt toch niet zo onbeperkt en ging de snelheid fors terug. RM schermde steeds met FUP. Welke provider gaat mij straks op vakantie (eu) onbeperkt MiFi gebruik zonder gezeik toestaan?

Merel

Beste Manon,

Ik snap je frustratie dat wanneer je denkt onbeperkt te kunnen internetten, de provider je toch beperkingen oplegd.
Helaas staan zij hiermee wel in hun recht. Ook voor internetten binnen de EU geldt dat de provider een beperking mag opleggen in het kader van de fair use policy. Hoe hoog die grens ligt, is afhankelijk van de provider.

Helaas kunnen we je niet zeggen welke provider je het langst onbeperkt laat internetten in het buitenland (binnen EU). Daar gaan verschillende verhalen over in de rondte.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Berry

Naar aanleiding van jullie reacties op de site heb ik een AH slim only startpakket gekocht. Deze heb ik geactiveerd en via de AH mobiel app kan ik zien welke tegoeden ik nog heb. Er zit war standaard beltegoed op en 40 Mb data. Vervolgens stop ik de kaart in mijn TP-link MiFi. Op het schermpje krijg ik te zien: NO SIM CART!!!
Wat kan hiervan de reden zijn.
Met vriendelijke groet.

Merel

Beste Berry,

Het zou kunnen dat er nog een pincode op je simkaart staat ingesteld. Dit is vaak zo wanneer je een nieuwe simkaart hebt gekocht.
Je zult eerst de pincode moeten invullen, voordat je mifi router verbinding kan maken met je simkaart.
Dat kan niet via je mifi, dus je kunt dan het beste even via je mobiele telefoon de simkaart-pincode uitzetten.

Als dit het probleem niet veroorzaakt, dan zou het ook kunnen zijn dat je je simkaart eerst nog even moet activeren.
Dit kan via de AH Mobiel app. Als ook dit het probleem niet veroorzaakt, kun je het beste even contact opnemen met de winkel waar je de mifi hebt gekocht.

Ik hoop je voldoende geholpen te hebben!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Esther

Vraagje als ik kpn itv wil kijken (geen usb in de tv om chromecast te gebruiken) via mijn android-browser-type&qsubts en mifi router hoeveel GB zou ik dan nodig hebben voor 1 maand er vanuit gaande dat ik een paar uur per dag tv kijk, waar vind ik onbeperkte sim voor redelijke prijs voor 1 maand?

Merel

Beste Esther,

Wij houden voor Live TV kijken altijd een gemiddelde aan van 10 MB per minuut. Een uur komt dus al neer op 600 MB. Dit is echter een gemiddelde wat o.a afhangt van de kwaliteit. Als je dagelijks een uur TV kijkt gedurende een maand, loopt je verbruik op richting de 20 GB. Dit is echter een schatting, wat je zelf ook goed in de gaten moet houden. Prepaid heeft momenteel geen bundels voor onbeperkt internet. Je zal dan al naar een maandelijks opzegbaar sim only abonnement moeten gaan kijken. O.a providers als Robin Mobile en Tele2 hebben hier aanbod voor. Via het linkje hierboven kun je hier eens naar kijken. Houd er wel rekening mee dat providers ook voor een onbeperkt abonnement een limiet kunnen stellen (fair use policy).

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Petra

Beste teammedewerker,

Wij verblijven elk jaar zo’n 4 maanden op de camping in Buurse (bij Enschede), gelegen aan de grens met Duitsland. De wifi op de camping werkt erg slecht, vooral als er meerdere mensen op de camping zijn. Wij overwegen nu een mifi-router te kopen. Zodat we zo goed als ongelimiteerd kunnen internetten, streamen, whatsappen etc. Wij zijn fervente gebruikers en beiden behoorlijk geirriteerd als een en ander niet werkt. 😉 Kunt u ons misschien adviseren wat we het beste kunnen aanschaffen? Alvast bedankt voor de moeite.Met vr. gr. Petra

Merel

Hoi Petra,

Een mifi is dan inderdaad heel handig. Hier zul je dan nog wel een simkaart bij moeten aanschaffen.
Voor prepaid is het niet mogelijk om onbeperkt internet af te sluiten. Dit kan wel met een sim only abonnement.
Aangezien jullie dit 4 maanden lang willen gebruiken kun je mogelijk kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Na vier maanden kun je deze dan weer opzeggen. Bekijk hier de sim only abonnementen maandelijks opzegbaar.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Hans

