Hoe werkt het overzetten van prepaid tegoed?

Home » Nieuws » Beltegoed & Opwaarderen » Hoe werkt het overzetten van prepaid tegoed?

prepaid providersDoor de komst van nieuwe smartphones zijn er ook verschillende formaten simkaarten ontstaan. Het is daarom mogelijk dat je ‘oude’ simkaart niet in je nieuwe smartphone past. Wat moet je doen als er nog beltegoed op een oude simkaart staat en je dit wilt overzetten naar een nieuwe simkaart? In onderstaande tekst leggen wij uit hoe het overzetten van het beltegoed van de ene prepaid simkaart naar de andere prepaid simkaart werkt bij verschillende providers?

Overstappen naar een andere provider

Providers nemen het tegoed uitsluitend over als je het beltegoed over wilt zetten op een prepaid simkaart van dezelfde provider. Wil je overstappen naar een andere provider dan wordt je beltegoed niet meegenomen en raden wij je aan om het tegoed eerst op te maken. Als je tegoed opgemaakt is, kun je overstappen naar een betere provider. De drie populairste prepaid simkaart providers staan hieronder weergegeven. Druk op nu bestellen om direct naar de pagina te gaan waar je een nieuwe simkaart kunt aanschaffen.

ProviderPer MB BellenSMSKosten simkaart 
Simyo€0,02€0,10€0,10€5,-Bestellen
KPN
€0,03€0,30€0,16€5,-Bestellen
T-mobile€0,03€0,20€0,15€10,-Bestellen

Blijf je toch bij je huidige provider? Hieronder leggen we uit hoe je prepaid tegoed kunt overzetten naar een andere prepaid simkaart.

Simyo

Bij Simyo kun je het tegoed overhevelen naar een andere simkaart door contact op te nemen met de klantenservice via het forum, Twitter of het contactformulier. Zij regelen dit geheel gratis voor je en je behoudt ook je beltegoed. Hoe werkt het? Je geeft de twee telefoonnummers door en geeft ook duidelijk aan welk nummer moet komen te vervallen. Nadat het tegoed is overgezet wordt de lege simkaart geblokkeerd en de aansluiting beëindigd. Deze simkaart kun je niet meer gebruiken.

KPN

Bij KPN is het niet mogelijk om je prepaid tegoed over te zetten naar een andere prepaid simkaart van KPN. Daarom raden wij aan om eerst je tegoed dat je nog hebt op te maken en vervolgens pas een nieuwe simkaart aanschaft.

Telfort

Bij Telfort kan het overhevelen van beltegoed geregeld worden via de klantenservice. De oude simkaart en het 06-nummer komen dan wel te vervallen.

T-Mobile

Via My T-Mobile kun je een nieuwe simkaart bestellen. Bij T-Mobile behoud je je eigen nummer en wordt je beltegoed automatisch overgezet. Je kunt niet meer dan 20 euro beltegoed overzetten naar je nieuwe simkaart. Het bedrag wordt verrekend met je eerste factuur. Let wel op dat je je overstap regelt in één van de T-Mobile winkels om je prepaid tegoed over te zetten.

Vodafone

Bij Vodafone kan het tegoed van je oude prepaid kaart niet worden overgezet naar een andere prepaid simkaart. Je zal het dus eerst op moeten maken, want tegoed weggooien is natuurlijk zonde.

Lebara

Bij Lebara is het wel mogelijk om je prepaid tegoed over te zetten naar een andere prepaid simkaart. Hiervoor dien je contact op te nemen met de klantenservice. Vermeld het nummer of de twee nummers waar het omgaat en het prepaid tegoed wordt automatisch overgezet voor je naar je nieuwe prepaid kaart.

Tele2

Aangezien Tele2 is gestopt met prepaid, is beltegoed overzetten niet meer relevant.

18 Reacties
 1. Rachel februari 12, 2020om 7:30 pm

  Kan dit allemaal ook met een lycanummer (dus beltegoed van 1 nummer overzetten naar een andere)?

  • Mo Maghsoudi februari 13, 2020om 4:53 pm

   Beste Rachel,

   Bedankt voor je reactie.

   Zoals we in je andere opmerking al hebben aangegeven: dit is helaas niet mogelijk.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. Denise december 30, 2017om 12:42 pm

  Mijn vorige telefoon is gestolen. En inmiddels heb ik ook geen puk code meer kan ik dan nog wel het oude nummer aanvragen welke ik had?

