KPN stapt over op de ecosim

Home » Nieuws » eSIM » KPN stapt over op de ecosim

Prepaid provider KPN heeft deze week laten weten over te stappen op de ecosim. Hiermee is het de eerste Nederlandse aanbieder die een simkaart van volledig gerecyclede plastic aanbiedt. In dit artikel lees je meer over wat de kaart precies is, hoe de ecosim gemaakt wordt, en wanneer deze simkaart beschikbaar is.

Wat is de ecosim?

De ecosim van KPN is de eerste simkaart van een Nederlandse provider dat gemaakt is van volledig gerecycled plastic. De kaart is gemaakt van gerecyclede koelkasten. Het pasje, waaruit de simkaart wordt geklikt, bestaat nu dus volledig uit gerecycled plastic.

Hoe wordt de ecosim van KPN gemaakt?

Het plastic van de kaart wordt volledig uit oude koelkasten teruggewonnen. Dit draagt bij aan de circulaire doelstelling van KPN.

Allereerst verzamelt het bedrijf koelkasten in, waarna hier onder andere de plastic uit wordt gehaald. Na het vermalen begint het proces van reinigen, sorteren en samenpersen. De plastic korrels worden vervolgens getransformeerd tot de ecosim, waarna ook de ecosim-chip wordt geproduceerd.

Hieronder zie je een afbeelding ter illustratie.

KPN Ecosim

Ben je hier voorstander van, en overtuigt dit jou om voor een KPN-simkaart te kiezen? Bekijk onze KPN prepaid pagina voor meer informatie!

Wanneer is de ecosim beschikbaar?

KPN heeft bevestigd dat de eerste klanten naar verwachting al binnen een paar weken een ecosim zullen ontvangen.

Allereerst moet de huidige voorraad ‘oude simkaarten’ nog opgemaakt worden. Er komt nieuwe voorraad van oude simkaarten meer; vanaf nu zal er alleen een nieuwe voorraad ecosim simkaarten beschikbaar zijn.

De eSIM als alternatief

Al een tijdje is het ook mogelijk om een digitale simkaart te gebruiken: de eSIM. Tot nu toe is Simyo de enige Nederlandse provider die voor prepaid eSIM aanbiedt. Voor abonnementen bieden meerdere aanbieders het aan.

Met een eSIM is er helemaal geen (fysieke) simkaart meer nodig. Nieuwere telefoons hebben namelijk een eSIM-functionaliteit, waardoor je via de website of app van je provider gemakkelijk een eSIM kunt bestellen en direct activeren. Let er dus wel op dat je een geschikte telefoon voor eSIM hebt.

Natuurlijk is de eSIM de duurzaamste oplossing: er is geen fysieke kaart meer nodig. Meer over eSIM (voor prepaid) kun je lezen op onze prepaid eSIM pagina.

Rate this post

Laat een bericht achter

tien + een =