Goedemorgen,

Ik overweeg voor onze campervakanties binnen Europa een mifi aan te schaffen. Ik vraag me echter af of dit nog zinvol is nu de roamingkosten binnen Europa zijn afgeschaft en ik niet beter gewoon gebruik kan maken van hotspot via mijn i-phone. Het enige argument dat ik daarvoor kan bedenken is dat uitbreiding van de bundel via mijn i-phone ook belminuten en sms bevat en daar heb ik geen behoefte aan. Zijn er nog andere overwegingen die ik kan meenemen?

Merel

Beste Hans,

Daar heb je zeker een punt.
Een ander punt dat je in overweging kunt nemen is dat je met een mifi router over het algemeen wel sneller internet hebt. Je kunt tien apparaten tegelijk aansluiten op de mifi, zonder dat de internetsnelheid erop achteruit gaat. Met de hotspot van je smartphone wordt het signaal over het algemeen afgezwakt. Dit kan vervelend zijn, afhankelijk van wat je op het internet wilt doen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

klaas

Hoi,
Ik heb even een vraag,ik heb een Huawei E5331 en heb daar een prepaid simkaart van vodafone inzitten.Als ik hem aanzet start hij op en blijft het signaalsterkte symbool rood,maar de rest is groen en ik heb gewoon internet via Mifi op iphone.Vraag is waarom blijt dat signaal symbool rood?

Mvg Klaas

Merel

Beste Klaas,

Wat vervelend, we hopen dat we je kunnen helpen.
Er zijn in dit geval een aantal mogelijkheden:
– Sim heeft nog een pincode
– Sim is inactief
– Er is geen bereik van Vodafone (onwaarschijnlijk)

Meestal komt het voor dat de pincode de connectie verstoord. De sim is niet ontgrendelt. Je kunt dit oplossen door even naar 192.168.1.1 surfen. Daar kun je inloggen met admin en dan kun je de pin verwijderen.
Of even de pin verwijderen in een andere telefoon, dat werkt ook.

Hopelijk ben je hiermee geholpen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Koos de Jong

Ik heb een Huawei E5220 Mifi Router, ik heb een Lycamobile datakaart gekocht, maar ik krijg deze niet aan de praat. Moet ik een instelling wijzigen? en als dat zo is, kan ik deze kaart dan ook in Oostenrijk gebruiken, volgens een medewerker van Lycamobile, ondersteunen zij geen mIfi ontvanger en dus zou ik niet kunnen internetten in het buitenland. Is dit bij u bekend? U schrijft in eerdere berichten dat iedere kaart gebruikt zou kunnen worden in een Mifi

Merel

Beste Koos,

Onze partner, via wie wij de Mifi routers verkopen, geeft aan dat iedere simkaart in hun router gebruikt kan worden.
Het gaat om een 4G router, wat inhoudt dat er wel een simkaart in moet die het 4G netwerk ondersteunt. Heb je een simkaart die alleen het 3G netwerk ondersteunt, dan zal je snelheid wat lager zijn.

Je zou dus volgens onze informatie in Oostenrijk moeten kunnen internetten. Hiervoor zul je wel je roaming aan moeten zetten.
Ik hoop dat het lukt!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

bonny bax

Beste,

dit jaar gaan wij naar frankrijk naar een camping waar alleen de wifi heel slecht is.
wij hebben de laptop nodig voor het werk op afstand.
wat kunnen wij het beste doen om een goede internet verbinding via de laptop te krijgen.
ik ben een leek op dit gebied.

mvgr

Merel

Beste Bonny,

Als ik het zo hoor is een mifi router voor jou een goede oplossing.
Dit is eigenlijk je eigen mobiele wifi router. Door er een simkaart in te stoppen kun je vervolgens verbinding maken met je laptop. Doordat je hiervoor je eigen mobiele internet van de simkaart gebruikt, maak je gebruik van een veilig (beveiligd) netwerk. Daarnaast ondersteunt de mifi router het snelle 4G netwerk. Hiervoor heb je wel een simkaart nodig die ook het 4G netwerk ondersteunt.