  • Merel december 31, 2017om 6:53 pm

   Hoi Denise,

   In principe kan dat niet, maar als je de situatie uitlegt zou de provider je misschien kunnen helpen.
   Je kunt het beste even advies met desbetreffende prepaid aanbieder opnemen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. Martin veth mei 29, 2017om 5:02 pm

  Ik heb 2 simkaarten een ervan zit in mijn auto naar deze gebruik ik niet zo veel kan ik het beltegoed overzetten naar mijn andere Vodafone simkaart

  • Merel mei 31, 2017om 11:31 pm

   Beste Martin,

   Tot zover bij ons bekend is kun je geen beltegoed overzetten naar een andere simkaart met een ander nummer.
   Dit is alleen bedoeld voor wanneer je een nieuwe simkaart aanvraagt, waarop je je huidige nummer overzet. Bijvoorbeeld in het geval van het verliezen van de simkaart of het aanvragen van een nieuwe simkaart in verband met een ander formaat.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Willem december 1, 2016om 10:45 pm

  Ik heb een vraag. Ik heb een prepaid simkaart met beltegoed van Vodafone.
  Nu heb ik een abonnement genomen bij simpel. Ik laat het oude telefoon nummer van mijn prepaid kaart overzetten op mijn nieuwe abonnement. Ben ik nu automatisch mijn prepaid geld kwijt of kan ik het er op een of andere manier nog afkrijgen?
  Nu

  • Merel december 29, 2016om 3:20 pm

   Beste Willem,
   Het is in principe nooit mogelijk om je beltegoed mee te nemen naar een andere provider.
   Ook is het niet mogelijk om beltegoed mee te nemen naar een abonnement, dus helaas ben je je prepaid tegoed straks kwijt.
   Je kunt dit natuurlijk wel nog zoveel mogelijk opmaken voordat je nummer wordt overgezet naar op je nieuwe simkaart.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. Femzz september 25, 2016om 9:34 pm

  Kan je ook geld overzetten van een Lebara pre-paid naar een andere Lebara pre-paid?

  • Petra september 28, 2016om 1:30 pm

   Beste Femzz,

   Je beltegoed gaat automatisch over wanneer je jouw oude telefoonnummer overzet naar een andere SIM-kaart. Je kunt je oude tegoed ook over laten zetten naar een nieuwe/andere Lebara SIM-kaart. De “oude sim” zal daarna worden afgesloten. Het is niet meer mogelijk om dat nummer te behouden. Het is niet mogelijk om beltegoed over te zetten naar een andere SIMkaart dan Lebara.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. Mirthe juni 12, 2016om 4:06 pm

  Hallo,

  ik wil een nieuwe telefoon bestellen (iphone 5s). nu heb ik een samsung met prepaid sim. ik wil graag die prepaidsimkaart in mn iphone 5s. is dat mogelijk?
  groet mirthe

  • Petra juni 22, 2016om 3:23 pm

   Beste Mirthe,

   Ja dit kan, maar je moet wel even kijken of je het juiste formaat simkaart hebt. Voor de iPhone 5s heb je nano formaat nodig. Als de iPhone 5S verder simlockvrij is kun je gewoon jouw huidige prepaid simkaart in je nieuwe telefoon gebruiken. Voor het juiste formaat kun je eventueel een nieuwe simkaart bij je provider bestellen of zelf het juiste formaat knippen (eventueel met een speciale simkaartknipper). Hier hebben wij verschillende berichten over geschreven en er is ook een video met uitleg! Bekijk dit bericht over simkaart knippen.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 7. govaerts rene april 26, 2016om 1:34 pm

  mijn sim kaart van proximus is ver vange door ee micro sim kaart van proximus met behoud van het bestaan nummer op zaterdag 24 april
  wanneer wordt het resterende bel tegoed over gezet

  • admin mei 6, 2016om 2:45 pm

   Beste Rene,

   Wij hebben hier geen inzicht in. Alleen jouw huidige provider, Proximus, kan deze vraag beantwoorden.

 8. fee september 25, 2015om 8:44 pm

  ik had een telefoon met kpn prepaid, maar deze telefoon was kapot gegaan waardoor ik het prepaid beltegoed wat er nog op staat niet op kon maken. Nu heb ik een nieuwe telefoon, weer van kpn prepaid en wilde dus mijn beltegoed van mijn oude nummer op mijn nieuwe nummer/simkaart zetten. Wat hier dus werd uitgelegd en werd gezegd dat dat kon. Ik heb net gebeld met de klantenservice om te vragen hoe ik dat kon doen, maar kpn vertelde dat je geen geld van een oud nummer op een nieuw nummer kon zetten ookal is het dezelfde provider. Mijn vraag is of ik iets vergeten ben te melden aan de telefoon of dat de informatie die jullie hebben gegeven niet klopt. Alvast bedankt
  groet fee

  • Petra september 28, 2015om 11:01 am

   Beste Fee,

   Het is alleen mogelijk om beltegoed mee te nemen (over te zetten) wanneer je het ‘oude’ nummer houdt. Je kunt dan geen bonustegoed, maar alleen het reguliere tegoed overzetten. Heb je een nieuw nummer? Dan kan het beltegoed helaas niet overgezet worden.

   Hopelijk hebben wij je voldoende geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 9. Eric Burbach september 2, 2015om 12:07 pm

  ik woon nu in het buitengebied in Zeeland en mijn prepaid Lebara is niet te gebruiken, welke prepaid kan ik het beste kiezen voor Zeeland?

  • admin september 3, 2015om 1:22 pm

   Beste Eric,

   Ik denk dat Lyca het beter zal doen als Lebara. Echter durf ik dat niet met zekerheid te zeggen maar meestal werkt Lyca beter als Lebara in buitengebieden. Bekijk deze pagina voor meer informatie over Lyca.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

1 × drie =