Opwaarderen via sms, kan dat?

Home » Nieuws » Beltegoed & Opwaarderen » Opwaarderen via sms, kan dat?

Heb jij recent je prepaid tegoed opgemaakt en wil je nieuw tegoed erop zetten? Het opwaarderen van tegoed op je prepaid simkaart kan op verschillende manieren. Zo kun je opwaarderen online, via je telefoon, automatisch, in de app van de provider of zelfs via sms. Bij grote providers zijn er meer mogelijkheden dan bij de kleinere virtuele providers. In dit artikel bespreken we bij welke providers opwaarderen via sms mogelijk is en hoe je dit vervolgens eenvoudig doet. Lees snel verder voor de complete uitleg!

Bij welke providers kun je prepaid tegoed opwaarderen via sms?

De meesten zullen wel weten dat je prepaid tegoed kunt opwaarderen via onder andere je telefoon, online op de website (meest gebruikte optie) of via de app van de betreffende provider. Tegenwoordig is het ook mogelijk om op te waarderen via sms bij verschillende prepaid providers. Bij welke providers dit mogelijk is en hoe je dit doet, wordt hieronder per provider verder uitgelegd!

 • KPN
 • Lebara
 • Lyca
 • Simyo
 • T-Mobile

KPN beltegoed opwaarderen via sms

Met prepaid van KPN zit je nergens aan vast. Het prepaid tegoed is onbeperkt houdbaar, maar dan moet je wel eens per half jaar je prepaid tegoed gebruiken. Bij KPN heb je alle mogelijkheden om op te waarderen, waaronder sms. Dit werkt als volgt:

 • Stap 1: Meld je eerst aan voor SMS opwaarderen. Hierbij stel je een pincode in. Dit kan eenvoudig via de website van KPN. Hier vul je je mobiele nummer in, waarbij je vervolgens een sms met code krijgt toegestuurd, die je in de volgende stap invult.
 • Stap 2: Na je registratie kun je een gratis sms’je versturen naar 1299 om op te waarderen met een plusje (+), het gewenste bedrag en daarna je pincode die je hebt ingesteld. Tussen het plusje, het bedrag en de pincode hoort een spatie. Voorbeeld SMS: ‘PLUS 10 01234’, wanneer je 10 euro wilt opwaarderen.
 • Stap 3: Je geld staat gelijk op je prepaid simkaart.

Lebara tegoed opwaarderen

Net als bij KPN is bij Lebara je tegoed onbeperkt geldig, mits je maar 1 keer in de 3 maanden je tegoed gebruikt. Lebara beltegoed opwaarderen via sms is niet mogelijk. Wel kun je online via de website, in de winkel of via je telefoon tegoed opwaarderen door te bellen.

 • Stap 1: Bel gratis naar 1244.
 • Stap 2: Volg de gesproken instructies op.
 • Stap 3: Vul je opwaardeercode in en sluit af met een hekje (#).

Je kunt ook bellen door 101 in te toetsen gevolgd door je opwaardeercode en een hekje (#).

Lyca beltegoed opwaarderen

Bij Lycamobile is je beltegoed geldig zolang je het maar eens in de zes maanden gebruikt. Het opwaarderen via sms is bij Lycamobile niet mogelijk. Wel kun je bellen om prepaid tegoed op te waarderen. Volg hiervoor dezelfde stappen als bij het opwaarderen van tegoed bij Lebara.

Simyo tegoed opwaarderen

Net als bij de andere providers is je tegoed bij Simyo onbeperkt houdbaar, zolang je maar eens in de 6 maanden je tegoed gebruikt of tegoed opwaardeert. Bij Simyo is het niet mogelijk om beltegoed op te waarderen via een sms’je. Hoe kan ik dan prepaid beltegoed opwaarderen? Als je beltegoed op is kun je:

 1. Online opwaarderen via de website. Je mag zelf kiezen hoeveel je opwaardeert, als het maar minimaal 10 euro is.
 2. Opwaarderen via de ‘Mijn Simyo App’. Je vult je telefoonnummer en wachtwoord in en kiest het gewenste tegoed dat je nodig hebt.

T-Mobile prepaid tegoed opwaarderen via sms

Als laatste kun je bij T-Mobile wel beltegoed opwaarderen via sms. Opwaarderen van prepaid tegoed kan bij T-Mobile via verschillende opties, namelijk online, automatisch, via de app en zelfs via een sms’je, door middel van een opwaardeerkaart. Hierdoor kun je eenvoudig overal en nergens opwaarderen. Volg de onderstaande stappen op om te waarderen via SMS:

 • Stap 1: Meld je eerst aan voor SMS opwaarderen. Daarbij kies je zelf een pincode. Dit kan eenvoudig via de website van T-Mobile. Na aanmelding stuur je een gratis sms’je naar 1244.
 • Stap 2: Vul vervolgens de tekst ‘KOOP’ in met het gewenste bedrag (min. 10 euro) en je 4-cijferige pincode
 • Stap 3: Je geld staat gelijk op je prepaid simkaart.

Andere manieren van prepaid tegoed opwaarderen?

KPN en T-Mobile zijn dus de enige providers die je het mogelijk maken om op te waarderen via een SMS’je. Naast opwaarderen via sms zijn er ook talloze andere mogelijkheden om beltegoed op te waarderen die we in de inleiding al even hadden genoemd. Beltegoed opwaarderen kan online via de website of de app van de provider waar je een prepaid simkaart van hebt. Daarnaast zou je de winkel kunnen bezoeken, automatisch opwaarderen kunnen instellen of bij sommige providers een sms’je kunnen versturen, zoals hierboven in dit artikel besproken is. Lees deze pagina voor meer informatie over het opwaarderen van beltegoed.

Rate this post

Laat een bericht achter

6 − 3 =