Simkaart zonder nummer

Home » Nieuws » Algemeen » Simkaart zonder nummer

Wanneer je een simkaart bestelt, staat deze altijd gekoppeld aan een bepaald 06-nummer. Voordat je hiervan gebruik kunt maken moet je de simkaart vaak nog wel even activeren. Als je een simkaart zonder nummer hebt, betekent het dat je simkaart (in de meeste gevallen) is verlopen of geblokkeerd. We leggen dit verder aan je uit.

Hoe kan het dat mijn simkaart geen nummer meer heeft?

Op een simkaart staat altijd automatisch een 06-nummer. Deze kun je vinden op het kaartje waar je simkaart in zit. Zodra je je simkaart hebt geactiveerd kun je van dit nummer gebruik maken (bij sommige providers hoef je je simkaart niet te activeren en doet deze het direct al). Geen enkele simkaart is onbeperkt houdbaar, helaas. Providers zeggen dit vaak wel, maar dit is dan onder de voorwaarde dat er eens in de zoveel gebeld, ge sms’t of opgewaardeerd moet worden. Afhankelijk van de provider moet dit eens in de 6, 9 of 12 maanden. Als je dit niet doet wordt je simkaart tijdelijk bevroren en heb je dus een simkaart zonder nummer. Je hebt dan alsnog een half jaar de tijd om op te waarderen, zodat je beltegoed weer vrijkomt en je je simkaart weer kunt gebruiken. Doe je dit niet? Dan wordt je simkaart geblokkeerd. Je nummer wordt van de simkaart afgehaald en je hebt hier eigenlijk niets meer aan.

Je nummer wordt gekoppeld aan een andere simkaart en deze kun je bijna nooit meer terugkrijgen. Heel jammer natuurlijk en hierdoor zou je kunnen ervaren dat je simkaart geen nummer meer heeft en hij het dus ook niet meer doet.

Een mooi / makkelijk 06 nummer kiezen voor je simkaart

Heb je een simkaart zonder nummer of een simkaart zonder makkelijk nummer en zou je dit wel graag willen? Dat kan! In principe heb je nooit de keuze voor een bepaald 06-nummer als je een simkaart koopt bij een provider. Dus eigenlijk is het afwachten wat voor nummer je krijgt, maar als je echt de behoefte hebt aan een nummer dat goed te herkennen is of makkelijk te onthouden is dan hebben wij de oplossing voor je! Je kunt dan kijken in deze lijst met makkelijke 06 nummers. Je betaalt er wel iets meer voor, maar uiteindelijk heb je dan wel een ideaal nummer. Handig bijvoorbeeld als je een bedrijf hebt of voor je familie en vrienden.
Ga je hiervoor? Check dan ook even de tarieven van de providers. Want voor de provider die aan het makkelijke nummer gekoppeld is, heb je geen keuze. Het zou kunnen dat dit een provider is die niet goed bij je past. In dat geval kun je het makkelijke nummer laten overzetten op een simkaart van een provider die wel goed bij je past! Veel succes.

Heb jij, om wat voor reden dan ook, een simkaart zonder nummer? Laat ons weten wat je probleem is en wij helpen je graag!

Laat een bericht achter

*