Lees hier meer over de:mifi router

Ondersteunt je eigen simkaart geen 4G wifi of heb je niet genoeg data (abonnement of prepaid), kies dan voor de data simkaart. Dit is eigenlijk in bijna alle gevallen de beste keuze voor snel en betrouwbaar internet. Op deze pagina lees je daar meer over.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Merel

Beste,

Binnenkort ga ik naar Curacao. Ik heb al zo’n huawei mobile wifi. Welke soort prepaid kan ik vervolgens het beste aanschaffen als ik een databundel van 2GB ongeveer wil?

Met vriendelijke groet

Merel

Hoi Merel,

Je kunt hiervoor het beste een simkaart in Curacao zelf aanschaffen.
Alle Nederlandse simkaarten werken namelijk via Nederlandse providers en wanneer je dan verbinding maakt in Curacao kost dat vaak wel €10,- per MB. Onbetaalbaar dus. Ik weet niet precies wat data in Curacao kost, maar het is sowieso goedkoper.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Kees Close

Beste,
Vanaf volgend jaar gaan wij met de mobilhome op jaarbasis enkele maanden naar Frankrijk en Spanje.
Kan ik in Nederland een prepaid simkaart kopen voor mijn mifi-router van bijv. 5 Gb die onbeperkt geldig is en die ik ook kan bijladen als de 5Gb op zijn.
Indien ja, welke kaart raadt u mij dan aan?
Bij voorbaat dank.

Merel

Beste Kees,

Hiervoor hebben wij een speciale data simkaart (<– klikbare link) in onze webshop. Deze simkaart heeft het voordeel dat bundels 365 dagen geldig zijn en daarna tijdelijk geblokkeerd worden totdat je opnieuw opwaardeert. Doorgaans gaan dit soort bundels altijd slechts 30 dagen mee. Deze data simkaart kun je opladen met 500MB, 1, 3 of 10 GB.

Je kunt er ook voor kiezen een Nederlandse simkaart te kopen en die in Frankrijk en Spanje te gebruiken. Je kunt dan gewoon internetten tegen het Nederlandse tarief sinds de roamingkosten zijn afgeschaft. Echter leggen providers hier wel een limiet op van maximaal 2 tot 3 maanden. De datasimkaart hierboven is het hele jaar te gebruiken in het buitenland.

Ik hoop dat je zo geholpen bent.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

M. Hooghiemstra

Mag elk soort simkaart gebruikt worden in een mifirouter? ook als er meerdere gebruikers gebruik van maken?
Gebruik in Nederland

Merel

Beste Marijke,

Je kunt elke simkaart in de mifi router gebruiken. Er zit geen simlock of iets dergelijks op.
Ook als er meerdere gebruikers er tegelijk gebruik van maken. Als dit het geval is, zal het internet wel snel genoeg moeten zijn zodat je er geen hinder van ondervindt als meerdere mensen er tegelijk gebruik van maken. De mifi router ondersteunt 4G wifi, maar je simkaart / provider moet dit dan ook ondersteunen. Of dit het geval is staat vaak bij de simkaart vermeldt. Als je twijfelt kun je het ons altijd even vragen!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Marijke hooghiemstra

Ik wil een mifi router bij jullie kopen en ik wil maandelijks 5 gb tot mijn beschikking hebben.
Ik zou hiervoor abonnement willen.
Welk abonnement kan ik hiervoor het best nemen en bij welke provider?

Merel

Beste Marijke,

Ga je de mifi router vanuit Nederland gebruiken?
Je kunt hiervoor een sim only abonnement nemen. In onze sim only vergelijker kun je de filters instellen op 5GB internet en eventuele andere voorkeuren om het goedkoopste abonnement te vinden.
Ook kun je kiezen voor een prepaid simkaart met databundel. Bij AH Mobiel betaal je voor 5GB maandelijks €35,- per maand. Met een sim only abonnement ben je dan een stuk goedkoper uit. Let er bij de keuze wel even op hoelang je vastzit aan het sim only abonnement. De contractduur varieert tussen 1 jaar, 2 jaar en maandelijks opzegbare abonnementen.

