Simkaart zit vast

Home » Nieuws » Algemeen » Simkaart zit vast

Een simkaart is essentieel als je gebruik wilt maken van je mobiele telefoon of smartphone. Als je van provider of van abonnement wisselt, zul je ook je simkaart moeten wisselen. Het komt dan een enkele keer voor dat je je oude simkaart uit je telefoon wilt halen, maar je erachter komt dat je simkaart vast zit. Je simkaart zit vast, wat doe je dan?

Help, mijn simkaart zit vast

De meest voorkomende oorzaak van een simkaart die vast zit, is dat er een simkaart van het verkeerde formaat in het toestel is gestopt. Je hebt namelijk mini, micro en nano simkaarten. Ook kan het zo zijn dat je simkaart een klik-systeem heeft, wat je eerst moet openklikken voordat je je simkaart erin of eruit kan halen. Gaat je simkaart er niet makkelijk in? Ga dan niet doorduwen. Een simkaart van het goede formaat past namelijk prima in je toestel en hoeft hiervoor niet doorgedrukt te worden. Als je dit wel doet loop je de kans dat je simkaart vast gaat zitten.
Je komt er vaak al snel achter als je simkaart niet goed past. Bij een nieuwe telefoon zit altijd een instructieboekje, die laat zien hoe je de simkaart in je telefoon plaatst. Hierop kun je zien hoe de simkaart in de telefoon geplaatst zou moeten worden.

Zo krijg je hem weer los

Je simkaart zit vast en je wilt deze er natuurlijk weer uithalen. Dit zou je kunnen doen door te frutselen met een naald of een pincet. Heel belangrijk is wel om hierbij op te passen dat je geen beschadigingen maakt aan je telefoon. Onder je simkaart zit namelijk onder andere een simkaartlezer en andere technologische minuscule snufjes die zeer kwetsbaar zijn. Je kunt het even proberen om je simkaart los te krijgen met een pincet, maar als je hem er niet goed uit kunt krijgen, kun je beter even langs een winkel. Dan weet je zeker dat je verder niets stuk maakt aan je telefoon (en als ze dat in de winkel wel doen moeten ze het zelf repareren). Als je voorzichtig doet kan er in principe weinig gebeuren. Wil je je eraan wagen? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Pak een pincet en naald
 2. Probeer eerst met de pincept de simkaart goed vast te knijpen en deze er vervolgens uit te trekken.
 3. Lukt dit niet, pak de naald en probeer aan de simkaart uit te telefoon te trekken door zachtjes met de naald op de simkaart te drukken en deze vervolgens mee te krijgen.
 4. Lukt dit niet, probeer de simkaart houder van de telefoon met de pincet een beetje (voorzichtig) open te drukken / buigen.


Krijg je de simkaart er echt niet uit?

Als je je simkaart echt niet uit je toestel kunt halen, kun je ervoor kiezen om een nieuwe simkaart aan te schaffen. Dan kun je direct even kijken welke provider de goedkoopste tarieven biedt, zodat je in de toekomst misschien wel kunt besparen op je telefoonkosten!
De beste prepaid providers en hun tarieven zie je in onderstaande tabel.

 ProviderBellen SMSPer MBStart 
#1Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10Bestellen
#2KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBestellen
#3Telfort 15
€0,15€0,15€0,031e minBestellen
#4Ortel Mobile€0,25€0,19€0,01€0,29Bestellen
#5Bliep€0,05€0,05€0,025€0,00Bestellen
2 Reacties
 1. Remco september 7, 2017om 12:20 am

  Lebara One

  Mobiel 9 ct/min
  Vaste lijn 1 ct/min
  SMS 9 ct/bericht
  Mobiel internet (afgerekend per 100kB) 1 ct/MB
  Starttarief voor bellen naar vast en mobiel (zowel nationaal als internationaal gesprek) 12 ct/gesprek
  Voicemail (1233), kosten per gesprek 12 ct/gesprek

  • Merel september 10, 2017om 8:40 pm

   Hoi Remco,

   Lebara is inderdaad ook een goede optie!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

*