T-Mobile kiest ook voor de ecosim

Home » Nieuws » eSIM » T-Mobile kiest ook voor de ecosim

T-Mobile stapt over op de ecosim. Dit is een duurzame variant van een normale simkaart, gemaakt van 100% gerecycled PVC (plastic). Hiermee is T-Mobile, na KPN, de tweede Nederlandse prepaid provider die voor de ecosim kiest. Deze introductie draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van T-Mobile. Lees verder voor meer informatie!

Tussenstap: Van fysieke simkaart naar eSIM

De traditionele prepaid simkaart zorgt voor een grote productie van nieuw plastic. Zo verwacht T-Mobile, door de ecosim te introduceren, de jaarlijkse productie van 5000 kilogram aan nieuw plastic voor simkaarten overbodig te maken.

Hiermee is de ecosim een ‘tussenstap’ tussen de fysieke simkaart naar de eSIM. Hoewel een ecosim namelijk zeker duurzamer is dan de traditionele simkaart, is de eSIM de duurzaamste oplossing. Dit is een volledig digitale simkaart (waarbij helemaal geen ‘fysieke’ simkaart meer nodig is).

Bezoek onze eSIM pagina voor meer informatie over wat (prepaid) eSIM precies is, wat de voordelen zijn, en hoe je voor eSIM kiest.

Duurzame simkaart

De T-Mobile ecosims (ook wel Eco-SIMs genoemd) worden gemaakt van 100% gerecycled PVC-plastic. Deze plastic is volledig afkomstig van oude koelkasten.

Verder zijn de verpakkingen van deze nieuwe simkaarten FSC gecertificeerd.

Alle simkaarten van de provider worden nu ecosims, waaronder dus de prepaid simkaarten.

Duurzaamheidsdoelstellingen T-Mobile

Met deze introductie werkt T-Mobile aan haar duurzaamheidsdoelstellingen die zijn omschreven in het ‘Connect to Change’ plan. Hierin staat onder andere verwerkt hoe de provider een bijdrage levert aan een klimaatvriendelijke samenleving en de vermindering van haar CO2 footprint.

Wanneer levert T-Mobile ecosims?

De verwachte uitlevering van de eerste Eco-SIMs is in de loop van het eerste kwartaal. Hoewel de provider wel al de eerste ecosims heeft ontvangen, worden de oude voorraden eerst opgemaakt voordat de eerste ecosims worden geleverd.

Ecosims van T-Mobile en KPN

In januari kwam prepaid provider KPN al met het nieuws dat ze in Nederland de ecosim introduceren, waar je in dit artikel meer over leest. Nu volgt T-Mobile dus als tweede Nederlandse provider met een duurzamere simkaart.

Met de introductie van de ecosim werken de Nederlandse telecomproviders aan hun circulaire (duurzaamheids)doelstellingen.

Reactie van de provider

Gero Niemeyer, Financieel Directeur van T-Mobile Nederland en ambassadeur van het T-Mobile Sustainability programma, heeft gereageerd op de introductie. Hij geeft onder andere aan een belangrijke rol in de samenleving te hebben, wat T-Mobile verantwoordelijk maakt. De overstap naar de nieuwe Eco-SIMS wordt genoemd als voorbeeld van de keuze (waar mogelijk) circulair te werken en over te stappen op gerecyclede materialen.

Rate this post

Laat een bericht achter

6 − 1 =