Met vriendelijke groet,
Team PrepaidSimkaart.net

carla van ruiten

Ik ga verhuizen (in NL) en de glasvezel is door een vergissing nog niet aangesloten. Gaat 2 mnd duren. Ik heb internet nodig om tv te kijken, te werken op laptop. (mobiel heb ik een tegoed en dat is voldoende)
Welke Mifi is geschikt en hoeveel data heb ik ongeveer nodig. Maw welke simkaart kan ik het beste kopen?

Wesley Kelder

Hoeveel data je verbruikt hangt echt van je gebruik af:
– Wat gebruik je? Welke apps etc.
– Hoe vaak? Hoe veel per keer?

Wij hebben hier een data inschatter gebouwd voor dit soort vragen:
https://www.prepaidsimkaart.net/internet-data-verbruik-tool

Het beste kun je voor 2 maanden een MiFi huren, mits je je MiFi nooit meer gaat gebruiken. Anders kun je hem natuurlijk ook gewoon kopen. Dan zou ik wel voor de Europa MiFi gaan, zie hier:
https://www.prepaidsimkaart.net/product/mifi-router-europa

Ik denk dat je het hier wel mee red! Succes! 🙂

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Mike

We verblijven het seizoen 7 maanden in Luxemburg,, wegens zeer slechte wifi verbinding ter plaatse een mifi van Vodafone aangeschaft met een maandelijks opzegbaar data abonnement van tango 25€ voor 30gb met een gratis simkaart ,als ik dan de prijzen voor data vergelijk hier in België
vraag ik me af wie hier met die woekerwinsten aan de haal gaat, waar blijft Europa dan met zijn regels en plichten

Merel

Beste Mike,

Ik snap niet precies wat je bedoelt. €25,- voor 30 gB is vrij normaal voor een abonnement dat je dagelijks kunt opzeggen.
Wanneer je in het buitenland gebruik maakt van een Nederlandse simkaart, is er een buitenlandse provider die jouw mobiele verbinding tot stand brengt in het buitenland. Vodafone moet hiervoor een bedrag afstaan aan deze provider. Sinds de afschaffing van de roamingkosten hoef je hier niet meer extra voor te betalen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Henk

O ja, als aanvulling op het vorige bericht, wij zijn vlak in de buurt van een KPN mast voor telefonie

Henk

Goededag,
Wij zijn in het buitengebied zowat verstoken van internet, ik zou denken aan een mifirouter en een abonnement. Nu is de vraag: welk abo zouden wij moeten nemen voor 4-6 apparaten met wifi, het is de bedoeling dat wij elke dag online kunnen zijn, whatsapp, mail, internetsearch, en dat ook kunnen doen als wij bv tijdelijk op een ander adres zijn. Het zou mooi zijn als jullie ons een goed advies geven.

Merel

Hoi Henk,

Wat vervelend zeg. Gelukkig zou een Mifi router hier wel een goede oplossing voor kunnen zijn.
Deze werkt namelijk via het mobiele netwerk en dat is bijna in heel Nederland goed gedekt.
Als je via je telefoon goed bereik heb tot het mobiele netwerk, dan zou dit ook zo moeten zijn met de MiFi router, al is dat wel een beetje afhankelijk van de provider.

Je geeft aan dat jullie iedere dag met meerdere apparaten online willen zijn, dus dan denk ik al direct aan een grote databundel. Je hebt bij AH slim only bijvoorbeeld een bundel voor 5GB.
Als dit niet voldoende is zou je het beste kunnen kiezen voor een sim only abonnement, met een ‘onbeperkt internet’ bundel.
Bijvoorbeeld van Youfone: Een goedkope provider dat via het netwerk van KPN werkt. Bij een sim only abonnement neem je alleen wel ook belminuten af en zit je hier vaak voor langere tijd aan vast.
Daarom is het denk ik wel verstandig om te starten met een prepaid simkaart in combinatie met een databundel, zodat je even kunt aftasten hoeveel MB jullie maandelijks nodig gaan hebben. In dat geval adviseren wij een AH Slim only simkaart.

Kun je hier iets mee?

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sander.Lodewijks

hallo,wij vertoeven een paar keer per jaar in het buitenland,gebruiken de thuis telefoon nauwelijks,en willen deze eigenlijk kwijt,echter deze is verbonden met wifi via stipte(abbo kosten 32,95)die ongeveer 7 maanden helemaal niet word gebruikt,
Kan ik gezien de huidige regels dit niet veel beter oplossen met een mifi ,door deze het hele jaar te gebruiken met de huidige regels van streamen etc,of zien we wat over het hoofd?Huidige 06 kaart van Youfone met 2500 mb en 250 bel minuten

Merel

Beste Sander,

Wij hebben hier geen ervaring mee.
Technisch gezien zou het moeten kunnen, maar het is ons niet bekend of je via het mobiele netwerk dezelfde internetsnelheid kunt behalen, of het netwerk op deze manier net zo stabiel is en of je hier genoeg aan hebt.

Misschien kun je dit beter even navragen bij Youfone.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Daisy

Ik heb een mifi en ga ieder jaar naar Spanje voor 7 mnd. Wil daar alleen kunnen Internetten. Wat is verstandig?

Merel

Beste Daisy,

Roamingkosten zijn afgeschaft in heel Europa. Het is alleen niet de bedoeling dat je een Nederlandse simkaart voor permanente roaming in het buitenland gebruikt. De meeste providers staan dit maximaal 3 maanden per jaar toe. Je kunt dus het beste een Spaanse simkaart kopen voor de Mifi.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Anneke

Wij gaan op vakantie naar Italie, is het wijs om hier alvast een euro simkaart 1 Gb te kopen en dan in italie een data kaart voor meer? Mifi tp link 7350.

Merel

Beste Anneke,
Als je hier een simkaart koopt met 1GB internet, dan kun je dat prima in Italië gebruiken nu er geen sprake meer is van roamingkosten. Wel horen we af en toe dat het internet in het buitenland niet zo snel zou zijn. Dit is afhankelijk van je verblijfplaats. Als je een simkaart koopt in Italië kun je iets bewuster kiezen voor een provider die op jullie verblijfplaats snel internet biedt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Roelof

Met vijf volwassenen vier weken op reis geweest door zes Europese landen. Alle personen hebben ge-internet zoals ze thuis gewend waren (foto’s opladen en downloaden, Skype gesprekken voeren, surfen op het internet, krant lezen, etc.
In totaal hebben we bijna 21 Gb aan data gebruikt.
Laat je dus niet wijs maken dat 1 GB voldoende is (alleen voor email en surfen)

Sabrina

Had even een vraag wij hebben een IP camera en willen deze op de mifi router aansluiten
En hebben een onbeperkt internet abonnement van youfone
Deze komt bij onze paarden te hangen
Denken jullie dat dit gaat werken

Merel

Beste Sabrina,

In principe hebben wij niet heel veel kennis over het gebruik van simkaarten op deze manier.
Wij kunnen wel zeggen dat er aan onbeperkt internetgebruik altijd wel een fair use policy ligt.
Dit is een bovengrens die extreem hoog ligt om misbruik te voorkomen.

Rekening houdend hiermee zou je kunnen proberen of dit werkt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Marty Walters

Hallo,

Mooie reacties allemaal! Duidelijk!
Vandaar dat ik mijn vraag ook hier wil stellen.
Ik ga naar een zgn zone2 land op vakantie (Aruba) en heb een mifi aangeschaft. Omdat we met meerdere personen gebruik hiervan willen maken, lijkt mij een grote bundel op zijn plaats.
Welke kan ik dan het beste nemen? Toch een lokale aanbieder? Die rekent voor 3 Gb ca € 33.
Alvast bedankt!

Merel

Beste Marty,

Je kunt inderdaad het beste voor een lokale provider kiezen.
Voor zover weten bieden Nederlandse providers geen databundels aan die geldig zijn in Aruba.
Zoals je al zegt is dit een zone 2 land, wat betekent dat internetten hier met een Nederlandse simkaart prijzig is.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jan Senden

Ik heb een Huawei mifirouter E 5577c aangeschaft en ik heb bij tele 2 onbeperkt data 4G Indien ik mijn kaartje in de mifi stop kan ik hem dan als hotspot gebruiken en in mijn iPhone een goedkoop simkaartje plaatsen zodat ik de iPhone van mijn vrouw ook via de hotspot kan laten lopen of is het beter om rechtstreeks mijn eigen iPhone met onbeperkt data te gebruiken en deze als hotspot gebruik ?

Merel

Beste Jan,

Waarschijnlijk kun je de mifirouter wel als hotspot gebruiken om de iPhones erop te laten draaien.
Je moet er wel even rekening mee houden dat door het doorgeven van de verbinding voor de router, het signaal dat je op je iPhone ontvangt vaak wel zwakker zal zijn als wanneer je rechtstreeks internet ontvangt via wifi of mobiele date.

Je zult het even kunnen proberen en beoordelen wat je ervan vindt.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Mick

Afgelopen juni in Spanje met geen mogelijkheid email, WhatsApp, Googlemaps etc. Heb iphones 4, KPN abonnement en dataroaming op aan staan. Hebben jullie een idee waar dat aan ligt? Ga binnenkort naar Oostenrijk ga voor zekerheid mifi faciliteit kopen.

Merel

Beste Mick,

Het zou kunnen dat je ingesteld hebt (via bijvoorbeeld een online profiel), dat je buiten de Nederlandse grenzen geen internet kunt gebruiken.
Ik adviseer je even contact op te nemen met KPN, zij kunnen je wellicht verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Do Zuurveen

Ik heb een Huawei mifirouter E5577C aangeschaft en kreeg daarbij een Sim-startpakket van AH Mobiel prepaid t.w.v. 5 euro. Wij gaan pas eind augustus met vakantie, is het verstandig om de router nu al te activeren met deze kaart of moeten we dat vlak voor de vakantie doen. Hoelang blijft zo’n prepaid tegoed geldig? Is het verstandig om met deze kaart te beginnen of kan ik beter voor iets anders kiezen. We reizen meerdere keren per jaar met de camper door Europa en willen dan op meerdere apparaten wifi kunnen ontvangen. Alvast dank voor uw antwoord, met vriendelijke groet, Do

Merel

Beste Do,

Het beltegoed van AH Mobiel is onbeperkt geldig, als je maar eens in de 9 maanden een keer belt, sms’t, opwaardeert of een bundel aanschaft. Als je eind augustus op vakantie gaat kun je dus best de simkaart nu al activeren. Iedere simkaart heeft namelijk ook een maximale datum voor de activatie. Deze staat op de verpakking van de simkaart vermeld.

Als je in een bepaalde maand gaat reizen en dus internet wilt gebruiken, is het waarschijnlijk het voordeligst om een databundel aan te schaffen. Dan koop je namelijk een aantal MB voor een vast bedrag. Dit tegoed is vervolgens een maand geldig. Sinds de roamingkosten zijn afgeschaft kun je databundels binnen de gehele EU gebruiken.
Welke simkaart voor jullie het beste is, is afhankelijk van de hoeveelheid internet die je wilt gaan gebruiken en de bundels die de provider aanbiedt. Het assortiment van AH Mobiel is hier zeer breed in.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Marie-Jeanne

Hoi, ik ga naar Spanje op vakantie en ik wil op de camping, waar je grof betaalt voor wifi, mijn mifi gaan gebruiken, zoals ik hierboven lees kun je in Nederland en in Spanje dus een prepaid kaartje kopen. Het is alleen om onze i-phones te gebruiken. Welke adviseer je en klopt het bovenstaande

Merel

Beste Marie-Jeanne,

Nu de roamingkosten zijn afgeschaft, kun je in Spanje je bundels/beltegoed tegen Nederlandse tarieven gebruiken.
Let er wel op dat je bij sommige providers (zoals Simyo) niet in het buitenland kunt internetten.

Als je je iPhone alleen gebruikt om af en toe even een berichtje te sturen of het nieuws te checken of iets dergelijks,
adviseren wij je om gewoon je Nederlandse bundel te gebruiken.
Maak je geen gebruik van bundels? Dan is het handig om er eentje te activeren.
Let er alleen wel even op welke voorwaarden jouw provider hangt aan het gebruik van internet (bundels) binnen de EU.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik was van plan een mifi te kopen voor de vakantie.
kunnen jullie mij adviseren of het wel verstandig is om een mifi aan te schaffen. Nu de roaming kosten per 1 juni worden afgeschaft binnen de EU.

Merel

Beste Lex,

Het ligt eraan hoeveel internet je tijdens je vakantie gaat gebruiken en of je een abonnement hebt of prepaid gebruikt.
Bij Simyo kun je namelijk niet internetten in het buitenland.

Als je in het buitenland ongeveer net zoveel internet gebruikt als dat je in Nederland gebruikt, dan kun je gewoon je prepaid simkaart / abonnement gebruiken. Je hoeft dan geen mifi aan te schaffen.
Let er wel op dat je in het buitenland misschien minder vaak op een Wifi-netwerk zult zitten en het afschaffen van de roamingkosten geldt alleen binnen de EU.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

vincent

nu de prijzen in eu gelijk zijn is het dan verstandig om in duitsland een datakaart te kopen

Merel

Beste Vincent,

De roamingkosten zijn inderdaad binnen de EU afgeschaft. Echter is het niet de bedoeling dat men permanent gaat roamen vanuit het buitenland. Dit betekent dat het niet de bedoeling is dat je een Duitse simkaart koopt terwijl je het hele jaar in Nederland verblijft.
Daarom hebben providers een fair use policy ingesteld van gemiddeld 3 maanden waarin je vanuit het buitenland mag roamen.
Overschrijdt je deze norm, dan zul je wel extra betalen.
Als jij dus ongeveer het hele jaar in Nederland woont, raden we je af om een duitse simkaart te kopen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Albert

Ik heb een mifi aangeschaft en wil een 3g of 5g simcard. We gebruiken de mifi alleen op vakantie in Spanje. Wat voor soort card heb ik nodig en waar kan ik die het voordeligst aanschaffen. Is het nodig om die in Spanje aan te schaffen of kan ik net zo voordelig een nederlandse card kopen nu vanaf 1 juni de roaming kosten worden afgeschaft=

Merel

Beste Albert,

Nu de roamingkosten worden afgeschaft kun je inderdaad gewoon een Nederlandse prepaid simkaart hiervoor aanschaffen.
De goedkoopste internetbundels zijn momenteel te verkrijgen bij AH Mobiel, met een Slim Only prepaid kaart.

Let er bij het maken van je keuze wel op je dat bij Simyo niet langer in het buitenland kunt internetten. Dit is dus sowieso geen optie.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Germa

Ik heb een telfort abonnement en gebruik weinig internet omdat ik merendeels op WiFi zit. Tijdens mijn vakantie in Nederland had ik geen WiFi en was mijn opgebouwde bundel van 3000 MB aan het einde van de vakantie op. Ik kon toen voor 5,00 eenmalig 500 MB bijkopen.
Dit jaar ga ik weer 4 weken met vakantie en ben bang dat ik dat niet ga redden met de 3000 MB en de 500 die ik eenmalig bij kan kopen.
Graag zou ik daarom een prepaid simkaart in mijn IPad willen (voor alleen internet) buiten mijn gewone abonnement om. Hoe pak ik dat aan en wat is het voordeligste.

Merel

Beste Germa,

Je zou dan het beste kunnen kiezen voor de 5GB bundel van AH Mobiel (slim only).
Dit kost €30,-. Je kunt deze simkaart aanschaffen en in je ipad stoppen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Erik

Hallo Merel,

Is de 5GB bundel van AH Mobiel nu wel of niet in het buitenland geldig?
Want ik zie bij AH Mobiel EU internet maandbundel 400 voor 10 Euro.
Is mij niet duidelijk.

Ik wil mijn prepaidkaart alleen in het buitenland gebruiken. In een Mifi router.

Merel

Beste Erik,

Sinds het afschaffen van de roamingkosten afgelopen maand, zou het zo moeten zijn dat de 5G bundel in de hele EU geldig zou zijn. Of AH Mobiel hier beperkingen aan heeft opgelegd, is bij ons niet bekend.
De bundels die je beschrijft zijn inderdaad wel een beetje tegenstrijdig, aangezien de EU internet maandbundel dan vele malen duurder is.

Je kunt het beste voor de zekerheid even contact opnemen met de klantenservice van AH Mobiel, om hier uitsluitsel over te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jannie

Ik heb een Zte Mifi gekocht bij de ANWB, deze werkt alleen met 3G maar ben geschrokken van de prijzen voor prepaid internet. Als ik 5GB neem moet ik deze binnen 30 dagen verbruikt hebben anders vervalt deze?
Ik zou graag 5GB hebben die langer geldig blijft

Merel

Beste Jannie,

Databundels op een prepaid simkaart zijn helaas altijd maar 30 dagen geldig. Als je denkt geen 5GB in de maand te gaan gebruiken, kun je dus beter een kleinere bundel activeren: Bijvoorbeeld 1GB voor €10,- (AH Slim Only). Je kunt er ook voor dagbundels kiezen. Dan betaal je alleen op dagen waarop je internet gebruikt, bijvoorbeeld bij Bliep €0,50 voor 67MB + €0,25 per elke extra 10 MB. Dit is wel afhankelijk van wat je gebruikt, dus dat zou je even goed moeten bekijken.
Ik hoop dat je met deze informatie verder kunt en als je nog meer vragen hebt, horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Roelf

ik zoek een simkaart voor Mn iPad, voor data gebruik. Zijn er ook diensten waar de data niet verloopt na een maand? Ik gebruik de data alleen wanneer nodig is, bv onderweg.

Mvg Roelf

Merel

Beste Roelf,

Je kunt het beste kiezen voor een Bliep simkaart.
Wanneer je gebruik maakt van internet betaal je dan op een dag €0,25 (10MB) of €0,50 (67MB). Dit bedrag wordt afgeschreven van je beltegoed. Beltegoed blijft onbeperkt houdbaar als je maar 1x in de 6 maanden gebruik maakt van een mobiele dienst.
Dagen waarop je geen gebruik maakt van internet betaal je niets!
Onthoudt wel dat surfen op een iPad al snel meer dan 67MB kost. Apps gebruiken altijd wat minder MB, let dus wel op je gebruik.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Wil Mulder

Ik zoek een kaart die in mijn Huaweirouter kan.Welke moet ik dan nemen? Graag 2Gb

Merel

Hoi Wil,

Iedere simkaart zou hiervoor geschikt moeten zijn.
Zoals ik lees denk je 2GB per maand te gaan gebruiken.
AH Mobiel biedt hiervoor momenteel de goedkoopste optie, met €15,- per maand voor 2GB.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

H.Ligtmans

Kan je ook een simkaart van je mobiele provider in een mifi router stoppen

Merel

Beste Ligtmans,

Dat kan zeker. Dit bedoelen wij met een prepaid simkaart.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

R jurriens

Beste team,ik heb een z.g.n. dongel…ofwel een mobile WiFi.
Nu gebruik ik hem op Vacantie in fr en Spanje tijdens de camper Vacantie op de plekken waar geen WiFi is.
Ik wil graag een prepaid kaart voor internet in het buitenland,ik gebruik hem alleen zonodig!
Kunt u mij adviseren welke prepaidkaart ik nodig heb?

Merel

Beste Jurriens,

Wanneer je deze prepaid kaart alleen in het buitenland wilt gebruiken,
kan je het beste kiezen voor providers die het beltegoed ook beschikbaar stellen in het buitenland, zonder extra kosten.
De Vodafone YOU bundels zijn hiervoor een goed voorbeeld.
Voor €5,- heb je bijvoorbeeld al 200 MB internet, waar je binnen heel Europa gebruik van kunt maken.
Deze YOU bundels zijn 30 dagen geldig en lopen daarna automatisch af.
Meer over de YOU bundels lees je op deze pagina

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Onder het kopje: ” Welke databundel is geschikt?” Wordt er hier uit gegaan van laptops die gekoppeld zijn aan de mifi of van smartphones?

Dit maakt denk ik verschil in het gebruik van data? BV. websites laden op een laptop kost meer data dan op een smartphone.

admin

Hoi Tom,

Bedankt voor je reactie.
De 1GB waar wij over spreken is inderdaad gebaseerd op het dataverbruik van een smartphone.
Laptops verbruiken inderdaad veel meer data dan smartphones, zo ook bij het laden van een website.
Wanneer je een mifi-router gebruikt om te internetten via je laptop,
dan kun je er vanuit gaan dat je 2 tot 3 keer zoveel data verbruikt in vergelijking tot een smartphone.
Dit is wel geheel afhankelijk van het internetgedrag. Ook voor laptops geldt dat streamen, downloaden en gamen meer data kost dan surfen en e-mails versturen.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *